Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 25

• 29 558
  • 766
  •   1
Отговори
# 660
Най-добре пробвайте пак, няма как да се знае от какво е. Но, да, по-вероятно е да не усети. Колко чесън съм изяла особено с голямото...мъжа ми казваше, че бебето обича чесново мляко.

# 661
По-скоро си спомнете какво сте консумирала като храни.  Може някоя от тях фа е причината.  Претопляне,  настинка,  вирус (не дай си боже) също са вероятни причини. 
Макар че аз като ям люти чушки и задължително ме разкарват,  но нямам спомен да е имало подобен ефект при децата докато ги кърмех. А тогава  си хапвах понякога лютичко и възлютичко... Шкембе с лют червен пипер на цвят,  пет-шест люти чушки плюс маринатата,  ама от онези дребните,  скоросмъртници,  сантиметър и половина до пет-седем мм в диаметър,  пукани шипки като бонбонки ядях на моменти... Но все пак е до организъм.  Може да изчакате една седмица и да видите пак дали ще има реакция на детето.

# 662
Привет! Кафе, шоколад и бобови храни съвместими ли са с кърменето? През цялата бременност и до сега-кърмя дъщеря си, която е на близо 4 месеца, не съм ги консумирала, без да зная дали биха имали ефект върху детето. Има ли значение дали преди или след кърмене ще се пие кафе?

# 663
Съввестими са. Кафето достига максимум концентрация в кърмата час след консумиране. Но пак процентът му в кърмата ще е нещо от рода на 2-3 процента. Така,че умерено консумиране на кафе е ок.

# 664
Мaлко къcно дa cе включa и aз. Aя, и aз преди години имaх проблеми cъc cъня и c нервите въобще. Много уcпокоявa яденето нa чеcън дейcтвa добре нa нервнaтa cиcтемa. Няколко cкилитки cлaгaм в cупaтa cегa докaто кърмя.

# 665
Здравейте, момичета! Отдавна не съм писала, но ви следя. Сега имам следния проблем, на малкия му избиха резците отпред и една вечер, явно си промени захапката, така хубаво ме протърка на зърното, че стана веднага рана. Мажа с ланолин и кокосово масло, стоя без сутиен с широка тениска, но имам чувството че стана още по-голяма... с другата гърда нямам проблем. Струва ми се, че сега му е нормална захапката, з но така боли, че не мога да преценя добре. Давам му и от двете гърди да суче. Някой може ли да ми помогне със съвет как по-бързо да заздравее? Не знам какво повече мога да направя.... Чудя се дали да не го намажа с павловича мас или Бепантен и после да отмия преди кърмене ...
Той вече е на 10 месеца и  въпреки че е голям, реших да видя, дали мога да му пробутам протектор - падна голям смях и от двама ни 😂  само, като го види и започва да се смее и да го дъвче.

# 666
И павловичата мас и бепантена стават, даже бепантена пише, че е без отмиване, амааа аз бих го измила, мирише гадничко.
Може на някое кърмене да изцедите и да не суче, за да има време да заздравее. Личния ми опит показва, че за 24 часа се оправя значително.

# 667
Ваня, благодаря! Ще пробвам съветите ти... даже не се бях сетила, че мога и да изцедя... толкова ми е противно това цедене вече.

И малко встрани, ако е ок,  беше споменала, че момиченцето ти се е отбило и три дена не е търсило мляко, сподели, отби ли се окончателно?

# 668
Не точно да се е отбила, аз водя процеса. Ако зависи от нея, то ще чакам първи клас. Аз казвам, че млякото, сиреч гърдите, го боли, което беше самата истина. Когато суче, т.е. преди обедения сън и преди вечерния, аз цедя колкото има, около 50 мл макс и тя го пие от чаша. Почти спря да търси гърда, не се сеща преди сън да поиска, та не ми се налага да обяснявам пак. Довечера ще пробвам да пропусна вечерното цедене, ако мине номера ще останем няколко дни на обедно цедене. После през ден-два-три и край. На този етап търси млякото в чаша, не гърда и заспива спокойно без да суче, което си напредък. Надявам се до 2 седмици да приключим.

Цеденето е по-добре да е на ръка като има рана, че с помпата не ми се мисли какво ще стане като направи вакуум.

# 669
Да, тамън влизах да пиша да пробваш на ръка,но Ваня ме изправи или просто пропусни тази гърда на няколко кърмения,за да има време да оздравее.  С помпата може и да стане,но зависи от точното местоположение а раничката  зърното. При всички случаи трябва да се излекува,дори това да значи ден-два да не кърмиш от тази гърда.

# 670
Като знам колко ме боля от леко протрито, не ми се мисли колко боли баш рана.

# 671
Ваня, Кактусче, благодаря ви, много сте ми полезни 😊 То и аз се светнах преди малко, че ако е с помпата ще е ужас... но пък и раната е точно отдолу под зърното, та не знам колко ще е удобно за цедене... ще видим. Но със сигурност, ако трябва и ще пропусна кърмене, че ме е страх и да не стане бактериална инфекция, вече ми се е случвало. Пробвах няколко пъти във футболна топка, но явно иска почивка.
Ваня, просто ми беше интересно как се развива ситуацията, като споделен опит, не че любопитствам нещо 😊

# 672
Акохимате нео от сорта на тридерм, който е антибиотик, кортикостероид и клотримзол, може да мажете няколко дни.

# 673
Аз също имах страшни рани. Бебо е на почти месец и го кърмя и беше страшно от началото.. кърмя и рева ама взех да се изцеждам 2-3 дена и яко мазане с лансинох и мина.

Аз имам един въпрос ако е за тук..
Бебо пълни памперса след всяко хранене, даже понякога и два пъти на хранене. Според вас това нормално ли е и ако да до кога ще ака след всяко хранене?

# 674
Нормално е, докато не захраниш (т.е. докато е изцяло на кърма).

Общи условия

Активация на акаунт