Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е структурата на изречението във формата „Баба Илийца бързаше, за да стигне“ и какво е самото изречение?
Какво е определението за сложно съставно изречение?
Кое изречение е сложно съставно?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е структурата на изречението във формата „Баба Илийца бързаше, за да стигне“ и какво е самото изречение?
-
Какво е определението за сложно съставно изречение?
-
Кое изречение е сложно съставно?
-
В кое изречение има повече от едно глагол?
-
Какво означава НВО?
Ще редим паралелки в ЕГ, ама с какви езици не е ясно. Като стигнем дотам, ще го мисля. Така без да има вече резултати от НВО, няма смисъл.
. Дори наснимах сума конструкция, докато чакахме да започне.
Много се чудя за АК (ма май само аз, на младежa му дай youtube) Дали това, което ще получи там, си струва немалка такса * 5...
Не съм сигурна, че разбрах втория ти въпрос. Паралелка АЕ, РЕ, МАТ, БЕЛ означава, че това са 4-те профила, които ще изучава детето в гимназията. Просто са фиксирани от самото начало /за разлика от други ЕГ, в които са фиксирани само първите два - двата езика, както е в Испанската, или само първият, както е в НЕГ/. Избираш си профилите, чрез избор на паралелката в заявлението за участие в класирането. Или те те избират.