Второ име към Вивиан?

• 9 293
  • 178
  •   1
Отговори
# 165
Аз съм сериозна. Детето може да е българче, но на някакъв етап може да живее извън страната.
Но си остава с български корени, това няма как да се промени.
Според мен чуждите имена се дават пожелателно - да отиде да живее в чужбина, както едно време са кръщавали пожелателно да е здрав и силен (Камен, Здравко, Желязко). Модернизира се традицията.Simple Smile

# 166
Веднага казвам моята причина да избера чуждо име за дъщеря си-така ми харесва, винаги съм искала да носи подобно име и затова го избрах. 😊

# 167
Понеже работя в училище. Нямате си представа колко е тъпо дете с подобно име да го повтаря  сто пъти, за да го запомнят.Самото дете се чувства неудобно и се потиска.
По темата. Аз съм привърженик на хубавите български имена, много от тях са и международни, но да дадеш име от този сорт е смешно. Все пак, след Вивиан Мей Лили Роуз следва българска фамилия, която прави целият този напън абсурден.
Да е жива и здрава Вивиан и бабите, за които всъщност е целият този напън.
Интересно ми е баба Венета дали изобщо ще разбере, че рожбата е кръстена на нея, а баба Илиана, мисля че ще остане разочарована😄

# 168
Може да се представя Виви. Това трудно ли ще е?

# 169
То второто име така или иначе ще се обезличи и ще е само по документи, никой няма да си прави труда да изговаря цялото, обикновено е първото и толкоз.

# 170
  • Down south
То второто име така или иначе ще се обезличи и ще е само по документи,
Ако детето не харесва първото си име, има възможност да се представя с второто.

ПП Имам позната, която е Никол, но се казва Дон (Dawn) Никол.

# 171
На баба Венета и баба Илиана - Вилиана!
И всички да са доволни. И първата буква В, и втората баба уважена и това е.

# 172
Авторката вече каза, че не й допадат Вилиани и подобни.

# 173
Може пък да плануват да емигрират в Щарите с детето си и да търсят име, което да даде по-хубав старт на детето от Илияна или Вилияна, което е просто непроизносимо там. Едно хубаво, звучно двойно име на детето им ще помогне много ако са новоизлюпени емигранти.

# 174
Здравейте!
Бихте ли ми дали идея за второ име към "Вивиан"?Rolling Eyes
Изобщо има ли такова, което да звучи добре за българските ширини?Laughing
Благодаря предварително! Hug
Тя авторката в заглавния си пост писа “за българските ширини”.
Не е писала да планира емиграция

# 175
От няколко години забелязвам следната тенденция: българи (български семейства или смесени бракове) в чужбина кръщават децата си с български (Тома, Калоян, Радина, Мила, Калина, Сияна..) имена или интернационални такива (Мария, Стефан, Стефания, София, Виктор, Йоан, Максим), а българи в Родината, някои дори никога не напускали пределите й, избират за децата си подчертано чуждоезично звучащи имена (Едит, Никол, Елизабет, Катрин - някаква страст към женски завършващи на съгласна, Себастиян, Максимилиян, Марио, Едуард, Патрик).. Понякога (основно като чета в 'Имена') се чудя за причините Thinking
Аз живея в чужбина, не знам дали точно български търсим, по-скоро интернационални, защото е много гадно да не могат да ти прочетат името или те питат откъде се е взело това име... какъв емземпляр си  с такова име...

В продължение на тези мисли, аз пък забелязвам, че в България всеки ден се измислят нови и нови имена и вариации, комбинации от съществуващите. А в чужбина се придържат към по-малък брой имена, но техни си, национални и не ги изменят.

# 176
Да,това с измислиците е факт. Какви ли не вариации,само и само да е по-оригинално.

# 177
Да, Мис Бингли. Като Мелъди Живкова и Стивън Ботев. Така са се запечатали в съзнанието ми тези имена от някакъв списък с деца. Щуротии на ен-та степен.

# 178
Благодаря отново на всички, които се включиха, най-вече на тези, които писаха по същество.
Полезно ми беше да прочета различни мнения, но
Темата се разводнява и обезсмисля.
Бих искала да бъде заключена.

Общи условия

Активация на акаунт