Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 25

  • 32 655
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 32 301
Бледолилава, нали и Ансел Кийс сам беше казал, че докладът му навремето е бил голяма глупост и е трябвало по-задълбочено да проучва ... Grinning  Картофи в студена картофена салата с много лук и оцет, зехтин/масло  не ме карат да се чувствам зле след като ги ям. Но топла яхнийка с малко картофи, други зеленчуци и месо ядох инцидентно горе-долу миналата година по това време и щях да се гътна на следващия ден (мислех, че след месеци на режим може нещо да се е променило) Grinning ...Бях сготвила за семейството- всъщност, имах чувството, че нишестето от картофите беше се разтворило в манджата Blush Същите усещания имах и след едно инцидентно хапване на хляб (бързах и нямах друго налично под ръка и готово за консумация), а също и след узрял банан. Доста време после заобикалях тези храни отдалече...чак по празниците се престраших донякъде. Понякога подслаждам нисковъглехидратни мъфини с не много узрял банан- но с 1 банан стават най-малко 6 мъфина.
Купих си какаови зърна- на мен ми харесват, както предполагах-  нищо, че са доста горчивички. Grinning

Последна редакция: сб, 22 фев 2020, 04:56 от dolce miele

# 616
  • Мнения: 2 925
Аз ориза го мия 6 пъти и едва тогава водата е напълно бистра. И аз бях чела, че оризът е по-безобиден като престои в хладилника.

# 617
  • Мнения: 2 275
Бледолилава, може да го притопляш ориза (и картофите) след като стоят в хладилника. Така казват във фр. група.
Карофена салата с ябълкив оцет и много пресен лук и магданоз е моето изключение.

# 618
  • Мнения: 205
Дами как подхождате с кореноплодните, включвате ли ги често в менюто ?
Понеже в момента кърмя и апетита ми е доста засилен и то все за въглехидрати а всячески се старая да избягвам тесто, картофи и ориз се замислих да включа повече кореноплодни.
Какво ще кажете, дайте съвет 🙂

# 619
  • Мнения: 40 774
Дами как подхождате с кореноплодните, включвате ли ги често в менюто ?
Понеже в момента кърмя и апетита ми е доста засилен и то все за въглехидрати а всячески се старая да избягвам тесто, картофи и ориз се замислих да включа повече кореноплодни.
Какво ще кажете, дайте съвет 🙂
Пробвай. В умерено количество.
Имаш предвид на салата или варени.
Сурови са с по-нисък ГИ.

# 620
  • Мнения: 205
Да мисля си да са варени или печени понеже трудно ги храносмилам в сурово състояние но при всички положения ми се виждат по- удачен вариант от хляба и картофите и т.н.

# 621
  • София
  • Мнения: 16 564
Опитах брюквата сготвена и съм очарована.

# 622
  • пак там
  • Мнения: 2 892
Не мога да намеря данните за холестерола на първа страница. Не ги виждам и това е!

Я ми наврете носа в правилната точка, моля!

# 623
  • Мнения: 40 774
Опитах брюквата сготвена и съм очарована.

Жълта ряпа ли е това?
Как я сготви?
Ще ми се нещо нова да сготвя. Сигурно ще отива на фурна с пилешко.

Рися, не мисля, че съм писала в някоя от точките за холестерола.
Но съм дала линк към книга
https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZjNls7Z3a5ydFWauyzb03Aq … ;sscid=21k4_ghk2f

# 624
  • Мнения: 2 275
Не мога да намеря данните за холестерола на първа страница. Не ги виждам и това е!

Я ми наврете носа в правилната точка, моля!
Това върши ли ти работа
http://paskaleva6.blogspot.com/2014/06/blog-post_17.html?m=1
От д-р Иванка Паскалева е.
Има и от Шоки (преведени), виж на първата страница на ВМНВХ.

# 625
  • Пловдив
  • Мнения: 526
Може ли да се хапват овесени трици или не са съвместими при ИР?

# 626
  • пак там
  • Мнения: 2 892
Да, Танче, мерси!

Елора, объркала съм се явно. Благодаря ти!

# 627
  • София
  • Мнения: 16 564
Опитах брюквата сготвена и съм очарована.

Жълта ряпа ли е това?
Как я сготви?
Ще ми се нещо нова да сготвя. Сигурно ще отива на фурна с пилешко.
...

Да, жълтата ряпа е. Всичко, което досега си готвила с картофи. Трябва ѝ малко повече варене/печене от картофите, но е по-вкусна.

# 628
  • Мнения: 40 774
Мерси. Ще търся тия дни жълта ряпа и ще спретна нещо.
С малко заквасена сметана и пиле, ще върви, нали? Grinning

# 629
  • София
  • Мнения: 16 564
Ооо, да.

Изпровах (абе, направо се влюбих, толкова е вкусно) изключително бърза рецепта за карфиол: нарязваш главата на "розички", включително стеблата (зелените листа и основата няма нужда, не са толкова вкусни), измиваш ги с вода, после объркваш с малко сол (1 ч.л.) и зехтин. Изсипваш "овкусения" карфиол в тава, върху хартия за печене (това е да си улесниш чистенето на тавата после, няма никаква друга функция) и печеш 15 минути на 210 градуса в предварително загрята фурна. Вадиш, поръсваш с настъгван пармезан (или кашкавал, но с пармезан ми се получи по-вкусно) и заливаш с течна сметана. Печеш още 15 мин на 210 градуса.

Общи условия

Активация на акаунт