Етажната собственост - такава, каквато си я направим 7

• 39 132
  • 810
  •   1
Отговори
# 60
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
писали сме го и преди: домоуправителят не разпределя водата и няма никакви правомощия да следи за разпределянето, извършвано от съответното ВиК разпределително дружество.

ако той изяви желание да се набута в тая каша, може етажната собственост да му разреши/възложи да минава заедно с инкасатора и да засича няколко месеца и след това да се направят изводи къде е проблема.

но това няма да разреши проблема с разпределянето, ако от страна на ВиК няма желание за това. при нас нямаше.
при вас не знам как ще е, можете да опитате.

# 61
И при нас е така, близо 20 процента от моято потребление имам и разпределение. Колко кубика е нормално според вас за 4 членно семейство?

# 62
  • оттам, откъдето започва България
Не съм домоуправител на блока, но това не ми попречи да пиша жалби, да ходя до ВиК, докато се оправят нещата.
ВиК пишат предписания за смяна на стари водомери, но никой не го прави. ВиК не си проверяват работи ли общият им водомер. Ама като се тръгне и като се разринат л...та и се оправят нещата. (пак да поплюя, че да не се повтаря каквото беше)

# 63
Имате ли проблем с голямо количество разпределение на вода? Как сте го решили, ако сте се сблъсквали
Проблем е и за нас.В къща с четири постоянно живеещи семейства(от общо шест) ,миналото лято се оказа,че има разлика над 25 куб..Написах жалба до ВиК Пловдив ,дойде проверка минаха от всички и се оказа,че водомерите работят,но  в една от избите имало тоалетна ,в която постоянно тече вода.Инкасаторката  знаела за нея,само че уж не се е използвала.Тогава платиха собствениците,но раликите не спряха.Някъде идват гости за ден два,но на инкасаторката се заявява,че никой не живее там и не плащат вода,а тя се разбира с тях ,по телефона,приятелски. Сега през месец два има разлика 5-6 до 10 кубика,оплакахме се пак,мина комисия и заяви,че водомерите ни са на 10 год и написаха предписание да се сменят.
Попитах ги,ако се сменят и пак има разлика,какво правим тогава,заявиха ми,че проблема си е наш,да си търсим теча! Ние също търсим изход от къде  и как се губят кубици вода!

# 64
Не знам какво значи стари, блокът е на 10тина години. Общият го смъкнаха и носиха на проверка, уж. Колко кубика е обичайното потребление на 4членно семейство според вас? Искам да си направя за мен само сметка.

# 65
Те и гостите един ден ще си платят водата, но лошото е, че първо вие я плащате, а после и те. Двойно плащане се получава. И при нас беше така - 21 апартамента, от които постоянно обитаващи се 18. Сега наистина е добре. Тогава и ние плащахме на "французи", "италианци", връщащи се през лятото и неплащащи.
Просто трябва да се създаде пряк контакт с инкасатора.

Доколкото си спомням водомерите се проверяват на 10 години.

Последна редакция: сб, 29 фев 2020, 19:03 от didka ®

# 66
  • София
Ние сме 3-ма.Всеки месец имаме. 8/9 кубика.Преди година може би имахме големи разлики на общия водомер на блока.Обадихме се и поискахме  проверка.Смениха водомера.След това не сме имали разлика повече от 1-2 кубика

# 67
Здравейте момичета, ние също имаме разлики между общият водомер и тези в апартаментите, тъй като много често някои от съседите не дават показания за потреблението си. Ние сме 3ма и имаме всеки месец 14-15 кубика вода.

# 68
Не знам какво значи стари, блокът е на 10тина години. Общият го смъкнаха и носиха на проверка, уж. Колко кубика е обичайното потребление на 4членно семейство според вас? Искам да си направя за мен само сметка.
Ние сме 3-ма.Всеки месец имаме. 8/9 кубика.Преди година може би имахме големи разлики на общия водомер на блока.Обадихме се и поискахме  проверка.Смениха водомера.След това не сме имали разлика повече от 1-2 кубика
Разпитвала съм много познати и приятели, обикновеното "стандартно" потребление идва горе-долу толкова, около 3 кубика на човек. Говорим за градско ежедневно потребление, (не със зеленчукова градина за  поливане, не за някакви други свръх разходи).

# 69
Ами 2 кубика на 10 са 20 процента, да не би да  е малко.... И аз смятам, че 12 кубика за 4 човека е нормалното.

# 70
  • София
Два кубика е разликата на водата в общия водомер за целия блок!

# 71
  • Велико Търново
Момичета, днес открих темата и се настанявам и аз, здравейте!
Нормалното потребление на вода е 3 кубика на човек, когато пишат служебни кубици като не са намерили никой, пишат по 3. Като заговорихте за това погледнах нашата бележка, имаме 9 кубика обща вода за 18 апартамента. Понеже сме с водомери, които се отчитат дистанционно се чудя откъде може да идва тази разлика изобщо? Дори и някой да не отвори, показанията му се отчитат. Дадохте ми тема за размисъл 😉

# 72
Това означава, че когато има някакъв проблем и от дистанционно отчитане полза няма.

# 73
Два кубика е разликата на водата в общия водомер за целия блок!
Това е съвсем нормално, при нас е минимум 2 на семейство. 10 апартамента, от тях 8 обитаеми. За мен е страшно много

# 74
Калко члена / % от етажните собственици трябва да разпишат протокол/ лист, че еди си кой е упълномощен представител (касиер или домоуправител), за да мине пред Чез/ Топлофикация (искане на информация, справка)?

Общи условия

Активация на акаунт