Второ име към Вивиан?

• 9 295
  • 178
  •   1
Отговори
# 150
  • Down south
Ноел е и женско. Изписва се Noelle.
На мен ми допада повече Вивиан Лили.
Вивиан самостоятелно звучи нежно, защо му се търси второ.
Може би, ако се допълни с А - ВивианА, добавянето на още едно ще е по-лесно
Вивиана- Лусиа
Вивиана- Каролина
Вивиана- Габриела
Вивиана- Грейс
Вивиана- Ева

# 151
Второто не е задължително, но все пак се търси, защото авторката не харесва на 100% Вивиан.

# 152
Това с бабите и изискванията за имена съм го срещала и аз. В моето семейство има един такъв куриозен случай на баба, тропнала с крак, че първородната внучка ще се казва като нея. Станал голям скандал и изтощената от раждането майка не искала повече да се кара със свекърва си, та се съгласила. Години наред майката се стресирала заради името на дъщеря си, защото изобщо не го харесвала. В интерес на истината и дъщерята не си харесвала името, едно старовремско българско, дето май никой не се казва така вече. Когато майката станала баба на свой ред и дъщерята родила момиче, новата баба дала пълна свобода на дъщеря си да избере име за внучката и тогава й казала историята на нейното име и че тя е искала друго име за нея. Аз познавам тази злочеста дъщеря с име, което нито майка й, нито самата тя харесват, защото е омъжена за мой братовчед. В нашето семейство се дава за пример как НЕ ТРЯБВА да се прави и не съм чула да е имало други скандали относно имена след това. Как така бабата ще избира името, в 2020 живеем все пак.

Мама Ру, аз много харесвам Венета и Илиана като имена, особено Венета. Ако имах момиче, вероятно щеше да я кръстя така, макар че е необичайно име в страната, където отгледах децата.

# 153
Сега се сетих за Илиана Куини, внучката на Илиана Раева. Първо внуче, кръстено на известната си баба, но с уникално второ име Simple Smile
Ето, Венета Куини е свободно Simple Smile

# 154
Това не е вярно. Внучка й не се казва така. Самата Илиана го каза в интервю-тя просто я нарича Куини, защо била нейната кралица. Детето се казва Илиана.

# 155
Вивиан-Мае ми харесва на мен. Или Вивиан-Роуз. Много нежно ми звучат.

Ето тук има доста примери: https://www.babynamewizard.com/forum/middle-name-for-vivian

# 156
Вивиан-Мае ми харесва на мен. Или Вивиан-Роуз. Много нежно ми звучат.

Ето тук има доста примери: https://www.babynamewizard.com/forum/middle-name-for-vivian

Мае? Английското "Mae" се произнася "Мей".

# 157
Вие сериозно ли предлагате такива имена, при условие, че детето е българче🤔

# 158
Вивиан Мей и Вивиан Роуз наистина звучат прекрасно, но за мен са неподходящи за българче, което ще живее тук, а не в чужбина.

# 159
  • Down south
Вие сериозно ли предлагате такива имена, при условие, че детето е българче🤔
Аз съм сериозна. Детето може да е българче, но на някакъв етап може да живее извън страната.

# 160
Вивиан Мае ми е абсолютен фаворит Joy
Честно, бихте ли си кръстили така детето? Детето, да е живо и здраво, ще порасне, ще ходи на училище, ще работи...
Може да живее навсякъде, но дай тогава да предвидим и китайски вариант, и виетнамски...
Ужас!
Венета си е хубаво име, произнася се лесно и се транслитерира на латиница лесно. Пред Вивиан Мае е направо песен, честно. Но бабата ще умре от щастие и не се знае накъде ще я избие, да не стане твърде горделива от факта...
Ако става въпрос за моето дете и държа да е кръстено на двете баби с тези имена, ще го кръстя Велиана. Малко е измислено, но е точно на двете баби и звучи добре. Сега, как ще се казва на галено не знам, но те децата обикновено сами си измислят умалителното.

Последна редакция: пн, 24 фев 2020, 20:13 от Елиас

# 161
  • София
Ако толкова я натиска бабата, в крайна сметка да я кръсти Вилиана и да я научи от малка да го произнася без В. След няколко години в съда за 1 заседание ще махнат В-то и готово. Щото ако има такъв топ натиск, ще има и други, ще има и циркове и накрая ще завършат нещата или на раздяла или на развалени отношения с В-бабата.

# 162
И все пак, Вивиан е много хубаво име и с много хубаво значение. Какво като не е бълкарско. Второто препоръчвам да е по-кратко и да е не цяло име а галено. Мари, Роуз, Мей, Софи, Ийв, Дафне, . Трибуквени имена също биха били добри: Леа, Сия, Мая, Рая, Зоя.

# 163
  • Австрия
От няколко години забелязвам следната тенденция: българи (български семейства или смесени бракове) в чужбина кръщават децата си с български (Тома, Калоян, Радина, Мила, Калина, Сияна..) имена или интернационални такива (Мария, Стефан, Стефания, София, Виктор, Йоан, Максим), а българи в Родината, някои дори никога не напускали пределите й, избират за децата си подчертано чуждоезично звучащи имена (Едит, Никол, Елизабет, Катрин - някаква страст към женски завършващи на съгласна, Себастиян, Максимилиян, Марио, Едуард, Патрик).. Понякога (основно като чета в 'Имена') се чудя за причините Thinking

# 164
  • Down south
Цитат
а българи в Родината, някои дори никога не напускали пределите й, избират за децата си подчертано чуждоезично звучащи имена
Мислиш ли, че има връзка между напускане или не, имам предвид пределите на страната и имената.

Общи условия

Активация на акаунт