Майка в по -късна възраст?!

• 71 838
  • 1 026
  •   1
Отговори
# 330
До 3 месец аз си пиех бяло вино,защото не знаех, че съм бременна Simple Smile Не по много, разбира се, но по чаша понякога. То не ми се и пиеше, но не се сещах защо Simple Smile

После минах на червено Simple Smile По 1 чаша, домашно, не много често. Да речем 2-3 пъти в месеца.

# 331
  • Sofia
След една безпроблемна бременност през 2015, миналата година претърпях аборт в късна седмица и си втълпих, че е от възрастта! Първото на 27, с втората бременност бях на 33 и загубих бебето в 16 гс. Сега пак съм бременна и искрено се надявам да е успешна. Ще бъда на 34 живот и здраве.
С второто бях бременна на 34. Изобщо не ми е минавало през акъла, че възрастта ми не е ок. Беше лека и безпроблемна бременност.

Пп : Причините за загуба могат да са най-различни.

# 332
Абсолютно сте права, просто аз си втълпих, че чакахме твърде много и това резултира в аборт поради възрастта ми, понеже не открихме причината, въпреки хилядите изследвания, които си направих. С първото дете дори не ми е минавало през ума, че може да се случи нещо, бях си съвсем ок. При втората бременност, която загубих, имах много тежки 6 седмици, постоянно ми беше зле, свалих 7 кг от повръщане.. Силно се надявам настоящата да е ок.

# 333
  • Пловдив
Имаш достатъчно време, каквато и да е причината за аборта, споко.

# 334
  • Sofia
Joyforall, стискам палци всичко да е наред този път.
Знам какво е да бременееш след загуба. Притесненията ти се умножават многократно. Но всяка бременност е различна и трябва да мислим позитивно. Нищо ти няма на възрастта, поне нея не я мисли.

# 335
Благодаря! Ужасно е! Мисля, че е най-травмиращото преживяване в живота ми..В момента не казваме на никой, защото ме е страх, че пак ще се случи. Бяхме казали на момченцето ни, и то се съкруши от загубата предния път.

# 336
  • Sofia
Благодаря! Ужасно е! Мисля, че е най-травмиращото преживяване в живота ми..В момента не казваме на никой, защото ме е страх, че пак ще се случи. Бяхме казали на момченцето ни, и то се съкруши от загубата предния път.
Напълно те разбирам. Сега съм 24гс+4 и едва днес съобщихме на роднините. Но то е ясно, че ще треперя до края.
Спокойно, рискът да се повтори е малък.

Последна редакция: вт, 11 яну 2022, 15:04 от Brin de muguet

# 337
Аз също съм абсолютно убедена, че годините нямат нищо общо с аборта. То по тази логика момичетата преди 30 не трябва да правят спонтанни аборти, а това ест изобщо не е така.

Много жени раждат доста след 30 и няма никаква драма. Около мен масово родиха след 35, говорим за първо дете. В крайна сметка сме 21век, вече много по-малък % жени раждат преди 30. За западния свят пък да не говорим, там всичко преди 30 е даже рано.
Не се филмирайте с глупости. Лека бременност желая и хубав, безпроблемен финал.

# 338
  • София
Важното е да не се стресираш и да не се притесняваш! Не мисля, че спонтанният аборт има нещо общо с възрастта. Майка ми преди да се родя е имала 2 спонтанни аборта - в 3ти и в 6ти месец! На 22 и на 24 г съответно. Била е още студентка, прясно омъжена и се е стресирала покрай изпити и други. След това съм се родила успешно аз, а после - и брат ми.
Може да е на хормонална основа също твоят случай - след 30г намалява прогестеронът, хормонът който подпомага имплантацията и задържането на бременността. Иди при гинеколога си да ти пусне хормонални изследвания в случай на притеснения.

# 339
И аз съм с мисед аборт от преди два дни. Ужасно е, психически и физически най- тежкото нещо в живота ми. И аз имам притеснения дали не е от възрастта, защото лятото имах и биохимична бременност, а на 20 имах успешна и безпроблемна бременност и раждане 😔

# 340
  • София
И аз съм с мисед аборт от преди два дни. Ужасно е, психически и физически най- тежкото нещо в живота ми. И аз имам притеснения дали не е от възрастта, защото лятото имах и биохимична бременност, а на 20 имах успешна и безпроблемна бременност и раждане 😔
Ужасно съжалявам, мила! Отдай се на релакс и почивка и се опитай да събереш сили за нов опит! Прегръщам те.

# 341
Така мисля да направя. Страх ме е , че опитите ни докато стана бяха дълги. Но и всички знаем, че след 35 анималиите са повече и по- често се случват такива неща.

# 342
Знам, аз като разбрах, че ще раждам на 43, около 2 седмици бях в пълен стрес, като си рпедставих хилядите опасности. Особено като ми излезе и риск за Даун 1:40. Но всичко беше наред накрая Simple Smile

# 343
  • Sofia
Бианка, постовете ти ми действат много успокояващо и окуражаващо, благодаря ти! Purple Heart
И не говоря само за тази тема тук, по принцип обичам да те засичам из темите във форума! Blue Heart
Признателна съм и съм благодарна на всички пишещи тук, и желая успех и сбъднатост на всички ни! Green Heart

# 344
Щом една жена може да забременее и роди, защо не? Аз лично родих на 28 и за мен беше чудесна възраст. Може би до към 30 в моето съзнание беше добра възраст, но ако при някои жени не става и поради тази причина родят по-късно.. защо не?
Моя колежка имаше дете чак като стана на 35. Млада жена е и си го гледа с хъс и не е по-различна от другите.
Всяка жена трябва да прецени и силите си. Нагорно идва първите 3 години, особено първите две без сън и водене на вън по площадки и къде ли не е доста изморително, а с годините искаме да си полежаваме повече.

Бих дала съвет да се пие поне няколко месеца фолиева киселина преди зачеване. Помага за нормалното развитие на плода при бременност. Аз лично пих 1г преди да опитаме за бебе.

Общи условия

Активация на акаунт