НУКК /Италианския лицей/ в Горна баня - мнения, подготовка, изпити - 3

• 91 740
  • 776
  •   1
Отговори
# 480
  • sofia
Търсим 10та задача защото нали били направили почивка между 5 и 10. Но може и 9 да са били...

# 481
  • София
Задачите са 10. Ще публикувам моя списък след 2 седмици, да мине първо и групата с карантинирани и болни.
Детето ми успя да нарисува и задачата с къщичките, която не се е падала досега като тип. Ще споделя рисунката по-натам.

# 482
1 - аритметични действия с пропуснати числа и знаци;
2 - задача с множество групирани по двойки аритметични задачки и да кажат верни/грешни с означаване на 🍀/🐞;
3 - задачка с гласни, да преброят колко думи са с гласната;
4 - търсене на групи еднакви фигури;
5 - памет (показват им картинки);
6 - брой звукове в думи;
7 - концентрация на внимание (да задраскат символ);
8 - трудния лабиринт - определя го по-скоро като трактор, а не влак/локомотив 😁);
9 - много трудно огледално прерисуване в кръг;
10 - no info.
БЛАГОДАРЯ!

Явно всяка година се пада по една задача изненада. Миналата година имаше задача за пространствено мислене с разделяне на фигура и тогава детето не успя да се справи с нея, защото не бяхме решавали подобна.

Последна редакция: сб, 24 апр 2021, 11:20 от RiSSS

# 483
При нас не е имало задача с къщички.

# 484
И при нас явно, тя сега се притесни с тези къщички, че е пропуснала  да разгърне някой лист...

# 485
Според моя син нищо не е трябвало да се рисува, но предполагам нещо не може да се разберем 😁

Задачата с къщи - какво се е очаквало да направят с нея?

# 486
  • София
И според моето дете няма задача с къщи..

# 487
моята дъщеря твърди че лабиринтът е бил с катеричка....оставам с впечатление че е имало няколко различни варианта на изпита. Така или иначе вече няма значение, класирането ще си покаже. Само на място в лицея ли може да се разгледа вече оценената работа на детето?

# 488
Имало е задачи с къщички. Според моето дете е била много лесна .  И от двете групи имаме близки деца и там са фигурирали. Не може да има няколко варианта на изпита, в тази възраст всяка чертичка може да окаже трудността на задачата. Досега не е имало различни варианти през годините.

# 489
Може ли малко повече информация за задачата с къщички? От 9ч ли бяхте или от 11ч? Моето дете е сигурно, че такава е нямало при тях. Ето така започват съмненията:)

# 490
  • София
Имаме потвърждение от няколко деца в двете групи, че е имало задача с къщички. Имало нарисувани отстрани и гъбки и дървета. Трябва да се посочат правилните къщи, до които водят няколко показани пътечки. Според дъщеря ми е била лесна. Не сме виждали просто такава примерна в учебници и помагала.
Също и за лабиринта - всички, с които го коментирахме казват, че е бил с влак Simple Smile ама това няма значение. Просто е бил много дълъг и с тесни коридори...

# 491
Да, така обяснено вече е друго. Сети се моето девойче. Явно не я е впечатлила задачата и изобщо не я е запомнила:) Странното е, че рамките са и силни по принцип, а вчера се е оплескала.

# 492
Имаме потвърждение от няколко деца в двете групи, че е имало задача с къщички. Имало нарисувани отстрани и гъбки и дървета. Трябва да се посочат правилните къщи, до които водят няколко показани пътечки. Според дъщеря ми е била лесна. Не сме виждали просто такава примерна в учебници и помагала.
Също и за лабиринта - всички, с които го коментирахме казват, че е бил с влак Simple Smile ама това няма значение. Просто е бил много дълъг и с тесни коридори...

Преди години е имало подобна задача с една къщичка и да де дорисуват липсващите елементи и пътечки към останалите обекти. Поне аз съм виждала нещо подобно във форумите.

# 493
В тази възраст децата, не могат да определят какво значи справил си се или не си се.. Те могат да твърдят, че са объркали всички задачи, а това да не е вярно. И обратното да мислят, че всичко е решено и да няма положителен резултат. Важното е да не се подтискат, а да имат желание да успяват. Не се отчайвайте, нашата кака не спря да плаче преди години като кандидатстваше , беше приета в първите 10. Сега ще видим малката, какво е сътворила. Важното е , че положила усилия, че има знания и че е щастлива.

# 494

Преди години е имало подобна задача с една къщичка и да де дорисуват липсващите елементи и пътечки към останалите обекти. Поне аз съм виждала нещо подобно във форумите.

Моето дете беше от 9ч и изобщо не е видял задача с къщички,гъбки въобще нищо не му говори най-вероятно е пропуснал лист  Sad
Е няма нищо явно не е нашето училище.

Включвам се имаме просветление каза че е имало къщичка да я огради точното място в някакви квадратчета били разделени частите и да ги свъже.
Не можах да разбера но каза,че била много лесна и се е справил.

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 20:00 от Teriska

Общи условия

Активация на акаунт