На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 29

• 94 868
  • 752
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
През април 2018-та беше над 40 ст. лирата. Мога дори да цитирам на колко точно смених.
После лятото падна до 28 ст. някъде и оттогава не е отивала над 33-33 и нещо.
В повечето време от лятото на 2016-та насам е между 31 и 32 ст. С карта - още по-малко.
Банките не превалутират по курса на БНБ.

# 271
  • Велико Търново
Ние винаги теглим на място от банкомат на Иапикреди с карта на Уникредит и винаги е на централен курс лирата. Таксите на банкомата са според условията на картата. В случая нашите нямат такса за теглене от банкомат, Съответно и плащаме с Уникредит карта на същия курс. Лири от България никога не сме купували, в началото сменяхме евро там на място, но откакто сме с карта Уникредит само от банкомат теглим. И да , от две години някъде лирата не е била  0,38ст Два три пъти преди време съм плащала с карта ОББ, но тогава имах начислена допълнителна такса към транзакциите и от тогава само с Уникредит!

# 272
За Уникредит Булбанк мога да потвърдя, че при теглене от банкомат на Yapi Credi, се обменя по банков курс и няма никакви допълнителни такси.
А разплащането с карти навсякъде по света е без такси.

# 273
Малеееее, народът яко се е наплашил от коронавируса /включително и аз де/. Обадих се да се запишем за 28 март за Одрин, към шуменската та, с която постоянно си пътуваме-оказва се, че ние сме първите записали се. Друг път все сме към последните. Така като гледам, май ще ни се провали ходенето....Мъкааааааа....

# 274
Аз заминавам другата седмица. И покрай мен има еуфория и страх за тоя вирус, пък аз съм дзен и не ми дреме. Като ти е писано да те блъсне кола, няма да умреш от саксия...
Аз смятам да обменя левове за лири на черния пазар. Предният път сгащих шофьора да го прави, значи може. Иначе по моловете плащах с карта (Уникредит), на пазара и складовете плащах с левове. То като се замисля май няма много смисъл да сменям пари. Може би само за кафенето и някое ресторантче за обед.

# 275
И ние май ще се откажем, притеснено ми е..и се губи насладата, пък и заради децата,  ще видим, много тъпо, но не ви е спокойно...

# 276
  • Варна
За Уникредит Булбанк мога да потвърдя, че при теглене от банкомат на Yapi Credi, се обменя по банков курс и няма никакви допълнителни такси.
А разплащането с карти навсякъде по света е без такси.

По банков курс, а не по фиксинга на БНБ, каквото впечатление бе оставено по-горе. Разлика има, макар да не е голяма.
Примерно на 17.02. са ми превалутирани плащания от периода 14.-16.02. на курс около 0.3030лв./лира, като фиксинга за този ден е бил около 0.2985лв./лира.

Без такси към търговеца, ама някои банки имат такива.
Аз съм с дебитна карта на ДСК и засега нямам нито такса плащане, нито такава за превалутиране. Картата на ММ обаче е към Експресбанк и за него всяко плащане с карта е "оценено" на 0.50 лв.+0.5% от сумата. Не е кой знае какво, но го има.
Скрит текст:
Тъй като двете банки вече са към една компания, очаквам да се уеднаквят тарифите... вероятно не в наша полза, но ще видим.
И клиенти на други банки са споделяли за такси превалутиране и подобни.

# 277
Te и Булбанк нямат такса само за дебитните карти,но за кредитните има.

# 278
Да, касае дебитните карти и визирам Булбанк.

# 279
Оф и аз ще ходя на 7 03. До Одрин (и отскоро следя темата  ),но май ме е страх повече от колкото ми се ходи на разходка ..

# 280
Хахаха, значи ще сме заедно като гледам Joy

# 281
То май половин Русе ще ходи 😂...

# 282
  • София
Здравейте, някой ползвал ли е този продукт, ако изобщо го има в Мигрос?
https://www.migros.com.tr/beeo-190-g-propolis-ari-sutu-ham-bal-k … _sgm_action=click

# 283

На тази цена, нормално. С тоя принцески вирус доста народ го хвана шубето и може да има и отказали се.

# 284
  • Русе
Ама, вие да не сте с таз фирма, дето за жените прави подарък за 8-ми март пътуване за 25 лв.?
Аз няма за ходя. Спокойно! Wink

Общи условия

Активация на акаунт