Февруарски виелици ще веят, бебешки усмивки ще ни греят!

• 14 621
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Добро утро на всички,

Аз тази нощ хич не успях да спя като хората, а тия две седмици ще имаме доста работа в офиса. Дано се пооправи тази работа със съня, че лошо иначе - към 2 на обяд ставам като парцал...

# 76
И аз не мога да спя нормално Sad ... Заспивам рано и се будя през ноща , ставам да пишкам често и после трудно заспивам , понякога сънувам глупости....

galastra,  ето тук пише какво се поема от здравната каса

http://www.nhif.bg/downloads/07-Prilojenie-2006-30-12-2005.doc

определено триизмерния видеозон е платен.  По време на бременост имаш право на общо 2 видеозона  #Crazy #Crazy - един за установявяане на бремеността и един преди раждане, всичко останало, или се плаща, или докторът го прави по свое желание... Моят май няма такова желание и ще си плащам... Но съм чувала за доктори , които си гледат на видеозон всеки път , без да искат допълнтелно пари... Не знам всичко зависи от доктора!

joya, радвам се , че всичко с теб  енаред ...   И да си пиеш магнезия Wink))))))

И аз днес съм на преглед, ще пиша като се върна

Последна редакция: чт, 03 авг 2006, 09:39 от Radostche

# 77
  • Варна
anima при кой лекар ходиш?

# 78
И аз съм на преглед чак след месец и половина Sad, но пък затова днес си видях мъника да мърда с крачета и ми дадоха негова снимка Simple Smile. Това наистина е страхотно изживяване. Смятам през времето до прегледа да мина на 3 Д.
Момичета пиете ли витамини? Аз спрях дори фолиевата по препоръка на лекаря Rolling Eyes
Аз съм на преглед на 11.08 и нямам търпение да видя малкото човече  Heart Eyes
Витамини не пия - не мисля, че има нужда при наличието на толкова много плод и зеленчук  Laughing, но фолиева пия още.

# 79
Милена*, ти си ангел! С тези капки, които препоръча се съвзех почти! Simple Smile
galastra, хайде и да пишеш след докито. Оправих се със сърцебиенето и задуха. От самосебе си мина.

# 80
  • София
Откакто съм бременна моят лекар ме гледа всеки път на видеозон и не ме кара да плащам нищо / а аз често му досаждам /. Каза ми че след 1 триместър ще започне да ме гледа само на 3D. Явно зависи на кой лекар колко му се занимава.   newsm78

anima аз също спрях фолиевата киселина и другите витамини, които ми бяха предписани. Тях ги смених с витамините за бременни на HIPP.

Последна редакция: чт, 03 авг 2006, 10:11 от hrisito

# 81
Радостче, при кой лекар ходиш?

Миналата бременност се бях записала на женска консултация. Там лекарката гледа всеки път и съм чувала, че повечето лекари преглеждат повече от два пъти. В последствие се отказах от тази консултация, защото всичко беше като на конвейер - отвън чакат 10 бременни и прегледът минава с невероятна бързина. А за изследванията се редя с разни болни бабички, коя кашля, коя не.

# 82
Здравейте момичета
много сте изписали , но кой ми е виновен, че ми е вяло тази седмица и само чета - не ми се пише. Това сутрешно гадене - няма отърване от него Crazy
О миналата седмица съм свалила 1,5 кг.- ям нормално със закуска, не повръщам, но чудна работа Rolling Eyes-почивка ми трябва! Около 10,08 съм на преглед и нямам търпение .

И аз като Фема - първата бременност ходих на тези идиотски консултации до шести месец и имах чувството ,че не съм бременна , ами крава за продан и след това тръгнах на частно и така до края. Вяснах се само да ми дадат клиничната пътека за болницата.

Сега пак ще се запиша на такава, но се разбрахме с доки да е формално при негова близка гинеколожка , която има договор със здравната каса, за да се възполвам от малкото, което се полага от нея. Иначе на доктора си плащам по 15 лева на месец и ме преглежда на ехото ,без значение колко пъти ще поискам. Притеснявам го когато имам нужда и така.

Как се справяте с отвратителното сърцебиене и задухата? CryСутринта за час и половина имах чувството ,че ще умра. Беше рано и докато стане човешко време, взе че ми мина и не звънях на доктора.

И аз пия още фолиевата, доки ще каже на прегледа до кога , но витамини - не.Хапвам много плод и зеленчук Mr. GreenС тях нямам насищане Blush

# 83
  • Стара Загора
Аз ходя на преглед с направление и всеки път док ме гледа на ехограф, досега нищо не съм плащала, дори потребителска такса. Най-вероятно зависи от доктора. И снимки на бебо ми дава всеки пък  Grinning

# 84
Аз свалих 5,5 кг. Точно таква съм каквато се мъчех да бъда преди да забременея. Wink
Спортувах, диети и нищо - сега да ме видите само! Simple Smile На 173см. съм 55 кг. и то с огромни цици. Като секс бомба съм! Simple Smile
Иначе задуха и сърцебиенето лягам и чакам да отминат. Пия вода или сок. След няколко дни съм на преглед и тогава ще попитам няма ли някакъв лек и за това.
sier, завиждам ти за снимките! Simple Smile Искам и аз!

# 85
  • Стара Загора
Wish догодина ще им се радваме на живо Heart Eyes Мен вече ме изгаря любопитството за пола, в коя седмица може да се види ?

# 86
За задуха - течности и почивка. И лежете на лявата страна.

Гадното идва по-нататък, когато е просто невъзможно да лежиш по гръб, защото имаш чувството, че сърцето ти ще изскочи. Когато легнах на масата за секциото даже я наклониха настрани, защото веднага ми стана лошо.
А когато имах контракция - още от 4-5 месец, тогава сърцето ми забиваше най-силно, за деветия месец нищо няма да ви пиша, защото има още мнооого време!  Laughing

Ох, започнах да си спомням неща, които бях забравила...

Аз този път въобще не се записах на ЖК. Ходя на частно, по-спокойна съм и аз имам снимки всеки път!  Simple Smile

# 87
Wish догодина ще им се радваме на живо Heart Eyes Мен вече ме изгаря любопитството за пола, в коя седмица може да се види ?

На мен в 18-та седмица ми казаха 99 % момче. По принцип може да се види между 16-18-та седмица вече. Преди това женските и мъжките полови органитвърде много си приличат.
Но когато ме гледаха беше отново с вагинален ехограф, за да е по-ясно.

Много е вълнуващо да разбереш, въпреки, че всички бяхме сигурни, че ще е момче!

# 88
  • Стара Загора
Ох дано да може да ми каже на следващия преглед на 25.08 какъв ще е бебока Praynig Женското любопитство ме гризе много здраво. Сега се сещам на една моя прителка колко й беше срамежливо бебочето и през цялата бременност така заставаше на прегледите, че до последно не можаха да кажат пол. Госпожица излезе и сега хич не е срамежлива  Laughing

# 89
Зависи как ще застане бебчето, но ако лекарят ти е малко търпелив и изчака малко сигурно ще го види, защото през този период са много активни.

Макар, че при мен на всеки следващ преглед се виждаше, че е момче. Даже имам снимка на едно стърчащо нещо!  Grinning

Накрая, когато няма много място за мърдане, става по-трудно да се определи пола. На теб ти остава още съвсем малко, стискам ти палци да го види лекарят!  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт