С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 25 675
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Но явно не са стигали до банката, за да се докарат до такова положение. Някъде някой слъгва.

# 406
  • София
Аз останах с впечатление, че парите, които той е взимал от приятели, ги е връщал той, а тя е връщала на роднините. Може и да бъркам, обаче.

# 407
Аз за пореден път съм потресена от свекърва ми. Вчера погребахме свекър ми. Доста отдавна нямам контакти с нея. Но реших да отида заради мажът ми и заради свекър ми, не беше лош човек. Оставих бебето на сестра ми въпреки че, кърмя но трябваше да сим до мъжът ми, много тежко понася загубата. Та влизам аз в залата за последно сбогом тя свекърва ми седи до него и като ме видя ми вика, ела ела виж го той ти е простил че, си българка и че имаш дете но аз не мога да ти простя. Нищо не казах. Взех си збогом и се от дръпнах.След малко влиза най малката сестра на мажът ми която в последствие разбирам че, е намерила тя погребалната агенция. И свки започва да и крещи защо е толкова скъпо не можа ли да намери нещо по евтино. Тя и обеснява че ковчега е екстра ларж защото тои беше едър мъж. И и каза че също искали да има жълти рози които струват повече. А свекървами грабва телефона и крещи дай ми номера на агенцията ще видят те жълти рози и можело в по малък ковчег той като е мъртъв не му е тясно. Останах без думи честно. Влезе мъжът ми и другите братя и я молиха да спре, че няма значение колко струва всичко обесняваха и че той си е заслужил да си отиде достойно. Но не и не. Обади се на погребалната агенция крещя пет минути. Затвори и с ехидна усмивка каза готово свалиха ми 500е.Синовете и направо умряха от срам.

Ох, бог да го прости човека, обаче много ми стана смешно . Егати италианската сцена. Предлагам ти да погледнеш откъм хумористичната страна, а също така и обръщам внимание, че лудата бабичка все пак е успяла да отбие от цената.

# 408
Никъде не е писала авторката, че годеникът й е връщал заеми. Уредил е адвокат и е взел от приятели. Но майка му е заминала за чужбина, за да ги връща вкл. и на приятелите му.
То пък вече щеше да е върхът на глупостта да си връщал заеми за апартамента и хептен да не се поинтересуваш 6 месеца от връщането си какво е положението.

# 409
  • при късмета
За да откаже сега да тегли кредит, вероятно има защо. Вероятно парите които той е взел като заеми сам ги е върнал и си знае, че колкото майка му миналия път му е възстановила средствата по предишния кредит, толкова ще възстанови и сега.

# 410
  • София
Ох, ма ко, стига свободни съчинения. Объркахме се тук сума ти потребители.
Вероятно това, вероятно онова.

# 411

Според мен, Баклавата и приятеля й са постъпили доста нахално - нейното жилище е дадено под наем, а те в апартамента на лошата свекърва, знаят, че тя изплаща голям кредит, но са се направили на умрели лисици! Хайде да бъдат така добри сега и да й върнат всички наеми, които са получили на неин гръб! Ама надали. Свекървата не е могла да им откаже, иначе пак ще е лоша. На 53 г. има време и да работи, и да изплаща, само да е здрава.
Ти сериозно ли? Прочете ли нещо изобщо? Апартамента не е под запор заради неплатени сметки и ползването му. Свекървата е забатачила кредита от 2 години, а те са поканени да живеят там преди 6 месеца. Айде бъди така добра да прочетеш, преди да нападаш
Аз прочетох. Като цяло, чета доста внимателно и съм напълно съгласна с Djaky. Свекървата явно не е финансов гений и не е особено умна, след като не си следи движението на плащанията по кредита и се предоверява на роднините си. Но тя все пак работи в чужбина, а не си вее задника. И именно работейки се старае да се измъкне от финансовата каша, в която се е оплела. Междувременно Мамин Златен, въпреки че знае, че майка му си скъсва гъза от работа, за да оправи финансовата каша, се нанася в апартамента с гаджето си и прибира наем за сметка на възможността майка му да пусне апартамента си под наем и да охлаби финансовата хватка около гърлото.  Сори, но ако аз бях 30-на годишен пергишин, не бих се намъкнала да живуркам безплатно, че и наем от апартамента на гаджето да прибирам, лишавайки майка си от възможността поне малко да си помогне в измъкването от кредитния батак.

# 412
  • София
Не мисля, че момчето има някаква вина!
В апартамента живее сестра му, нищо че може да е при бабата и да се даде жилището под наем.
Момчето е поканено да живее също там преди 6 месеца, заедно с годеницата.
За мен, целта е да направят едно домакинство със сестрата и така да няма ощетени.

# 413
Еее, чакай сега. Момичето не е длъжно да дава парите от наема за заема на свекървата.
Стана вече ясно, че свеки ги е поканила там. Все пак и дъщерята живее там. Явно не иска да дава апартамента под наем.
А свеки, ако си скъсва дупето от работа, щеше да е изплатила голяма част от прословутия заем.
Вместо да ходи на почивка, да внася по - голяма сума, та да го изчисти по - бързо.
Явно не е станало точно така - факт е, че сумата си е все същата.
П. П. И аз съм работила в чужбина. Скъсах си г&за, за да имам апартамент в момента. Без заеми. На 23 дали не ми се е ходило и на мен на екскурзии? 🤔

# 414
Еее, чакай сега. Момичето не е длъжно да дава парите от наема за заема на свекървата.

Разбира се, че момичето не е длъжно. Аз и не твърдя обратното. Само твърдя, че синът би следвало да се замисли дали е редно да живее гратис в апартамента на майка си, вместо да ѝ го освободи, за да  може тя да го даде под наем и да улесни оправянето на финансовата каша. Аз поне не мога да си представя майка ми да се блъска в чужбина, за да изплаща дългове, а аз да си живуркам в апартамента ѝ ни лук ял, ни лук мирисал. При това 30-годишен пергишин.

АбсурТ, какво общо домакинство със сестрата? Домакинство се прави от двойката. Сестрата дали ще живее сама, дали с баба си, нейна си работа. Тя не е и не може да е част от общото домакинство на двойката. Всъщност, може, ама това е малоумен вариант.

# 415
  • при късмета
Уиш, те ако преди 6 месеца когато са се нанесли, са знаели какво е положението, със сигурност щяха да вземат друго решение за това къде да живеят. Имат възможност и Баклава каза, че така и така е било временно решение. Скрито е от тях, че около апартамента има проблеми. Дори да не се бяха нанесли там, според мен на момчето нямаше да му е спестено сега искането да тегли кредит. А майка му блъска в чужбина, за да изплаща собствените си дългове, не негови
А за освобождаването, вече каза, че ще се изнесат.

# 416

Разбира се, че момичето не е длъжно. Аз и не твърдя обратното. Само твърдя, че синът би следвало да се замисли дали е редно да живее гратис в апартамента на майка си, вместо да ѝ го освободи, за да  може тя да го даде под наем и да улесни оправянето на финансовата каша. Аз поне не мога да си представя майка ми да се блъска в чужбина, за да изплаща дългове, а аз да си живуркам в апартамента ѝ ни лук ял, ни лук мирисал. При това 30-годишен пергишин.

АбсурТ, какво общо домакинство със сестрата? Домакинство се прави от двойката. Сестрата дали ще живее сама, дали с баба си, нейна си работа. Тя не е и не може да е част от общото домакинство на двойката. Всъщност, може, ама това е малоумен вариант.
Само дето проблема едва ли е от преди 6 месеца. Свеки е в чужбина от 5 години.
А и щом може да си позволи екскурзии, едва ли е затруднена финансово.
5 години защо не го е дала под наем? 🤔
Точно сина и снахата са пречка, дааа. 😜

# 417
Младата двойка  да отива незабавно в апартамента на девойката,сестрата ,при бабата,а апартамента да се дава под наем.
Всеки кредит може да се предоговори.Не е разумно да се набутва младежа с потребителски с по-голяма лихва.Ако иска да помогне,да отдели 2-3000лв. и да ги даде на майка си.

# 418
Ако свекървата може да мисли рационално, отдавна да е дала апартамента под наем, още преди години. Не са виновни нито синът, нито снахата, че не му взима наема и че има някаква поредица от неразумни действия, явно жената си е такава - над нещата, не си следи договорите, прехвърля отговорности, прехвърля вина и т.н.

# 419

5 години защо не го е дала под наем? 🤔
Точно сина и снахата са пречка, дааа. 😜
Аз никъде не съм твърдяла, че синът и снахата са пречка, така че е повече от некоректно да ми се приписват твърдения, които не са мои. Това, което твърдя е съвсем елементарно:
1. Аз вече написах, но за да няма неразбрали, ще го повторя по-просто, свекървата явно не е особено умна, след като не си следи плащанията и се предоверява на роднини.
2. На мястото на сина, аз не бих се нанесла в апартамента на майката, вместо да ѝ предложа да го даде под наем и да си помогне изплащането на кредита.

Или се опитвате да ми кажете, че след като майката няма финансова култура и не е особено умна, е редно синът ѝ да си живурка гратис в нейния апартамент, докато тя се блъска да изплаща кредита? Я пак?

Общи условия

Активация на акаунт