Частни училища - информативно-дискусионна тема 35

• 18 823
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Да, Георги - военен, след въстанието бяга в Унгария, прави военна кариера и дори получава благородническа титла. А като се замисля може пък и Парчевич направо - "двигателят" на Чипровското въстание
Онна, май още ти държи влага чипровският килим от миналогодишното НВО. Joy

"The last one to close the door" предлагам аз за име - модерно звучене с български корени. Laughing

# 556
  • София
В желанието си да обхванат една малцинствена група и да усвоят едни пари правят всевъзможни глупости.
Освен този анализ, не са направили анализ и как подобна задължителност би се изпълнила в София с градински групи и в момента от по над 30 деца.

има анализ, има и решение. На кметски те избори, кандидат-кмета на Младост от ГЕРБ (за щастие не го избраха) в едно интервю по БНТ обясняваш, че те и без това не посещават редовно детска градина децата и ходели по-малко от колкото са по списък, така че бързо и просто решение било да се увеличи бройката на деца в групите.
Страхотен! Смел, бърз и прост... Също като "решението" си

# 557
Да, Георги - военен, след въстанието бяга в Унгария, прави военна кариера и дори получава благородническа титла. А като се замисля може пък и Парчевич направо - "двигателят" на Чипровското въстание
Онна, май още ти държи влага чипровският килим от миналогодишното НВО. Joy

"The last one to close the door" предлагам аз за име - модерно звучене с български корени. Laughing

Не знам за Онна, но аз се запознах с факти за тази част от историята ни от книгата на Талев. В една скучна лятна ваканция (компанията ми беше на лятна бригата), в едно градче от селски тип около Плевен, от библиотеката на дядо ми. Книгата беше издадена 53-та година. https://www.goodreads.com/book/show/26088197
После прочетох още самосиндикално, а в учебниците ни изобщо не съществуваше...
Честно казано, доста поокастрени са училищните знания по история на нашето поколение. За католическите общности пък съвсем не се споменава, а има доста интересни неща около опитите им и по дипломатически, и църковен път да помагат за освобождението.

# 558
  • София
И аз като Фенси се дистанцирам от прогресивните Joy Така като гледам в темата ще се съберат ентусиасти не за едно, а за поне две училища. Simple Smile

# 559
Свети 40 мъченици беше добро. Тъкмо два класа.

# 560
Частно основно училище "Симеон I Велики"

# 561
Че то вече има и такова:
http://tzarsimeon.bg/
Свети 40 мъченици беше добро. Тъкмо два класа.
Hands Thumbsup

# 562
  • София
Брей, и в седмокласната се гласят да правят училище с Дидева за директор. А дано да е гимназия и съвсем да се уредим Grinning

# 563
Че то вече има и такова:

Оф, забравих го. Ми Любен Каравелов тогава, че Вазов леко не го понасям. Или Паисий Хилендарски, ако СМГ не ни се разсърдят. Simple Smile Или Найден Геров. Създал е първото класно училище. Тематично.

# 564
  • София
Eee, още на името зациклихте, няма консенсус, какво остава за останалите "дреболии" Simple Smile

Онна, освен да сложиш опция за гласуване в следващата тема, ми така де, нали сме демокрация, мнозинството печели Smile

# 565
Понеже някой предложи име 'Tесла', като компромисно решение може да сложете си име на училището Ви  'AC/DC'.. Така ще  съберете привърженици както на Тесла, така и на Едисон.. Че с тези фургони не знам до кога ще издържат Grinning
Така може да имате и прогресивни и класически паралелки. Въпрос на избор е кое име на коя паралелка да се сложи...

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 11:22 от OuterSpace

# 566
Може да е “хан Крум” и да се рекламира като такова с непоклатима дисциплина:) Отгоре на академичните знания...

# 567
  • София
Последно предложение с Balance, Learning, Youth and Talent съкратено BLYAT. Иначе +1 за acdc.
Не е рентабилно да има от трите типа паралелки, твърде много преподаватели стават. Аз съм за класическо старомодно.

# 568
  • София
Последно предложение с Balance, Learning, Youth and Talent съкратено BLYAT. Иначе +1 за acdc.
Не е рентабилно да има от трите типа паралелки, твърде много преподаватели стават. Аз съм за класическо старомодно.
С "блят" изгубих е рускоговорящите родители 😄

# 569
  • София

Темата си е много добра, ако има кой да я чете с разбиране. Може да се караме на моменти, но тук пишат хора, които имат опит, очи и уши за нещата. Неслучайно казах, че можем да направим училище, аз бих заложила на доста хора в темата като познания.

+1, 1:1

Ама защо така бързо игнорирахте идеята за патрон жена българка?  (мислех да ви предложа Екатерина Каравелова, съпругата на Петко Каравелов, защото е била женище и личност на квадрат, просто титан за времето си https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1% … D0%BE%D0%B2%D0%B0
обаче се сетих, че не става зарад инициалите)
та "Райна Княгиня" ще е отличимо, запомнящо се и на инициали го докарва. Relieved

С "блят" изгубих е рускоговорящите родители 😄
аре пак +1. Които на всичкото отгоре сме в повечето случаи и от амбициозните харпии, или поне от стръвно инзтересуващите се от образование (тва Мецан, Sharky, Poppea и т.н.)

Общи условия

Активация на акаунт