Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 25

• 32 675
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Алина, Hug
Скрит текст:
Не обичам да генерализирам и да слагам хората под общ знаменател- сигурно има и друг тип вегетарианци, но тези които познавам наистина сами си казват и не пропускат да "съобщят" при сгоден случай колко е вредно месото... А истината е някъде по средата вероятно- всеки е прав за себе си. Щом няма заболявания, всеки здрав човек има право да се храни както е избрал. Щом и докато това му е ок и е здрав, аз съм последният човек който ще тръгне да разубеждава някой. Идват ми само леко в повече разговори в стил (с намеци, не съвсем директно) колко съм зла понеже ям животни и животински продукти и колко си вредя...
Елсефи, може Joy И сигурно има и други като теб. Но моите познати са все от другия тип и реакциите ми варират от безразличие, лека досада до почти раздразнение. Blush

Права си! Мъжът ми винаги се фука, че не пие алкохол и, че е вегетарианец.  Мъчнно ми е да си призная, ама е 2 години по-голям от мен, а изглежда поне с 10 по-малък. Не знам дали е ген, дали е от спорта, или от вегетарианството, но е факт....

# 571
Дони (музикантът) е вегетарианец повече от 20 години и изглежда ужасно лошо.

# 572
Алина, забелязала съм, че на мъжете като че ли по-добре им се отразява вегетарианството в дългосрочен план. Иначе със сигурност имат значение и гените, и спорт, и добър сън и др.
Лу лу, на мен Дони ми изглеждаше зле и преди 20 години... Joy

# 573
Дони е веган, ако беше вегетарианец  щеше да изглежда далеч по- добре.
Алина според ти също би изглеждала много млада след като свалиш кг. поне онова, което съм виждала във фейсбук, за мен с по- малко кг си много, много хубава.

# 574
Цитат
Бледолилава, кое е това приложение, което показва количествата аминокиселини?
cronometer.com десктоп версията. Имат и мобилно приложение, но ми се струва някак орязано. И не само аминокиселините следи, и на видовете въглехидрати и мазнини дава разбивка, показва и количествата на витамините и минералите, като ги съотнася и към препоръчителните норми. Естествено, това с витамините е доста относително, едва ли примерно зимните парникови домати са същите като летните градински, но все пак е някакъв ориентир.
Леле, не знаех че има приложение с толкова подробности)) Въведох си протеините от днес (3 яйца и 200г котидж), откъм количество не ги докарвам, но поне от към аминокиселини съм отличник Bowtie
Тук пак се е разразил спор...Аз лично не съм влязла в темата, да си рекламирам режима, а търся решение на проблема си.
Долче, аз ще кача резултати от изследвания, обещала съм. Но пък вече не съм предишния(вафлен) вегетарианец, доста протеини си хапвам. Надявам се да се получи така.

Ps: да допълня, че най-вероятно протеин днес съм приемала и от останалата храна, но не съм я въвеждала. Исках да проверя тези два продукта конкретно, заради аминокиселините.

# 575
Темата е за ИР. А не за забременяване с веганство/вегетарианство  (ако няма вече такава, може да се направи). Blush За забременяване с ИР също си мисля, че е логично да има тема (ако и такава няма), за подобряване на ИР и отслабване  с веганство или вегетарианство или суровоядство... Спорове за и против веге режимите точно тук са ми малко излишни- лично мнение, не го налагам на никого. Както вече казах в предишен пост, толерантна съм към вегетарианците. Стига някой да си подобрява ИР с вегетарианство и/или с много (било то и полезни, бавни) въглехидрати, добре дошъл е да се похвали с изследвания преди/след и съответно никой тук няма да го съветва да се храни както е избрал или не...
Бледолилава, от моя опит също вегетарианците  сами си казват, че са вегетарианци. Съвсем не е нужно да навлизаме в теми за хранене, за да го споменат. Примерно, дори да им направят комплимент за нещо- отговорът е нещо в стил "така е, защото съм вегетарианец/вегетарианка; защото не ям киселинно, вредно, тлъсто месо"...На мен като ми направят комплимент как изглеждам, не казвам "понеже съм на ВМ НВХ, защото ям месо/яйца" и т. н. Или само такива познавам- не знам. Thinking Познавам и няколко жени които след бременността спряха вегетарианството (а преди това бяха доста "либерални"  вегетарианки по 2-3-4 години- с млечни, яйца, риба, морски дарове).
Няма тема. Ще направя.
Имам роднина, който сподели, че като е опитал вегетарианстването, даже почти веганстване е станал направо импотентен. Не е могъл да го вдигне.
А това, че може да има здрави вегета не означава нищичко.
Има и хора си позволява ежедневно ядене на В и нищо им няма. До организъм е, обмяна, организма им се справя с въглехидратите. Но като ти  е заложено да имаш такъв проблем колкото и да се чекнеш, не можеш да промениш нещата.
И ако едно веге е здрав и няма проблем с кз и инсулин, то това не важи автоматично за всички хора.
Но съм силно убедена, че на пръсти се броят такива хора.
Просто не приемам след моя опит, предвид всички бивши вегетарианци в темата да ми се прокламира този режим. Даже звучи като налагане.
Впрочем постила съм няколко пъти. И то съм яла чисти храни, не съм преяждала. Сладко не съм пипвала, освен плодове.
Първия ми пост беше някъде като бях на 20. Отслабнах 2-3 кг за 40 дни. При следващите пости, напълнявах и глада се усилваше. Накрая спрях да постя.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1181000.new#new
Ето темата

# 576
В такъв случай, уточнете в заглавието на тази тема, че е само за месоядни, да не се бъркат такива като мен Rolling Eyes
Много леко бяхме наритани.
Успех на всички в борбата с ИР!

# 577
Дони е веган, ако беше вегетарианец  щеше да изглежда далеч по- добре.
Алина според ти също би изглеждала много млада след като свалиш кг. поне онова, което съм виждала във фейсбук, за мен с по- малко кг си много, много хубава.

Много ти благодаря, мила, но ако се вгледаш, дори като съм слаба, мъжът ми пак изглежда по-млад от мен. Може и от ген да е, а може и от спорта. Той от ученическите си години, до сега, не е минавал и ден без спорт. А сега понеже е на 51и е суетен  спортува по 3 часа на ден и аз все го дразня, че ползва ботокс Smile

А пък Дони и злато да яде, пак ще си е грозен......Нооооо с таланта компенсира.

# 578
Сиси, мисля, че в първия пост на тази тема има достатъчно инфо за ИР, а режимите които обикновено водят до подобрение на ИР включват животински белтъчини от един или друг вид. За мен лично няма нищо нередно в това да си постнеш тук резултати преди/след. Hug Но дали ако има положителна разлика тя няма да е основно от това, че вече не си "вафлен" вегетарианец? За това може би ще е нужно повече наблюдение във времето. Никой тук не оспорва, че е по-добре бавни, полезни въглехидрати, отколкото бързи вгх, джънк и пържени  (примерно). То и от зле спазвано ВМ НВХ резултатите няма да са хубави- такива менюта съм виждала с толкова много сланина и мазно- от зор да се омазни "достатъчно" менюто, че свят ми се е завивал.... Grinning ("гадеше ми се после от тлъстини"- след 100 гр сланина, 2 вратни пържоли поляти с мазнина, авокадо, не знам си какво мазно сирене... Joy )
От друга страна, не е ли по-добре, че си има и веге тема? Може да се обработи първия пост, да се сложат графики, линкове и т. н. Може напълно да се разгърне и тази философия. Защото съм убедена, че има и доста вегетарианци които зле разбират вегетарианстването и са "вафлени", "тестени", "оризови" и прочие вегетарианци...така както има и криворазбрано ВМ НВХ. Нали все пак идеята е да се подобрява ИР. Споровете за/против един или друг режим не водят до много полезни дискусии, според мен...

# 579
В такъв случай, уточнете в заглавието на тази тема, че е само за месоядни, да не се бъркат такива като мен Rolling Eyes

Леле, каква докачливост...
Нищо няма да уточнявам в заглавието.
Още по-малко наритвам.
По-скоро усещам, че вегетарианците тук искат да се налагат. Но на базата на какво?
Първия пост прелива от информация и режима за ИР.
Вегетарианстването, веганстването, суровядствотото не са режими за ИР.
Ако беше така, нямаше щяха всички тези хора да преливат от здраве. Ама нещо не става.
Колко още пъти трябва да се напише?
Не съм видяла доказателства.
Все едно в тема за диабет някой да ми пищи защо не можел да яде въглехидрати на корем.
Неведнъж тук е имало хора, които са искали да се обсъждат и други режими. И са искали тема в която точно това да се обсъжда. Ами ето, де. Готови сте.
Ами хайде де, обсъждайте. Ама с доказателства.
Ама не със снимки  на вегетаринци от някаква статия, защото е смешно. А с изследвания и подробно описание на хранителния режим.
Много хора тук сме доказали какво сме постигнали с обсъжданите режими. И не само тук, но и във фейса е ясно колко хора имат подобрение и отслабване с тези режими.
Години чакаме от другия отбор доказателства. Мисля, че ще си чакам още.
Експериментите и доказателствата оставям на вас.

# 580
Надявам се да не го приемеш като гонене, но има и тема за вегетарианско НВ ВМХ. Не е много успешна/активна до колкото ми прави впечатление, но може да хвърлиш едно око и там.

# 581
  • Пловдив
Примерът с диабета не беше удачен. И друг път съм го казвала, че съм виждала диабетици тип 2 след 20 дни на плодове да хвърлят хапчетата и ако продължат да се хранят природосъобразно, разбирайте с бавни въглехидрати, се чувстват добре.
Никой нищо не иска да налага, просто е реакция на крайни изказвания. Иначе е ясно, че много от Вас са се справили с проблема, като са преминали на НВ, ВМ режим, или поне така заявяват и е нормално това да се дискутира.
Ама Елора, откъде ги вадиш тия познати - вегани и вегетарианци около теб, направо не знам, хахаха, то при теб направо изобилстват. Аз нито един не познавам, а познавам не малко, с подобни проблеми и честно, нито един не е с наднормено тегло Simple Smile
Ами, добре, момичета, оставяме Ви на обичайните теми. Какво да се прави, има и такива като нас, които не ядат месо, поради ред причини и които също търсят място на тая земя (разбирайте в този форум), не ни се сърдете Simple Smile

# 582
Де са тия диабетици за 20 дни на плодове хвърлили хапчетата? Кои хапчета, какви хапчета? Как са установили че нямат нужда от хапчета? Така ли се захвърлят след 20 дни каквато и да било диета лекарства? Изобщо нещо много съмнително ми звучи. Ако ще давате примери, направето го с конкретика и подробно. Така всеки може всичко да си пише.

# 583
  • Пловдив
Ами не съм диабетик, та да знам кои хапчета, но тези, които им предписват за диабета. Баба ми също е с диабет тип 2 и да, спря хапчетата, ако държиш много ще питам точно как се казват, но е на строг режим (храни се три пъти на ден в точни часове), яде по малко (щом на мен ми се вижда малко, значи си е малко) и за сведение хапва доста бавни въглехидрати, а месо почти не й дават - яде и ориз и фасул. Мерят й кръвната захар, няма кризи вече повече от година. Просто не яде бързи въглехидрати, това е. А ти като искаш се съмнявай. Аз не мога да разбера, карате ме да се чувствам така, все едно някой ме е внедрил тук, за да Ви развалям режима. Simple Smile Какъв интерес има някой тук да лъже. Споделям какво знам и какво съм видяла, пък който иска да се съмнява.

# 584
Надявам се да не го приемеш като гонене, но има и тема за вегетарианско НВ ВМХ. Не е много успешна/активна до колкото ми прави впечатление, но може да хвърлиш едно око и там.
Миоки, знам я тази тема, натиснала съм бутона за следене. Но е почти неактивна, затова писах тук. Иначе там също има полезна за мен информация, и в началния пост, и в някои мнения. Но да, по уместно е там да си споделя резултатите.

Общи условия

Активация на акаунт