Отговори
# 105
Ами то4но профилакти4но щото направил 1 годинка и ни пратиха за кръв и урина. Та като про4ете резултатите от кръвта и каза (то и от лабораторията бяха писали такава забележка) 4е има завишени еозинофили и левкоцити. Та на тази база ни пращат сега на тестове и за акитата...
Само ме хвърлят в притеснения, ама принципно нашата дофторка никога не ни изписва неща за щяло и нещяло (до сега само един нурофен за темп и едно крем4е за кожа, но само овлажняващо), та принципно и се доверявам.

# 106
Ха дано да е фалшива тревога, както си мисля!   bouquet

# 107
Моми4ета, аз си лягам ве4е, 4е пак посрещнах новия ден, а утре мал4о като стане хи4 няма да му дреме, 4е майка му е висяла пред компа по нощите ...

# 108
Маика, лека нощ на вашата трана на планетата, а ние тук "зад гърба ви" ще си купонясваме Hug Hug

# 109
Слънчеви и топли привети, Момичета!

Мамо Б, къде се скри? Дълъг weekend ли караш, защото ни липсваш?! Кога Ти пристигат любимите Гого и Мама? Hug

Татянка, лек и хубав ден, не мисли за миналото, погледни настоящето и се усмихни. Целувки за Миленката!

Тали Дан, не пишеш, но дано да ни четеш. Лек и мирен ден Ви желая! Поздрави за Мади, Вик и баба! А на Вас с Татито- кураж и късмет!

Амейка, честит Ви национален празник. Макар и без фоерверки и по- хладничко, празника е за това да се празнува. Приятна празнична вечер Ви желая!

Дидолинке, приятна "погача" днес. Поздрави на Монтреалските Ти приятелки и целувки за малкото мишле и Викича.  Hug А за билета, нали си го взела 1годишен отворен? newsm78

Наничка, честита Ти камера. Много хубави снимчици да направиш с нея. А къде планираш да е партито, в къщата ли? Ходили до сладкарският да избереш тортичка/ подарък от хазяйна?

Звездичка, значи таз година ще чакаме розова лентичка, а след това и синя, така ли?! Hug А какво стана с работата, ще има ли смяна във раб. среда?

Пепеляшчице, много неприятен момент с тез изпитни пищови. Но всъщност Ти не знаеш резултата все още, може и да си с добра памет и да си го взела, нали? Hug

Джорджа, днес в твоя апартамент ли си или на бавният интернет при свеки, много си лаконична? Исках да те питам, открих едни много широки макарони/ с голяма дупка/ как се готвят, пълнят ли се някак и с какво? Hug

El lucero del alba , дано се оправи ръчичката на Мирелка- хубавелка, след тез 3 последни седмици. А Ти оправи ли си вече шофьорската книжка изцяло? Напрадваш ли в избора на бъдещата кола? newsm78

Майка, успех на прегледа на Томи, а не е ли поотслабнала вече таз кашлица? Лека и приятна нощ Ти желая! Hug

Карилиус, стискаме палци утре изслдванията да са в границите на нормата за малкото БТР-че. А Алексчето си дейно, весело, нали? Hug

Ели, виждаш ли как Емката проговори английски, бързо и безпроблемно, макар и само на Майка, ще се сбъдне ли съня й?

Мистик, хайде разказвай за концерта, Наничка неволно Те издаде?! Къде беше, на кой, хареса ли Ти? Целувки за Лени! Heart Eyes

Лек и хубав остатък от деня Ви желая!

# 110
Калида,у дома съм ,но след малко отлитам към дом номер 2.

newsm78 Предполагам си купила Канелони ,като тези ли са?

Пълнят се с пълнеж по желание и се сервират по 4 на порция.

Ето един вариант
Необходими продукти -
Сос Бешамел
А за плънката
500 г кайма
2 глави лук ситно нарязан
1 морков
2 скилидки чесън
1 кубче зеленчуков бульон
450 г смляни домати (консерва)
1 чаша (200 мл) бяло сухо вино
1 ч л захар
сол
черен пипер
1 яйце
босилек, майоран (на вкус)
300 г настърган кашкавал
1/4 ч ч пармезан

В дълбок тиган загряваш олиото (зехтин). Прибавяш  ситно  нарязания лука, чесъна и моркова и  запържваш леко колко да си пуснат аромат. Добавяш каймата ,кубчето бульон, виното, домати, захарта  и оставяш да къкри поне 30 мин .Посоляваш на вкус  и добавяш босилека, майорана и т.н .Оставаш соса да изстине, добавяш 1 яйце, половината от кашкавала и целия пармезан.
Намазваш  тавичка с малко масло и подреждаш в нея напълнените с тази   смес канелони и ги подреждаш, отгоре поливаш със сос Бешамел и поръсваш с останалия кашкавал .
Печеш във фурна при 180 С около 35-40 мин .

..Към пълнежа може да се добави грах, царевица, броколи и т.н.. изобщо по-желание.

# 111
Разтърсих се из нета и намерих още рецепти:

Канелони със сирене и шунка

ПРОДУКТИ:
1 кутия канелони
400 гр. сирене
100 гр. шунка
2 яйца
400 гр. домати на парченца или смлени домати от консерва
150 гр. кашкавал
80 гр. масло
1 гл. лук
сол
черен пипер
копър
магданоз
инд. орехче
босилек

ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата се разбиват и към тях се прибавя натрошеното сирене, нарязаната на малки кубчета шунка, нарязан на ситно копър и магданоз, сол, черен пипер и индийско орехче на вкус. С получената смес се пълнят канелоните. Нареждат се в намазнена тавичка. Маслото се разтопява в тиган и в него се задушава ситно нарязания лук. Добавят се доматите и се оставя да поври около 5 мин. Подправя се със сол и босилек. Канелоните се заливат с доматения сос. Поръсват се с настъргания кашкавал и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна около 40 мин. 

Канелони с пиле

за пълнежа:
1/2 сварено пиле
2 печени червени чушки
1 глава лук
1 скилидка чесън
2-3 филии хляб
2 клонки магданоз
1/2 ч. ч. прясно мляко
1/4 ч. л. индийско орехче
сол
Сос бешамел

Пилето се вари с лука, моркова и целината около 30 минути. След това се почиства от кожата и костите.Месото, лукът, чушките, чесънът, магданозът, солта и индийското орехче се смилат до получаването на гъст пастет. Хлябът се накисва в млякото, слага се в пастета и се разбърква, докато се смесят добре.Намазваш  тавичка с малко масло и подреждаш в нея напълнените с тази   смес канелони и ги подреждаш, отгоре поливаш със сос Бешамел ,поръсват се обилно с кашкавал и се пекат при температура 200-220 градуса, докато се зачервят.

# 112
Джорджа, винаги навреме където някой има нужда от Теб! Благодаря Ти за рецептата. Ние не ги купихме, защото не знаехме как се приготвят, но със сигурност Татито като я има Твоята рецепта ще ги вземе следобяд. Тея които гледахме, бяха може би някаква вариация, но бяха по- къси и шарени, но това беше Италиански магазин и две секций с огромни рафтове са пълни с различна паста. Как се оправяте Вие- Италианските Момичета в това многообразие се чудя?! Hug Приятна вечер във "другият дом" желая и отново едно голямо Благодаря! Hug

# 113
hey dami,
да кажа-тук се взима кръв профилакти1но на 1 и 2  години и се следи за анемия(поне нашите педиатри);урина не съм давала;
**
стефан лазиииииии..и има един зъб..това да нашите новини,малко като войник в засада го кара на лакти,но се движи много успешно..сега запо1ва веселбата,докопва се до игра1ките на Ния,тя вика,изобщо много интересно..тя пролази на около 9.5 месеца...тоз много се разбърза нашия син да опознава света..
канелоните аз ги пълня само с яице и сирене,ако има останал стар салам и отгоре дом,сос,вашите рецепти много готини,ма по-свръткави:)
тук има топлинна тревога,ужасно е навън,а аз съм си пуснала пе1ка в офиса 1е умирам от студ..няма угодия еи:)
хайде леко от нас
Анна

# 114
Привет банда
Карлиус
дано да няма нищо сериозно при Алекс  Hug
Тук й взимаха само един път кръв за хемоглобина, някъде към 6ти месец май беше  newsm78 иначе други профилактични изследвания за сега не е имала Wink

Гери
както винаги страхотни рецепти си предложила  Grinning Hug

# 115
Калида, за кашлицата - уж позатихва през деня, но ве4ер и сутрин след ставане адски се дере ...

Джорджи, аз никога не съм купувала канелони, въпреки 4е тук си ги продават масово на рафтовете с паста, където изобилието е голямо, ама като не знам как се правят и най-ве4е дали е много времеемко .... и не съм купувала. Ала сега ме надъха с тези вкуснотии, дето си ги написала. А нещо със спанак? 4увала съм, не съм опитвала, но ми зву4и много добре.

Карилуис, кажи после какво са казали за малкото Алекс4е.

# 116
kariluis, надявам се всичко да е наред и да нямате никакви проблеми  Peace

Ние днес с моите приятелки се събрахме и стана сладка раздумка - снимки в подписа ми...а аз отивам да лягам, че едва гледам....Направо сама си се съжалявам ooooh!
Все си казвам, че ще си лягам към 10-11 и все стрелките минават 12 Tired а сутрин като писнат и двамата и съм гроги... Sad

Жална ми майка...

# 117
Привет, мили момичета! Привет на Майка!!!  bouquet

От време на време хвърлям по едно око във вашите темички, но понеже съм „мноооооого тежка” с писането и си оставам само с четене. Embarassed
Много са ви хубави и забавни темичките и затова днес докато четях изведнъж ми се прииска и аз да драсна два-три реда.
Аз и Майка сме градски. В момента се грижа за малкото ми съкровище, а на лято /нашето лято/  Laughing с бодра песен – пак на работа.

Поздрави от мен!!!! Желая ви прекрасен ден!

# 118
Момичета вижте днес какво бананово изкушение съм ви приготвила:

и в допълнение:

Лек и успешен ден!  bouquet

# 119
Добре дошла сред нас , Rumyana ! Може пък покрай нас ... писането да не ти е вече тежко  Hug  bouquet Hug

Maika  , и на мен ми е любопитно какво сте си приказвали....ако Ели дава пускай разговора директно тук Joy
Цитат
Моми4ета, аз си лягам ве4е, 4е пак посрещнах новия ден, а утре мал4о като стане хи4 няма да му дреме, 4е майка му е висяла пред компа по нощите ...
Хаха утре - няма да те разбере...ама като порастне със сигурност Hug  bouquet

Eli_cz ,
инки, китайци...диети... ooooh! .. не знам ама май ще се науча да смятам без елка накрая Mr. Green

ДиДОлиНКа , трябва ли да е някаква специална тази питка за 40-те дена? newsm78
Ами пък в крайна сметка..защо не ..само дето цяла зима много ще си липсвате с Миро... Rolling Eyes Ама ти пък ще имаш помощ от мама, сестричка и приятелки, нали? HugАма, чакай да те питам...зимата не е ли по- трудничко в България.. на мен ми е все студено.. тук така си свикнах с парното... Thinking
Цитат
...а за момиче или момче - всяка една жена иска женско разбира се, но най-важното е да са живи и здрави
Да ти кажа честно аз искам момче...ама вече толкова дълго чакам, че ми е все едно...само да е едно здравичко бебче.. Иначе моя си умира да е момче...И аз:"ами ако е момиче?"...и той:" ще имаме мнооого деца и момче " hahaha Joy

kariluis , тези чревни паразите не предизвикавт ли някакви стомашни неразположения? newsm78 -  аз нищо не знам де...само предполагам.. и ако Алекс не се оплаква...ми не знам може да е малко преувеличена тревогата..Ама дано пък в крайна сметка да е много шум за нищо...айде чакаме пак да ни кажеш какви са последните новини и  Praynig за добри резултати! Hug  bouquet

El lucero del alba , ей сега ще ти пусна пак лично ( за сънищата този път)...ако дотягам...само кажи ooooh!

Kalida ,  за сега нещата малко се замразиха с работата...ама аз вече реших, че няма да ги чакам и началото или средата на септември ще си ходя към БГ Mr. Green
  bouquet Hug

Giorgia ,
 ooooh! какви вкуснотии си написала.. не е истина..да те питам нещо как не ставате по 100 кила в тази Италия.. с всички тези вкуснотии- пици, макарони, канелони и не знам си още какво newsm78
 Hug  bouquet

anette1104
, колко градуса е при вас, че е чак за печка? newsm78

мама В, да знаеш че имаш вече сериозноотсъствие.... Joy .. айде идвай сред нас , че ни липсваш! Hug

Да ви се оплача, ужасно време е навън... дъждовно , мрачно..тъмно Sick

ПП mystic , какво става с теб? newsm78

Последна редакция: ср, 02 авг 2006, 09:19 от zwezdi4ka

Общи условия

Активация на акаунт