Бебешката количка - цяла наука за второ висше №44

• 79 911
  • 850
  •   1
Отговори
# 420
Малък сенник на 6+  на Jane Muum? Изкарах цяло лято миналата година с такава количка и сенникът почти покриваше количката, особено в седнало положение.
Аз съм давала доста пъти мнения за Хането. За мен е много добра количка. Вижте я на живо все пак. Смених я защото нямаме асансьор и в един момент ми стана тежка.
Продадохте ли я?
Не сме, но е обещана. Близки чакат бебе лятото и ще им я дадем.

# 421
Не съм сигурна дали вече съм питала и много се извинявам, ако се повтарям. Мисля да вземем количката на easywalker charley - пускам линкче, но само летния кош, защото има пълно легнало положение и мисля да го ползваме от раждането. Вие какво мислите? Подходящо ли е? Изкушава ме това, че коша се сгъва с шасито и няма да търся място в колата за големия кош. А и бебето се очаква да се роди началото на юли, т.е очаква се да е топло все пак.

# 422
Не съм сигурна дали вече съм питала и много се извинявам, ако се повтарям. Мисля да вземем количката на easywalker charley - пускам линкче, но само летния кош, защото има пълно легнало положение и мисля да го ползваме от раждането. Вие какво мислите? Подходящо ли е? Изкушава ме това, че коша се сгъва с шасито и няма да търся място в колата за големия кош. А и бебето се очаква да се роди началото на юли, т.е очаква се да е топло все пак.
Според мен е неподходящо да се използва такъв кош с новородено. Не се подлъгвайте по това , че се нарича “летен”. Познат е и като кош за 6+ месеца.
Ако бяха подходящи и летните кошове, нямаше повечето майки да купуват и тези за новородено.
Замислете се бихте ли вързали толкова малко дете с колан, защото в случай, че ползвате само този кош, ще ви се наложи от ден 1ви.

Вие си решавате, моето мнение по въпроса е, че е по-безопасно и функционално да си се използва кош за новородено.

Забравих да кажа и още нещо....не мисля, че легналото му положение е 180 градуса. Даже съм почти сигурна, че няма как е да е толкова равно, колкото на другия кош.

# 423
  • Варна
Има колички, които са само с 1 кош, който е тип седалка и е подходящ от раждането. Лягат до към 160 градуса, защо тази да не става щом е 180? Освен това се предлагат дунапренени подложки против рефлукс, които поддържат бебето леко надигнато по време на сън. Мен не биха ме притеснявали коланите, новороденото не мърда много, така че какъв е проблема да се върже. Все пак бих погледнала за каква възраст производителя препоръчва конкретната седалка.

# 424
Не е подходящо, защото това не е "летен кош" а седалка 6+ месеца. И няма пълно легнало положение, остава си чупка на краката.

# 425
Не случайно производителя е написал “седалка за 6+ месеца”.За новородени си има кош.Не бих сложила бебе по този начин.Нашия “летен” кош на Cybex Priam се води 0+ и въпреки това сме си купили кош за новородено.Бебка е на 6+ и още се вози в него.

# 426
Здравейте, може ли мама, която ползва Cybex Balios S ,да сподели дали е доволна 😊

# 427
  • Бургас
Кошчето в сравнение с другите за новородено е доста обемно. Много хубава тапицерия и разкошен сенник. Като недостатък намирам, че е доста тежко. Не мога да дам кой знае какво обяснение, защото сме го ползвали не повече от 5 пъти.То с тази карантина не може да мръднем на никъде. Мисля тези дни да пробвам пак бебето да водя дали и до кога ще се събира вътре, защото в една друга група, една мама се оплака че 4 месечното и бебе вече не се събира в Cybex Аton, а той на пръв поглед е същия.

Вили, много ти благодаря! 😊
Получихме нашето в червено. Разкошно е просто! Има едно Maxi-Cosi вкъщи, което ще връщам - направо бледнее пред него.

# 428
  • Anywhere
Евентуално може да я ползвате с порт бебе. Аз лично не бих ползвала точно тази количка, за новородено директно в седалката! Твърде открита и незащитена е дори и за лятно бебе!
Изберете такова с твърдо дъно, на което може да се маха горната част! Нещо такова...

# 429
Ако не се завърта към родителя седалката,  не е добър вариант за новородено.
На коментираната по-горе Хане кошът за новородено са сгъва и става почти плосък, така че заема по-малко място в багажника.
Скрит текст:

# 430
Здравейте, искам да ви помоля за мнение за тази количка ADAMEX БЕБЕШКА КОЛИЧКА REGGIO SPECIAL EDITION 2 В 1? Ако някой е има ще се радвам да сподели мнение? http://shtastlivobebe.bg/adamex/adamex-bebeshka-kolichka-reggio- … er=ASC&page=5
не си купувай полска количка, само розовия цвят ми харесва. Много пари си отделила, купи си италианска или английска, немска. Сега има по-леки, с по-съвременни платове, с много олекотени конструкции. Това е като да сравниш някоя съвременна кола, дори употребявана кола с чисто нов Москвич. Simple Smile

# 431
Здрсвейте, може ли мнение за количките doux bebe и dsland, които са аналог на стокке? Конкретно някоя от вас има ли такава, тежка ли е, маневрена ли е, като цяло удобна ли е и със самата дръжка/кормило/ лесно ли се навигира?

# 432
Знаете ли защо количките в online4baby са на най-ниска цена? Има ли проблем с качеството?
Писали сме малко по-назад в темата. Нищо им няма като качество на количките. Обичайно голямото намаление се дължи на това, че съответният цвят или дамаска вече не се произвежда. При моята Mutsy i2 е точно такъв случаят - цвят Heritage Blue вече не се предлага в каталозите на марката.

Имам въпрос към тези, които са поръчали количка от  online4baby -  кой превозвач използвахте, колко излезе доставката и количката 2в1 или 3в1 беше? Предварително благодаря 🙂
Ползвах Габко и платих цена 2,40 лв./кг. Количката е 3 в 1 - седалка, кош за новородено, столче за кола и куп аксесоари - чанта, чувалче и др. Общо теглото й беше към 31-2 кг. и така превозът ми излезе 78 лв. Взехме си я директно от офиса на Габко в кв. Иван Вазов, София.
Бях проверявала условията и на други превозвачи,  напр. GGBG - там имаха специални условия за количките и като смятах, излизаше по-скъпа доставката.

# 433
Имам тази количка. Ние я хванахме на промоция и си купих и коша 0+. Според мен с порт бебе бихте могла да я ползвате, без да се налага да купите коша 0+. Иначе той също е доста компактен понеже се сгъва и става плосък. Сенника е доста голям като се разкопчае ципа. Страхотна е количката и е само 8кг.

# 434
Имам тази количка. Ние я хванахме на промоция и си купих и коша 0+. Според мен с порт бебе бихте могла да я ползвате, без да се налага да купите коша 0+. Иначе той също е доста компактен понеже се сгъва и става плосък. Сенника е доста голям като се разкопчае ципа. Страхотна е количката и е само 8кг.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт