С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 25 695
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
300 е много малко за апартамент 100 кв. и то на центъра. Само не разбрах в кой град е. Ако е от по - големите Бургас, Варна, Пловдив, могат да му взимат 500-700. Сложен казус наистина. Аз не бих рискувала с толкова голям заем на мое име, при положение, че майката е забатачила своя кредит, няма гаранция, че ще плаща този на сина.

# 241
Апартамента, в който живее бабата, не е ли на сина ѝ?
Ако бабата се спомине, къде да отиде да живее дъщерята? 🤔
А майката, ако реши да се прибира? 🤔
И дъщерята с какви пари ще живее междувременно?
Тя сега да закърпи положението с рефинансиране, пък после пак - шапка на тояга.
Хич не ми харесва подходът.

# 242
С каквито и досега Simple Smile Нали майката работи в чужбина и праща пари за вноската по кредита и издръжката на момичето. Сега ще може да добави и наема от апартамента към тях.

# 243
  • София
Скрит текст:
Сестра му е съвестно момиче,не би го направила.
Нямаме възможност да изплащаме заем по жилище,половин жилище и т.н.Разбрах какво предлагате,в някакви честни граници,но няма как просто.
За в бъдеще сме мислили,че искаме да си купим нашо общо жилище,по-голямо от моето,само двамата, смели мечти разни.
Цялата сума знам,че е 60 хил.,надявам се да не излезе нещо пак отнякъде.
Разбрах,че ще изискат справка и оттам щели да действат,минали са при адвоката.
Разбира се,че колелото се върти,вероятно може и аз бякой ден да цъфна и да разчитам на децата си,никой не е застрахован.Аз бях афектирана, и че с мен не се говори по въпроса,а директбо изисква от мм,този пръстен нищо ли не значи..аз го имах за сериозна работа.
Хванах телефона и звъннах на моя позната,пресен адвокат,имало значение и дори да тегли ипотечен преди брака,ще му се води единствено имущество,ако вноските не се покриват...стане най-страшното,търгове и т.н имат право и да посегнат и на моята заплата,имоти,за предбрачен договор тръгна да ми говори...бръм съм вече.
Това наистина ли?
Майката е несериозна. Не следи какво има да плаща, не си знае договора, губи го... Има реална възможност този фиктивен кредит на името на годеника ти да стане съвсем реален за него, а оттам и за теб.

# 244
Птица,защо си мислиш,че някой настървено ламти за имота на свека,аз не във всеки случай,мм като гледам му се иска да помогне,но не е краен материалист.
Едно от предложенията беше да се продаде жилището,да изплатят каквото могат и за двете да се купи нкв малко жилище ,нито аз,нито мм щяхме изобщо да получим нещо...те отказват,искат да го запазят.
Да,milenaka ...ако правилно съм разбрала и ако моята позната е схванала казуса,затова почна да ми говори за предбрачен.

# 245
Продават го с дълга и свека ти си взема разликата.
Ама свека ти го е ударила на дълг, щото тя утре няма да има нищо.
Брат и ще си има, не е правил безумни ипотеки.
Я си гледай живота, ти си имаш твоето. ТМ не може да спасява авантюристичната си майка, а тя му вменява задължения и чувство за дълг. Да си продава жилището , да си взема остатъците и да се оправя. Вие има какво да градите и надграждате, а не - да тръгвате от чужди батаци.

# 246
  • София
Да го продаде, но не иска.

Всъщност, кои не искат – майката и сестрата ли?

# 247
С каквито и досега Simple Smile Нали майката работи в чужбина и праща пари за вноската по кредита и издръжката на момичето. Сега ще може да добави и наема от апартамента към тях.
Само дето парите, които е пращал, явно не са били достатъчно. Иначе заема щеше да намалява, не да расте.

# 248
При такъв дълг, колкото и да са високи сега имотите, може и да не й остане кой знае какъв остатък след разплащането с банката, с брокери и т.н.

# 249
  • при късмета
А от сина само се иска и накрая за него един голям ....
Само дето парите, които е пращал, явно не са били достатъчно. Иначе заема щеше да намалява, не да расте.
Авторката написа, че свекървата е пращала пари, но изобщо не се интересувала какво става с кредита цели 2 години. Поради това е станал колкото е трябвало да изплаща в началото когато е заминала

# 250
  • Blondeville
Баклава, за да спрем спекулациите - вие досега нещо плащали ли сте? Иска ли някой от вас нещо да плащате? Къде ще живеете идните години?

# 251
  • Варна

Едно от предложенията беше да се продаде жилището,да изплатят каквото могат и за двете да се купи нкв малко жилище ,нито аз,нито мм щяхме изобщо да получим нещо...те отказват,искат да го запазят.

Като искат, да си търсят тогава сами заем и да си го плащат. Не им е много широко около врата, че да тропат с крак да стане на тяхното.

# 252
По кредита не сме плащали,плащаме си само сметките,което сме и длъжни да правим,ще се преместим по най-бързия начин в моето жилищеНе,не е искано от нас да покриваме кредита.
Да,свека,сестрата на мм и майката на свека не искат.
И това е възможно EmmaT,аз не искам също да са на улицата,няма и да са,не съм изверг,затова си се притеснявам какво ще излезе сега от справката,какво ще се реши,до къде ще я докараме.
Извинявам се ,че обсебвам форума,много неясноти има и при мен,почвам да мисля дали не се крие нещо от мен,знам ли.За да не дудна едно и също,и да не довтръсвам ще пиша какво последва в сагата.

# 253
Синът е слабохарактерен и на майка си не може да откаже, а на жена си се прави на велик. Безумие е да вземе кредит. Няма гаранция докога майка му ще го изплаща. Мен такова финансово предизвикателство би ме охладило към този мъж. Бих му поставила условие: с мен или с кредит.

# 254
Моля те, да не ги развеждаме " заради свека.
Момичето звучи разумно, а и момчето е в небрано лозе.

Общи условия

Активация на акаунт