Бебешката количка - цяла наука за второ висше №44

• 79 894
  • 850
  •   1
Отговори
# 480
  • Sofia
Здравейте,
предварително се извинявам, че не съм чела назад.
Последно съм купувала количка преди 12 г., когато модерни бяха Quinny и Stokke.
Сега ми предстои да купувам подарък за много близки приятели, но изобщо не съм наясно с тенденциите в момента. Ще съм благодарна, ако ми помогнете в избора. Коя е мечтаната от Вас бебешка количка?

# 481
  • Бургас
Шантал, за всеки е различно. Въпрос на вкус, а и на възможности.
Кажи някакъв бюджет, за да се ориентираме.

# 482
Shantal,най-добре попитай директно бъдещите родители за техните предпочитания.Количката е нещо индивидуално за всеки.Това,което на мен ми харесва,на тях може изобщо да не им хареса,а може и да не им е удобна.Аз лично обиколих 10 магазина и пробвах десетки колички.Нито една от тези,които много ми харесваха на снимка не ми допадна.Накрая взехме съвсем различна и много си я харесвам.Нашата е Cybex Priam Lux Platinum.

# 483
А аз не обикалях много. Разглеждах колички онлайн, допаднаха ми няколко. В 2 магазина влязох и във втория си харесах Mutsy i2 Heritage Blue. Страхотна, много ми допада. Другата, която бях харесала е споменатата по-горе - Cybex Priam Lux.

# 484
Рая тойс са вносители на Сайбекс и могат да си позволят такива отстъпки. Кошът за новородено е малко тесен според мен, особено през зимата, когато детето е облечено по-дебело. Иначе сенникът на лятната количка за мен е най-най ценното в тази количка, просто съм влюбена в него. Багажникът също е добър. Колелата нещо прискърцват, но май периодично трябва да се свалят и почистват, нещо което не сме правили досега.

И като казах сенник, има ли някоя бюджетна лятна количка с такъв голям сенник?

Аз с дъщеря ми ползвах Cybex onyx. Тогава розовата беше с голямо намаление(от 540 на 340). Уникална е. Толкова ползване, а не е мръднала. Сега и сина ми ще се вози в нея, нищо, че е розовка. Сенника е огромен, с uv защита, пълно легнало положение, лесно се сваля и се пере, всичко е топ. Бях тръгнала да я продавам заради цвета и да си взема някаква нова, но просто ме хвана жал. За парите които ще й взема не мога да оркрия нищо хубаво.

# 485
Рая тойс са вносители на Сайбекс и могат да си позволят такива отстъпки. Кошът за новородено е малко тесен според мен, особено през зимата, когато детето е облечено по-дебело. Иначе сенникът на лятната количка за мен е най-най ценното в тази количка, просто съм влюбена в него. Багажникът също е добър. Колелата нещо прискърцват, но май периодично трябва да се свалят и почистват, нещо което не сме правили досега.

И като казах сенник, има ли някоя бюджетна лятна количка с такъв голям сенник?

Аз с дъщеря ми ползвах Cybex onyx. Тогава розовата беше с голямо намаление(от 540 на 340). Уникална е. Толкова ползване, а не е мръднала. Сега и сина ми ще се вози в нея, нищо, че е розовка. Сенника е огромен, с uv защита, пълно легнало положение, лесно се сваля и се пере, всичко е топ. Бях тръгнала да я продавам заради цвета и да си взема някаква нова, но просто ме хвана жал. За парите които ще й взема не мога да оркрия нищо хубаво.
Ето снимка

# 486
  • Sofia
Благодаря Ви!
Питах, но не казват. Понеже ние избрахме да купим количката, казават, че вярват на избора ни и да се оправяме Simple Smile Бюджетът няма значение в случая, искам да е с гумени гуми, не пластмасови, летния кош да може да “ляга” максимално, да има място за багаж (това ми беше много полезно едно време).
От Mima имате ли впечатления? Или Egg? Май тези са ми най- симпатични за момента. Cybex също разгледах, Priam 3 ми хваща окото.

# 487
Mima и Egg мисля имат една чупка на седалката, която е 6+ месеца и легналото положение не е пълно.
Аз бих погледнала Mutsy, Peg Perego, Cybex, все колички, за които няма лоши отзиви.

# 488
Бих допълнила и, че (според мен) кожата не е добър избор. Напуква се и се лющи. В нашия град видях една Мима в окаяно състояние - кожата от слънцето, предполагам, се е напукала и започнала да пада. Също и запарва. Иначе нямат напълно 180° легнало положение. Излезе новия Сайбекс Балиос С 2020година, гледам, че и той няма. Както и iCandy, ако не се лъжа.

# 489
  • Anywhere
@ Shantal ,
 Погледнете и количките на  Mamas & Papas, предлагат се в м-н Малечко. Не са тежки и са доста
добри, аз лично съм имала 3 техни модела- Sola, Urbo i Mylo. Имат много екстри, добър текстил, седалки с мемори пяна, дълбоки сенници!
 Jane също са добри, тази година имат много хубави нови модели!

# 490
  • Бургас
Шантал, от тези които си харесала бих взела Приама.

# 491
Подкрепям за Приам!
Бях взела миналия модел за второто си дете, но без да искам счупих една част от конекторите на шасито, защото използвах повече сила (моя беше грешката). Смениха ми цялата количка за отрицателно време и сега сме с новата (тази с по-облите кошове). Няма грешка!

# 492
Cybex Priam, Cybex Balios S, Mamas and Papas Ocarro, Mutsy, Peg Perego Book S. Всичките са с напълно легнало положение.

От тези с чупката на крачетата (без пълно легнало положение) - Bugaboo Cameleon, Easywalker Harvey.

# 493
  • Sofia
Всичките ще ги разгледам. Благодаря много за съветите!
Това с кожата, изобщо не го бях помислила от тази гледна точка, напротив- голямо предимство ми изглежда, заради по- лесното почистване.

# 494
Аз бутах Стоки с второто си дете-струва си парите и няма по-висока количка от нея.В момента съм със Cybex Eezy S+  и също съм много доволна.Ако сега трябва да избирам количка или Stokke Xplory или Cybex Priam Lux.

Общи условия

Активация на акаунт