Бебешката количка - цяла наука за второ висше №44

• 79 960
  • 850
  •   1
Отговори
# 300
Според мен не си взимайте полски колички! Да, някои са доста красиви, но са тоооолкова обемни и тежки, че едва ли има други по-неудобни колички! Ако се търси нещо по-бюджетно, аз бих избрала Кика боо, но не и полска! Аз имах Камарело! Чувствах се все едно управлявам танк, извънгабаритен! След това си взехме Нуна лятна! И макар, че е една от най-тежките летни килички -8кг е, а повечето летнк са около 6кг, въпреки това се чувствах все едно карам сърф върху вълни - маневрена, удобна! А представям си тези, които са по 6кг за какво удобство ще става въпрос! Аз сега съм в 6ти месец и да си кажа честно мисля да взема каква да е колипка - или втора употреба или най-евтината нова или от една приятелка и още на 6 месеца като е бебето да си вземем хубава лятна и така, докато приключим с количката! Аз лично мисля, че с лятна количка трябва да се изкара максимално дълго време, защото разликата между комбинираните и летните е от тук до.... ! Извинявайте за дългия пост,  но реших да споделя и моя опит!

# 301
Здравейте, момичета!

Колебая се между следните марки колички-Peg Perego, Mutsi I2, Jane Muum и Cybex Bailos S. Изискването ми е количката да е лека и маневрена и да не надхвърля 2 000 лв. с всички екстри-т.е освен да е 3 в 1, да има включена база, дъждобран, чадър, чанта и т.н.

Ще съм благодарна на вашите съвети.
Слънчев ден Simple Smile

# 302
Здравейте мамита! Предстои ми закупуване на количка, първо детенце ще ми бъде и изобщо нямам представа какво трябва да гледам, кое е важно, 3в1 или 2в1.. В главата ми е пълна каша, колкото и да чета навсякъде пише различни неща..като външен вид на количка ми харесват яйцевидни.. За модели гледах да да парадисо и адбор, бихте ли дали съвети, мнения. Тежки ли са?

# 303
  • Бургас
Здравейте, момичета!

Колебая се между следните марки колички-Peg Perego, Mutsi I2, Jane Muum и Cybex Bailos S. Изискването ми е количката да е лека и маневрена и да не надхвърля 2 000 лв. с всички екстри-т.е освен да е 3 в 1, да има включена база, дъждобран, чадър, чанта и т.н.

Слънчев ден Simple Smile

Oт тук ли ще я купуваш или ще я поръчаш от някой чуждестранен сайт? Защото, ако ще я взимаш от БГ магазин Мутси няма да се впише в бюджета с всички екстри.
Аз си взех Mutsi I2 и съм пристрастна. Сайбекс също ми харесват, но Приам модела. Балиос го видях на живо и изобщо не ми допадна.
Jane Muum също мисля, че е добър избор. Пег перего аз лично не ги харесвам изобщо, но то си е и въпрос на вкус вече.

В този сайт има много добри оферти -
Cybex Priam - https://www.online4baby.com/cybex-priam-lux-platinum-aton-q-i-si … -base-grape-juice
Mutsi I2 - https://www.online4baby.com/mutsy-i2-heritage-silver-chassis-tra … ies-heritage-blue

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 14:33 от Мария

# 304
  • Стара Загора
Аз имам Пег Перего, единственото хубаво са багажника и това, че е я управлявам с една ръка, другата е свободна, просто е много маневрена, голям сенник. За минусите много мога да пиша. Подкрепям изцяло мнението на Хрис2016. Не ви трябва количка 3в1.

# 305
Благодаря за линковете, Мария Simple Smile! Вчера точно попаднах на този сайта и разглеждах офертите.
Относно Сайбекс Приам, аз чакам момченце, което предполага син или сив цвят, а синият модел на Сайбекса е без отделен зимен кош, а с добавка, която не съм сигурна че има 180 % легнало положение. Сравнявам с лилавия цвят, който е и по-скъп точно заради обособения зимен кош. Извини ме ако не съм обяснила достатъчно ясно.
Отностно Мутцито, много ми харесва, но 2 неща ме спират: малко по-тежка е от Пег Перегото и доставката ще е чак на 14.05. Принципно не бързам /терминът ми е в началото на юли/, но се притеснявам, че заради Короната и този сайт ще прекрати доставките както направиха Некст днес.
Наясно съм, че в БГ количките са много по-скъпи и ако искам добра цена за Муци и Сайбекс ще е от Англия. Пег Перегото е на същата цена и в БГ.

@Maria Dimova
Може ли повече инфо за недостатъците на Пег Перегото?

За съжаление няма как от 6 месец да мина на лятна количка, защото тогава ще е януари.

Благодаря ви!
Здравейте, момичета!

Слънчев ден Simple Smile

Oт тук ли ще я купуваш или ще я поръчаш от някой чуждестранен сайт? Защото, ако ще я взимаш от БГ магазин Мутси няма да се впише в бюджета с всички екстри.
Аз си взех Mutsi I2 и съм пристрастна. Сайбекс също ми харесват, но Приам модела. Балиос го видях на живо и изобщо не ми допадна.
Jane Muum също мисля, че е добър избор. Пег перего аз лично не ги харесвам изобщо, но то си е и въпрос на вкус вече.

В този сайт има много добри оферти -
Cybex Priam - https://www.online4baby.com/cybex-priam-lux-platinum-aton-q-i-si … -base-grape-juice
Mutsi I2 - https://www.online4baby.com/mutsy-i2-heritage-silver-chassis-tra … ies-heritage-blue

# 306
И аз съм с Муци i2 и съм пристрастна, но я купих от тук и беше доста над 2000лв..

# 307
Здравейте,някой има ли впечатление от количките Thule?

# 308
Здравейте, извинявам се, че нахълтвам със страничен въпрос. Към мамите поръчали количка от online4baby - кой номер регистрирахте при превозвача? Имам два мейла, вторият има лого на DPD и пише your parcel, това ли е?
Честно да си призная, не схванах много питането. Поръчвала съм количка от online4baby, но не съм регистрирала никакъв код при превозвача. Ползвам Габко като превозвач. Може при другите да има такова изискване. При Габко си имам регистрация и ID код, който е необходимо да посоча в данните за доставка още като правя поръчката. Оттам нататък от Габко като ми получат поръчката на адреса, по ID кода се ориентират, че пратката е за мен и директно ми я препращат до България на адреса, който съм им дала. Общо взето това е процедурата.

Относно полските колички, не мога да изразя лично впечатление от използване на такава, тъй като и аз си взех Mutsy i2 с всички екстри от online4baby. Въпреки това мисля, че не всички са за отписване. Например, Muuvo Quick, за която и по-назад съм писала, е доста лека количка, много маневрена и най-компактната в сгънато положение, която съм виждала. Моя близка я ползва вече 10 месеца и е супер доволна. И като цена е много добра - за 900 лв. с кош за новородено, 2 дъждобрана, комарник, чанта, зимно чувалче. Така че не всички са толкова обемни, тежки и тромави и не трябва да се поставят под един знаменател.

# 309
  • Стара Загора
VictoryK,

Моята количка е class beige в бежово 3в1 на промоция от Айко за 1200 лв. Избрах я, заради размера и сгъването тип книга. Асансьорът е много тесен и полската количка нямаше как да се побере. Какво не харесвам- никакви амортисьори, едно яко друсане, бързо се разскърца по нашите тротоари. Шасито се казва буук 51, защото разстоянието между двете колела е 51 см, което е супер между щандовете в магазина, но на пътя няколкократно щях да я обърна, особено ако се качвам на висок бордюр, трябва да блокирам двете предни и тогава... демек дълга и широка. Тук полските колички имат преднина- с много амортисьори и стабилни, но пък тежки.
Пък кошницата за кола е пълен абсурд.... за да ползваш изофикса трябва да си купиш пег перего база, която те задължава да си купиш и такъв стол за в бъдеще. Карахме с коланите така или иначе, но кошницата е адски неудобна. Избягвах да я ползвам като цяло, бебето е седнало, изобщо нямаше такава позиция на гърба полулегнала и краката да са повдигнати. Дадоха ми максикози столче и тогава видях реално какво съм причинявала на бебето си. Именно заради това не успях да се възползвам от възможността да ползвам тази екстра да фитва на шасито. Коша за новородено е като всички други. И тук идва най- важният кош за след 6 месеца- има един бял шев, който се разпокъса от лепката на обувката на детето, покривалото за крачетата изобщо не фитва добре на копчетата по количката, трябваше да купя друг чувал. Иначе има пълно легнало и голям сенник. Оригиналният дъждобран става на количката само в седнало положение. Ако спи и завали, няма как да го ползваш- купих друг универсален.
Аз обаче съм доволна от избора си и си затварям очите за повечето неща само заради размера и защото се събира сгъната зад вратата ми в коридора.

# 310
  • Anywhere
@ViktoryK щом ви харесва Peg perego , може да видите в Айко, в момента има промоция на доста добра цена, за вариант 3 в1.

# 311
Maria,  много благодаря за детайлната информация, определено ще ми е от полза!  Лошото е, че сега изборът става все по-труден, но ще го мисля и си запазвам правото да ви питам.
Хубава вечер и благодаря на всички включили се Simple Smile.
VictoryK,

Моята количка е class beige в бежово 3в1 на промоция от Айко за 1200 лв. Избрах я, заради размера и сгъването тип книга. Асансьорът е много тесен и полската количка нямаше как да се побере. Какво не харесвам- никакви амортисьори, едно яко друсане, бързо се разскърца по нашите тротоари. Шасито се казва буук 51, защото разстоянието между двете колела е 51 см, което е супер между щандовете в магазина, но на пътя няколкократно щях да я обърна, особено ако се качвам на висок бордюр, трябва да блокирам двете предни и тогава... демек дълга и широка. Тук полските колички имат преднина- с много амортисьори и стабилни, но пък тежки.
Пък кошницата за кола е пълен абсурд.... за да ползваш изофикса трябва да си купиш пег перего база, която те задължава да си купиш и такъв стол за в бъдеще. Карахме с коланите така или иначе, но кошницата е адски неудобна. Избягвах да я ползвам като цяло, бебето е седнало, изобщо нямаше такава позиция на гърба полулегнала и краката да са повдигнати. Дадоха ми максикози столче и тогава видях реално какво съм причинявала на бебето си. Именно заради това не успях да се възползвам от възможността да ползвам тази екстра да фитва на шасито. Коша за новородено е като всички други. И тук идва най- важният кош за след 6 месеца- има един бял шев, който се разпокъса от лепката на обувката на детето, покривалото за крачетата изобщо не фитва добре на копчетата по количката, трябваше да купя друг чувал. Иначе има пълно легнало и голям сенник. Оригиналният дъждобран става на количката само в седнало положение. Ако спи и завали, няма как да го ползваш- купих друг универсален.
Аз обаче съм доволна от избора си и си затварям очите за повечето неща само заради размера и защото се събира сгъната зад вратата ми в коридора.

# 312
Здравейте, момичета!

Слънчев ден Simple Smile

Здравей! Аз съм със Cybex Balios S, като цяло мога само плюсове да кажа за нея. Минусите са много малко ( например ,че не са толкова красиви като Priama, но сега пък има нови разцветки). Други минуси не мога и да се сетя в момента. Много съм доволна. На детето е също много удобна. Сенника е мноого голям и това за мен е един голям плюс. Лека, Удобна, маневрена, има всичко най- важно. Дъждобраните също са много удобни.
Купих я от Англия за около 800лв. ( в момента я има плюс стол за кола в online4baby за около 700 лв 😯)

Отказах се от Peg Perego и Jane Muum.
Peregoto ми идваше много скъпа, а и с тази дръжка ,която не се регулира. Иначе щях да вИмам Book S Plus
Jane Muum не ми хареса материята на сенника. И от Дундьо ми казаха ,че не зареждат новите модели след 2016заради материята. Може да стане на барабонки или да се опъне.
Също така сенника е много по- маъл на Janeto.

Mutsy са много красиви ,но бързо ги отписах след като видях малкия багажник, а и са доста по- тежки от другите модели.сенника също не е голям.

# 313
  • Anywhere
Jane имат два нови модела с ниско тегло 10-11кг, които много ми харесват Kawai i Kendo. Малко им е висока цената обаче...

# 314
Добър ден! Нова съм в сайта и в темата. Края на Май месец очакваме нашето чудо, дай боже! Имам въпрос относно количките на Krausman. Много малко информация намирам относно тях, та реших да попитам някой дали е използвал и има ли впечетления. Благодаря ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт