Отговори
# 90
  • Varna, Bulgaria
Добро утро! Връщам се от ФМ и бързам да ви се похваля. Всичко с бебетата е наред. Много обстоен преглед беше и съм доволна. Дриймче потвърдихме пола. Ще си имаме две госпожици, така че ще помоля за 2 розови панделки на първа страница RibbonRibbon. Момичетата са седалищно и обърнати една към друга сякаш си говорят Grinning

П.П. За мамите от Варна. Прегледа беше при Стоилов в Добрич. Малко повече от половин час. Обяснява всичко подробно какво гледа и мери.

# 91
Лимонче, не трябва да се приемат калций (дали като добавка или идващ от млякото) и желязо наведнъж, защото няма да се усвоят както трябва. При теб не виждам да има някакъв конфликт на добавки, така че си действай по твоята система 😉

Ели, честити розови гащички! Колко хубаво че ще си имате две момиченца и още от сега са си приятелки 😁

Дрийм, и ние сме със същия апарат за кръвно и сме доста доволни. Винаги е бил точен и е показвал реални стойности, а все си мисля, че твоето кръвно е нормално, но все пак продължавай да си го следиш. То май за всички е добре да го правим от време на време!

Говорите за спаряване от памперсите, но аз ще мия дупето на всяка смяна на пелената когато сме си вкъщи или ще използвам специални мокри кърпи (Cheeky Wipes) когато сме навън, а и в началото докато падне пъпчето. Много благодаря на всички мами, които споделят своя опит с батковците/каките! Много са полезни вашите мнения, защото чрез тях ние, мамите за първи път, можем да се ориентираме кое как се прави на практика, а не само на теория. 😘

# 92
Момичета големи схеми с тия хапчета. Аз се съобразявам поне 2 часа разстояние между млечните продукти и желязото. А в пренаталните ми комбинирани витамини странно , но има и калций и желязо ...
За Еутирокса (предполагам е същото като л-тироксина) трябва ли да има някакъв интервал с мултивитамините и желязото.
Аз само знам, че не трябва да се консумират соеви продукти и трябва да се приме половин час преди закуската.

# 93
  • София
Mardinna, желязото задължително 8 часа след и 8 часа преди Л-тироксина / Еутирокса.

# 94
Mardinna, желязото задължително 8 часа след и 8 часа преди Л-тироксина / Еутирокса.

Ужас, аз обикновено си оставях около 5-6 часа между еутирокса и желязото. Вече от 3 седмици ги приемам по този начин. Тази седмица трябва да си пусна ТСХ. Дано не ми се е покачило много.

# 95
  • София
И при мен няма чак 8 часа от л-тироксина и билковата кръв.
Може би ще местя л-тироксина с 30мин по-рано, за да се доближавам максимално в правилните интервали...

Голям филм Simple Smile
Днес съм пуснала изследвания за 200лв хах, ще видим дали магнезия и билковата кръв са ми прецакали ТСХ, а дано не, че не ми се ходи пак на ендо.

# 96
  • Варна
Пламъче, с помощта на Лемънс май открихме, че е стара, но просто сега се е поопънала малко повече кожата и затова си личи повече 😂 иначе не е на корема, а отстрани на таза(дано правилно определям мястото хаха), аз и преди си имах по 2-3 ама като свалях кг почти не се виждаха, обаче като качвам и се опъват🙈 Мажа с Палмърс сутрин и вечер всеки ден, но май ще взема и нещо още по-мазно, тъй като предимно качвам на крака и дупе, не е изключено да се нацвъкам там 😀
Ели, честито, страхотни новини!💖💖
Дрийм, стискам палци и после да пишеш непременно. Hug

Аничк@ , аз също някак си не си представям да се задържа толкова дълго време на едно място. Започнах да си гледам в интернет повечето неща и може да си променя мнението и да не ходя. Или ако отида, то ще е за разнообразие и за да завържа нови контакти.

От скоро започнаха да ми изтръпват прасците сутрин. Това дали не е от недостиг на магнезий?

Тази вечер така се въртях, че уж ми се спеше, а имам чувството, че цяла вечер не съм мигнала. Дали не започва да ме гони това прословуто безсъние по време на бременност!?
Криси, много често вечер, като останем без външни дразнители и насаме със себе си, започва един поток от безкрайни мисли. Понякога везните наклоняват и към лошите неща. Случвало ми се е. Преди БХС-то бях по същия начин и само си задавах глупави въпроси и се терзаех. Сега се опитвам да си изчистя мозъка преди да заспя.

Пеперудена, все по-често мисля за раждането. Още не съм го обсъждала с АГ. Смятам да изчакам още или той да повдигне темата. Иска ми се да е нормално, ако всичко е наред, разбира се. Не съм против секциото, ако се налага. Спасило е много животи на бебета и мами.

Уигзи, къде се е появила? На корема ли? Колко кг си качила до тук? Аз започнах да се мажа по три пъти на ден вече. Сутрин с Палмърса и следобед и вечер с кокосовото масло. Мажа стабилно и не пестя. Даже като се наплескам стоя няколко минути така и тогава се обличам. Да попие възможно повече в кожата.

# 97
  • София
Стискам палци всичко да Ви е в норма, момичета 😊
На мен последния път ми се беше вдигнало малко - 2,11 ( може би заради инжекциите в болницата ), та не е страшно, просто ми увеличиха дозата ( която си е бая голяма и ме плаши, ама важното е всичко да е наред ) 😊🥰😊

PS:  и аз трябва да проверявам ТСХ другата седмица 😊

Последна редакция: ср, 05 фев 2020, 11:14 от engruseva

# 98
Mardinna, спокойно! 5-6 часа също е добре, но оптимално би било ако оставяш по 8 часа разстояние. Също така е хубаво да си оставяш малко повече време между Еутирокса и закуската. Пий го на някое от ставанията ти за тоалетна през нощта и така ще можеш да си хапнеш веднага щом станеш, но пак в закуската ти не трябва да преобладават млечните продукти 😉 Сега, винаги има и изключения като когато ходя да ми взимат кръв, тогава не спазвам толкова стриктно времевите интервали, но важното е през преобладаващото време да ги съобразяваш, защото иначе няма да ти е толкова ефективен хормона.

# 99
Момичета да се оплача в 21г.с съм и вчера имах назначен час за лекар ,за първи път да обсъдим скана и други неща (тука е така 🙄) Останах крайно потресена питах я за разширени вени имам на краката нормално било , имам болки отпред пак нормално , кръста ме боли пак нормално ,а аз понякога не мога да стана от болка вървя като прегърбена баба.  Щяла да ми назначи физиотерапефт като я попитах за 20 път че ме боли горе кръста ,а не ниско долу. За витамини като питах само желязо и калций било важно ,  за пробиотик и магнезий гледа като гръмната. Ако имаш силни болки и кървене тогава може да се обадиш вдичко друго е нормално 😤 И аз от къде да съм сигурна ,че тези болки не са контракций ? Снощи ме боля ниско долу като при цикъл. Плацентата ми леко закрива родовия канал, не знам дали има общо с болките и съм 48 кг почнах 44. Как на своя глава да си взема магнеьий , тук повече са оставили нещата на природата....

# 100
А тези със занижен б12, казаха ли ви да спрете хапчетата няколко дни преди да пуснете нови изследвания? Питах доктора, но каза че не е нужно да ги спирам 🤔
От вчера сме вкъщи с малкия, че много болни на работа и мен нещо се мъчи да ме тръшне вируса. Той също понакашляше, но май ще минем без доктор (то аз вече станах доктор последните 5 години). Та днес вали и няма да мърдаме никъде. За щастие на ММ мисля да се отдам на кулинария 😂  Нещо, което рядко ми се случва, понеже не ми е удоволствие. Предимно той готви унас.
Вие с какво си запълвате времето вкъщи? Не съм свикнала да не работя и да почивам дни наред, освен ако не сме на почивка някъде.

# 101
Desi, ние сме при един доктор, но на мен и Сигридов от София ми каза, да не спирам витамините ако са на хапчета. Само ако ги бия като инжекции.

# 102
Оххх този д-р Сигридов няма ли да се завърне скоро.... Много ми е неприятно, че не е на работа в този момент :/

# 103
До колкото знам при бременност трябва да се приемат млечни ,но под формата на кисело мляко,сирене,извара и подобно,но не и да се пие прясно мляко.Това го четох в няколко статий.
Виждам,че повечето от вас си пият,но аз поне се въздържам,а и никога не съм обичала прясно мляко.Използвам го само за домашни  сладкиши,които сега не ми се довеждат изобщо.

# 104
  • София
И аз си искам Сигридов... Simple Smile

Относно витамин Б12, аз в началото го приемах като инжекция, сега ми е в течно състояние.
Ама не са ми казвали до сега да го изследвам наново.
Вие сами ли си ги пускате за проверка и успокоение или ви го препоръчват вашите лекари?
Да знам, ако трябва да питам сега в петък Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт