Бебешката количка - цяла наука за второ висше №44

• 81 503
  • 850
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте момичета! Голяма философия са тези колички, вече само колички сънувам. Забелязвам че доста мами избират колички от ценовия диапазон на 700-1000+, аз съм си харесала kikka boo за 400 и нещо.. Въпроса ми е, грешка ли е да закупя количка на по-ниска цена и ще загубя ли много от това? 😳

# 166
Здравейте момичета! Голяма философия са тези колички, вече само колички сънувам. Забелязвам че доста мами избират колички от ценовия диапазон на 700-1000+, аз съм си харесала kikka boo за 400 и нещо.. Въпроса ми е, грешка ли е да закупя количка на по-ниска цена и ще загубя ли много от това? 😳
Не съм компетентна по въпроса, просто следя темата.  Ние също чакаме бебе лятото и също смятаме да не даваме много пари за количка. Макс 400 лв. Не разбирам много, първо дете ще ми е, но ми се струва абсурдно да дам 1000+ лв за количка. Или като ги видя онези колички в които бебетата стоят едва ли не прави, ми се изправя косата...

# 167

Здравейте, аз също не съм фен на скъпите колички. С каката ми бяха дали на заем с помпащи гуми и амортисьори, но не беше много лека. С второто дете търсех подобна, т.е. държах гумите да са хубави и да има три коша. В крайна сметка намерих това, което търся втора ръка за 180лв, макар че бях готова и нова да купувам. Има страшно запазени колички на много достъпни цени. Излизали сме заедно три майки - аз с мойта измислена марка, другата с лорели също помпащи гуми и третата беше със Stokke. Е трите минахме без проблем през черен път със страшно много неравности.
Най-важното е количката да ти е удобна на теб, като височина и тежест и да е маневрена.

# 168
  • Anywhere
Получава се така, че ако си купите количка за 400лв ,понеже е с ниско/средно качесто за две години се амортизира много или чупи! После няма продаване!
Ако си купите количка за 1000 лв, след две години обикновено е в достатъчно добро състояние да се продаде за около 1/2 от цената....
Като тотал пак сте дали 500 лв за количка, но значително по-качествена и удобна....
Или вариант да си купите ползвана качествена количка за 400лв Simple Smile Обаче на много хора не им се иска бебето да е със стара количка.

# 169
Здравейте мами, имам въпрос към тези майки, които са избрали директно лятна количка за новородено дете. Коя марка и модел сте ползвали и дали сте доволни? Изкажете според вас какви са плюсовете и минусите? Как се държат количките по тротоари,паркове, пясък, пътуване с кола , самолет и т.н?

Тези, които са против такъв тип количка за новородено, да се въздържат от мнение.

Благодаря!

# 170
  • Пловдив
Здравейте мами, имам въпрос към тези майки, които са избрали директно лятна количка за новородено дете. Коя марка и модел сте ползвали и дали сте доволни? Изкажете според вас какви са плюсовете и минусите? Как се държат количките по тротоари,паркове, пясък, пътуване с кола , самолет и т.н?

Тези, които са против такъв тип количка за новородено, да се въздържат от мнение.

Благодаря!
Забранила си личните съобщения и не мога да ти отговоря на съобщението от няколко дни. Ако не знаеш как да го оправиш, може да питаш модератор.
А за "летни" колички, които стават за новородено може да видиш babyzen yoyo, bugaboo bee 5, macklaren techno xlr. Кажи бюджет. Според мен големия минус, който се сещам е, че при повечето не можеш да обърнеш коша да гледа към теб. Но първите две, които ти предложих може. И в крайна сметка всичко е въпрос на навик и предпочитания. Аз имам три деца, от които само третото съм гледала в кош за новородено до третия месец и нямах търпение да го сменя.

# 171
Здравейте,
Харесала съм си тази количка :
http://bebino-bg.com/product/3095/gilis-kombinirana-bebeshka-kol … -totto-sands.html
Гръцка е, видях, че само в този магазин и във Вис Виталис я има. Не можах да открия отзиви за нея. Ще се радвам, ако някоя мама има такава да сподели.
Блазнят ме и количките от тази марка, но лошото е, че няма как да се видят на живо:
https://livio.bg/

# 172
Момичета, коя е по- добра Cosatto Woosh или Chicco Oh La La?

Паянтови ли са?

# 173

Благодаря!
Забранила си личните съобщения и не мога да ти отговоря на съобщението от няколко дни. Ако не знаеш как да го оправиш, може да питаш модератор.
А за "летни" колички, които стават за новородено може да видиш babyzen yoyo, bugaboo bee 5, macklaren techno xlr. Кажи бюджет. Според мен големия минус, който се сещам е, че при повечето не можеш да обърнеш коша да гледа към теб. Но първите две, които ти предложих може. И в крайна сметка всичко е въпрос на навик и предпочитания. Аз имам три деца, от които само третото съм гледала в кош за новородено до третия месец и нямах търпение да го сменя.

здрасти не знам как е станало, че съм заключила но сега отключих и би трябвало да може да ми изпращаш лично съобщение.

Иначе за бюджет нямам склонна съм до 2000 лв да дам за количка, но важното е да е удобна, маневрена, лека да става за пътувания всякакви и да става за новородено. Виждам, че има такива колички които нямат кош, но можеш порт бебе да сложиш. Не мисля, че е опасно за детето за самия гръбнак, защото контрола в световен мащаб е много строг и не биха позволили такъв вид количка, ако ще навреди на бебето. Аз искам да ми е лека и удобна и да не дигам по 10 кг тухли.

# 174
Момичета ,търся лятна количка.
Искам да е:
- с легнало положение,
-сенника да е по- голям,
-да е с цяла дръжка,
-да не е с двойни колела,
-и да е по- лекичка. Макс 6.5кг (И по-малко)
- да издържа над 20кг
- да е добра и за зима

Бюджет: 200 лв нова или втора употреба.
За сега гледам- Cossatto Woosh (втора употреба), Kikka Boo Libro, Hauck Sunny

Много ми харесва Chicco Oh la la , но е само до 15 кг. А моето момче на 1.1г. Е вече 10лг и се притеснявам да не я израств бързо. Иска ми се да я имам на разположение до 3г.

И аз скоро търсих количка и почти добих второ висше. Накрая отидохме в един магазин, казах на продавача критериите си (които се боближават, да не кажа препокриват с твоите) и той ми показа няколко модела. Накрая посочих един, който се оказа за мен добро решение като функции. Оказа се някава нискобюджетна количка на Чиполино за 160 лева. Бях изключително доволна. Цената не ми определя качеството, а за тази цена и на първата година да ми се счупи няма да съжалявам . Количката е Чиполино Микси ,а сенника е огромен

Благодаря!

Ние избрахме такъв модел. Неутрализирахме идеята,че не може да се бута с лице към майката, като купихме порт бебе, който се поставя в  самата количка, както и количката се сгъва заедно с него даже.
Да добиеш представа

За това как се държи върху различни настилки много зависи и от самите гуми. Ние избрахме по-големи , силиконови гуми, ще ги видим как ще са. Все пак няма перфектни колички, винаги има някакъв проблем, въпроса е с какво си съгласна да направиш компромис. Голямо впечатление ми направи факта,че като разпитвах за колички всички си казваха неудобствата като ги ползваха, а изведнъж като се разделиха с тях много сантиментално им става и почват да казват колко перфектни са, едва след като те или детето вече не ги използват. А и сме различни хора с различен начин на живот, темп и нужди.Това, което ще върши работа на един , няма да върши на друг

# 175

Благодаря!

Ние избрахме такъв модел. Неутрализирахме идеята,че не може да се бута с лице към майката, като купихме порт бебе, който се поставя в  самата количка, както и количката се сгъва заедно с него даже.
Да добиеш представа

За това как се държи върху различни настилки много зависи и от самите гуми. Ние избрахме по-големи , силиконови гуми, ще ги видим как ще са. Все пак няма перфектни колички, винаги има някакъв проблем, въпроса е с какво си съгласна да направиш компромис. Голямо впечатление ми направи факта,че като разпитвах за колички всички си казваха неудобствата като ги ползваха, а изведнъж като се разделиха с тях много сантиментално им става и почват да казват колко перфектни са, едва след като те или детето вече не ги използват. А и сме различни хора с различен начин на живот, темп и нужди.Това, което ще върши работа на един , няма да върши на друг
[/quote]

Единствено на макларъна не ми харесва как се сгъва самата количка и за това тази марка я премахнах от списъка директно.

Харесала съм на easywalker buggy xs, като има и допълнително порт бебе. При нея детето не гледа към майката , но за мен не е проблем това.

Също така харесах и Ergobaby Metro compact. Тук вече гледа към майката.

Набелязах няколко на чиполино, които са с трансформиращ кош, и тежат малко, но не съм ги виждала на живо, а и мисля че се водят по-нисък клас и ме притеснява.Също така има една cossato woosh xl, но и нея все още не съм виждала на живо.

Ако някой има мнение за тях ще съм благодарна.

# 176
Здравейте. Търсим си бебешка количка 3 в 1 с големи гуми, защото чух, че с такива било много по-добре, в неутрален цвят и около 600,00 лв и да може летния кош да е обърнат към мен. Също така сме и височки, аз 177 см, той 188 см. Какво хубаво има за тези парички?

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 12:00 от queenoflove

# 177
  • Anywhere
Хм, за 600 лв , големи гуми и 3 в 1.....
Лорели  Rimini или нещо от магазин Мое бебе-Слънчице, имат един два модела за тази сума!

# 178
Здравейте. Търсим си бебешка количка 3 в 1 с големи гуми, защото чух, че с такива било много по-добре, в неутрален цвят и около 600,00 лв и да може летния кош да е обърнат към мен. Също така сме и височки, аз 177 см, той 188 см. Какво хубаво има за тези парички?

В магазин Слънчице (moebebe.com) има една, която видях на живо в местен магазин - Nio S-MAX.  На височина е добре и цената за 3в1 е 590лв май, 2в1 беше 500лв. Отговаря на всичките в изисквания. На мен ми беше добре на височина (171см) една от високите колички. Предишната ми беше същата като оараметри, но на друга марка, пак полска и със затворен багажник, тази на Nio e с отворен. Трябва обаче да се види и летния кош, че на тази марка бях харесала един модел, докато не го видях с летния кош колко ниско е разположен коша и изведнъж от там и дръжката идваше на по-ниско положение (не мога да си го обесня как). Това тотално ме отказа от този модел количка като компромисен вариант, че беше по-евтина, отколкото другата, която много харесвам но си е по-скъпичка.
Провери и в сайта на baby.galix.bg

Viktoriavelikova, loveuu-m, по принцип и аз не съм за скъпите колички и се бях зарекла, че няма да дам 1000лв за количка, че и отгоре. Е... сега съдбата си ми го връща, защото харесах количка, която направо ми взе акъла и имавсички, което търся в една количка, че даже и още отгоре, но цената й е 1100 без колбицата за кола, която също ще ми трябва. С каката имах страхитна за мен количка, въореки че беше тежка, което не ме е притеснявало и беше 3в1 с големи и широки кошове, големи помпащи гуми и голям затворен багажник, супер маневрена и лесна за бутане, и всичкото това за 670лв, което пак не беше висока цена на фона на другите количко-подобни с малки скърцащи колелца или кошове като яйца, от които всеки комент бебето ще изпадне. Сега търся абсолютно същите неща в една количка, само ме не ги намерих на ниска цена, а компромис с количката на детето няма да правя. За момента обаче няма да взимам кошницата за кола, че отивам още 200лв отгоре.
Просто всеки си има критерии за количка различни от на другите. Аз съм фен на големите полски колички, но не на всички марки. Не харесвам Lorelli и Kikka Boo, защото ми изглеждат нестабилни, а на Kikka boo са и малки кошчетата. Chipolino i Chicco пък въобще няма да ги конентирам, пък тези Moni като ги гледам и имам чувството, че ще се разпаднат по улицата... Не разбирам и захласването по скъпите Mutsy, Cybex и Peg Perego, за които купиваш всичко отделно и допълнително се оскъпява крайната цена, както и защо трябва да имам 5 различни бебешки колички - предимно летни и различно сгъващи се. Това обаче е мое мнение и както казах - всеки търси различни екстри в една количка в зависимост ит нуждите и начина на живот.

# 179
Може ли да попитам за модела който сте харесали на kikka boo?
Аз харесах  модуля на Kikka boo Ugo melange,но все още и се двуомя?

Общи условия

Активация на акаунт