Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 25

• 29 537
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
Тук имаше мама на близнаци, дано се включи. Също така се свържете, ако искате, с консултантката Айла, тя има добър опит с близнаци, може да даде полезни съвети. Аз съм се свързвала с нея по месинджър, много беше отзивчива.

# 91
Здравейте, искам да питам какви хапчета сте пили за стомах тези дни усещам дискомфорт не знам дали е.възможно да е от лактогетия чай?

# 92
Можеш да пиеш пробиотик.
Аз съм приемала и Лопедиум, при нужда.

# 93
"За стомах" не дава никаква индикация какво ви е. Ако имате болки и скоро сте раждала със секцио, е редно да се консултирате с АГ.

В зависимост от симптомите може да са много неща. Ако не знаете болката каква и на какво се дължи, не се самолекувайте, а идете на лекар. И подчертавам не личен лекар,а АГ или гастро. Иначе съм пила бусколизин, но си знам проблема. Тук лекарства не предписваме.

# 94
Здравейте на всички.
Имам бебче на 8 дни, родено 3,310кг - нормално раждане. Изписаха ни 3,100кг.
Още в болницата сучеше по1-2 минути и рекорд 5. Имах само коластра и мислех, че е все гладен , защото не се успокояваше след кърмене. Опитвах дохранване с АМ, но и него не изяждаше ( 5-10мл най-много от доза 20мл).
Последния ден в болницата кърмата ми слезе и от следващия вече пръскаше от гърдите. Радостна, че вече ще го храня без да се притеснявам , бебе продължава да цока по няколко минути. Чувам как преглъща и това тц-тц-тц.
Взехме кантар от педиатърката и се оказа , че за 4 дни в къщи е наддал 60гр и съм силно притеснена! Вече ни трябвало да яде по 70-80мл, но той едва успява 30-40 от шише, когато се изцедя. Всеки път предлагам първо гърда, но така се успива за 2 минути и после е невъзможно да дам кърма от шише Sad

Съжалявам за дългия пост , много съм притеснена! Имам въпрос относно претоплянето на кърма. Веднъж извадена от хладилника и стоплена може ли да се прибере пак или да стои на стайна температура и да бъде предложена отново?

# 95
Свържете се с консултант още утре, за да ви помогне. Може детето да е с анатомична особеност на устата или да не засуква правилно,това няма как да видим ние от тук. Честно казано наддаването не ми се вижда зле,но щом вие сте притеснена, е редно да се свържете с консултант. Който на място веднага ще помогне.
Освен това сте с грешно впечатление - новородено има стомах колкото черешка и се наяжда именно с няколка капки коластра. Новородено бебе няма как да изяжда 70-80 мл, не знам кой идиот ви го е казал, но е именно такъв.
Еле пък на всяко хранене.

От тук дистанционно малко неща мога да направя - но едно от тях е - първи пост,прочетете закования текст.

Хранете детето по-често. Явно е поспаливо и трябва да иниицирате кърмения вие. На 2 часа най-много през деня, през нощта една 4 часова пауза. Да има 2 кърмения между 2 и 6 през нощта поне. На всяко хранене и двете гърди се дават - едната, оригвате, втората.

Вижте в първи пост инфото за правилно засукване.

Махнете това шише, ако искате да кърмите. С него се самосаботирате, детето е малко и сукането е трудоемко,ще предпочете шишето пред гърдата,защото то не изисква усилие. Ако се налага дохранване - със сонда или меделе калма шише (от него детето се изисква да направи вакуум, иначе мляко не потича).

За да събудите детето може да сменяте памперс, да миете дупе...

Веднъж стоплена, кърмата не може да се замразява пак. На стайна може,но повече от 2 часа не бех я държала.

# 96
Благодаря Ви за бързия отговор.
Кърмя на поискване. Това често става дори на 30 Мин/ час и час и половина. Просто, не знам за минута или две колко би успял да си набави. След това предлагам шише Медела Калма. Следвам картинката от закачения пост , която съвпада и с таблицата от педиатърката ни - на колкото дни е детето Х 10мл и до края на месеца да е на 100/110мл.
Бих дала и двете гърди, но не се пробужда. Щипане и кърмене по памперс не помагат. Кара съвсем лека жълтеница.
Въпроса за кърмата - не е замразявана. След изцеждане е слагам в хладилника и след 3ч например искам да я ползвам, но не успявам , защото спи след гърда и тогава може ли да я  върна пак в хладилника ( не фризера ) и пак да пробвам да я използвам.

Свържете се с консултант още утре, за да ви помогне. Може детето да е с анатомична особеност на устата или да не засуква правилно,това няма как да видим ние от тук. Честно казано наддаването не ми се вижда зле,но щом вие сте притеснена, е редно да се свържете с консултант. Който на място веднага ще помогне.
Освен това сте с грешно впечатление - новородено има стомах колкото черешка и се наяжда именно с няколка капки коластра. Новородено бебе няма как да изяжда 70-80 мл, не знам кой идиот ви го е казал, но е именно такъв.
Еле пък на всяко хранене.

От тук дистанционно малко неща мога да направя - но едно от тях е - първи пост,прочетете закования текст.

Хранете детето по-често. Явно е поспаливо и трябва да иниицирате кърмения вие. На 2 часа най-много през деня, през нощта една 4 часова пауза. Да има 2 кърмения между 2 и 6 през нощта поне. На всяко хранене и двете гърди се дават - едната, оригвате, втората.

Вижте в първи пост инфото за правилно засукване.

Махнете това шише, ако искате да кърмите. С него се самосаботирате, детето е малко и сукането е трудоемко,ще предпочете шишето пред гърдата,защото то не изисква усилие. Ако се налага дохранване - със сонда или меделе калма шише (от него детето се изисква да направи вакуум, иначе мляко не потича).

За да събудите детето може да сменяте памперс, да миете дупе...

Веднъж стоплена, кърмата не може да се замразява пак. На стайна може,но повече от 2 часа не бех я държала.

# 97
Цъкането по време на кърмене ме навежда на мисълта, че не засуква добра. Наистина повикайте консултант, за да види устата на детето и ако няма проблем да го постави правилно на гърда. За да провери консултанта слага ръкавица и с нея пипа и оглежда устата на бебето, това го пиша, за да ни се шокирате.

# 98
Здравейте на всички, да се включа и аз. Имам близнаци на 40 дена, които кърмя, а след това дохранвах с АМ. Сега се опитвам да спра добавката, надявам се да се справя, но сега ми изникна въпрос. Как кърмят майките като излизат на разходка навън с децата, ако и двете ревнат едновременно?
Ще ти отговоря на последния въпрос,  че нямам време  в момента за повече.  За другите въпроси,  които имаш,  моля останалите да ти отцоворят. 
Та излизала съм с двете.  Аз късно махнах добавката. И носех шишр с биберон Калма. Там имах цедена кърма или ам.  Ако съм сама и се будеха едновременно давах шишето на едното,  другото залешях на гърда.  После онова с шишето  го слагах и него да суче като  приключи първото. Е зависи какво беше съдържанието на шишето и колко.  Това гп правех да залъжа и отложа момента на кърменето.  Обикновено обаче  ми  се случвашеда се будят един след друг. Ако е наближило време за ядене спотед мен сядах в парка и будех безцеремонно едното кърмя и докато се наяде другото  се будеше. И да пореве малко не ми пукаше.  Полюшвах  с крак количката. 
Намери си майки с които да излизаш и фа разсейват второто.  На мен много ми помагаха. Бутаха количката или гушкаха второто бебе, или приспиваха първото наяло се, или са хранили от шише,  ако положението е много на зор.  Малко объркано става така,  но това за мен беше вариант да сме навън дълго време  чрез хубавите часове.  Режим нямаха чак до захранването.  После към 7-8 месец ги поизравних. Много е трудно без режим да гледаш близнаците,  но зе оцелява.  Ако си силна и имсш желание да  кърмиш забравяш за всичко друго и това е основната ти задача.  Имаш ли желание,  намираш начини всякакви.  Ето ти още един -  ползвала съм и носилка.  За малко бебе до 4 месеца  слинг.  За по-голямо може раница.  Та слагала съм едното  чаве в раница,  вадя айрянката и имам две свободни ръце.  Едното суче,  другото го возя в количката или го занимавам. 
Следвала съм безценните съвети на Айла и моята консултантка -  докато съм на разходка вън веднага щом едното отвори очи подавам. Гладно,  не гладно давам,  за да стимулирам лактация и да може да имам нахранено бебе,  когато второто се събуди. 
Можеш да наплюеш гърда на всяко бебе,  ако сучат горе долу добре.  Така всяко ще си има собствена и млякото ще спиред нуждите на  конкретното бебе.  При мен не се получи много,  че момичето не сучеше добре и затова  брат ѝ стимулираше и двете  гърди основно.  Иначе щях да съм с една по-голяма и една  по-малка,  но като спреш да кърмиш ще се оправят.   
Успех,  а сега  опиши режима и какво те притеснява друго,  докъде си с махането на добавката. 
Успех.

# 99
Здравейте на всички, да се включа и аз. Имам близнаци на 40 дена, които кърмя, а след това дохранвах с АМ. Сега се опитвам да спра добавката, надявам се да се справя, но сега ми изникна въпрос. Как кърмят майките като излизат на разходка навън с децата, ако и двете ревнат едновременно?
Ще ти отговоря на последния въпрос,  че нямам време  в момента за повече.  За другите въпроси,  които имаш,  моля останалите да ти отцоворят. 
Та излизала съм с двете.  Аз късно махнах добавката. И носех шишр с биберон Калма. Там имах цедена кърма или ам.  Ако съм сама и се будеха едновременно давах шишето на едното,  другото залешях на гърда.  После онова с шишето  го слагах и него да суче като  приключи първото. Е зависи какво беше съдържанието на шишето и колко.  Това гп правех да залъжа и отложа момента на кърменето.  Обикновено обаче  ми  се случвашеда се будят един след друг. Ако е наближило време за ядене спотед мен сядах в парка и будех безцеремонно едното кърмя и докато се наяде другото  се будеше. И да пореве малко не ми пукаше.  Полюшвах  с крак количката. 
Намери си майки с които да излизаш и фа разсейват второто.  На мен много ми помагаха. Бутаха количката или гушкаха второто бебе, или приспиваха първото наяло се, или са хранили от шише,  ако положението е много на зор.  Малко объркано става така,  но това за мен беше вариант да сме навън дълго време  чрез хубавите часове.  Режим нямаха чак до захранването.  После към 7-8 месец ги поизравних. Много е трудно без режим да гледаш близнаците,  но зе оцелява.  Ако си силна и имсш желание да  кърмиш забравяш за всичко друго и това е основната ти задача.  Имаш ли желание,  намираш начини всякакви.  Ето ти още един -  ползвала съм и носилка.  За малко бебе до 4 месеца  слинг.  За по-голямо може раница.  Та слагала съм едното  чаве в раница,  вадя айрянката и имам две свободни ръце.  Едното суче,  другото го возя в количката или го занимавам. 
Следвала съм безценните съвети на Айла и моята консултантка -  докато съм на разходка вън веднага щом едното отвори очи подавам. Гладно,  не гладно давам,  за да стимулирам лактация и да може да имам нахранено бебе,  когато второто се събуди. 
Можеш да наплюеш гърда на всяко бебе,  ако сучат горе долу добре.  Така всяко ще си има собствена и млякото ще спиред нуждите на  конкретното бебе.  При мен не се получи много,  че момичето не сучеше добре и затова  брат ѝ стимулираше и двете  гърди основно.  Иначе щях да съм с една по-голяма и една  по-малка,  но като спреш да кърмиш ще се оправят.   
Успех,  а сега  опиши режима и какво те притеснява друго,  докъде си с махането на добавката. 
Успех.

Благодаря ти, за отговора, разсмя и ме разсея малко от ежедневието. Благодаря за което. Иначе вече втори ден не съм им давала добавка, но кърмя постоянно. все някой ми виси на гърдите, кой суче, кой спи, дори и само за успокояване на ревящи бебенца. За изцеждане с помпа хич и не помислям, защото не остава ред за цедене, а в редките случаи когато съм го правила, не успявам нищо да изцедя 10 мл, рекорда ми е 25мл от двете гърди, затова хвърлих помпата и въобще не я поглеждам. Проблем е повече нощно време, защото моите спят добре и тогава спя и аз и просто не успявам да ставам да цедя или да ги будя през час че да кърмя. Но поне 2 кърмения имат нощно време, но на 3-4часа че и повече понякога. Иначе казано, тогава ми спира тока и на мен. Все още не съм им направила никакъв режим, но ще работя и в тази насока.

# 100
Вякой има ли проктически опит с витамини б комплекс и кърмене? Чета противоречиви неща и съм в чудене.

# 101
Olnik,
При така описаната ситуация има голяма вероятност да се касае за неефективно сучене, поради неправилно засукване в комбинация с поспаливостта на детето. Та, консултант възможно най-скоро. За да види на какво се дължи и да се коригира.

Иначе буденето ще трябва да продължи,ако бебето не се буди само (разбирам, че в момента само си иска на къс интервал,което е добре) или заспива много скоропостижно. Миенето на дупето на чешмата или памуче, напоено с вода по лицето, мърдане на ръката в лакътя леко, оригване, Лимончето имаше много поспалива госпожица,тя сигурно ще се включи с още трикове.
А от шишето след гърда пак ли се успива? Колко изпива?
Трябва да се стимулират в момента и двете ви гърди, предлагам докато консултант дойде, да пробвате да изцеждате след храненето и двете гърди (то май си го правите де), но да продължите да помпате "на сухо" известно време след като спре да се пълни шишенцето.

За прясно изцедена кърма - на стайна температура 6-8 часа при температура под 25 градуса (аз лично повече от 5 часа не бих я държала). Сложена в хладилника най-отзад 3-5 дни при 4 градуса температура.
Ако вече е пито от съответната порция, се хвърля.

По таблица в първи пост имате количество кърма за деня, и то ориентировъчно, колко ще пие на кърмене си е работа на детето. На едно кърмене може да е 40мл, на другото 60мл. Кърмата не е АМ, детето може да има 13 кърмения,а може и да има 10, ако яде по на често, ще изпива по малко мл на кърмене.

Не се обезкуражавайте, трудно е началото почти при всеки. Кърменето е най-естественото нещо, но това далеч не го прави лесно. Затова не е срамно да се поиска помощ и подкрепа. Може есна колекция в позата да оправи всичко и да тръгнат гладко нещата. Но уви, от тук няма как. Свържете се с консултант, безплатно е. Да кажете как е минало.

# 102
Здравейте отново, момичета! Ние сме се обзавели с млечница Sad Вторник бяхма на консултация и трябваше да сложат на малката ваксини, но педиатърката като й видя езика отказа да й ги бие. Последваха дежурните съвети да давам вода. Освен това да съм намажела марля с мед и сода и да й търкам езичето до кръв! (Без коментар...) Изписаха й Фунгостатин, като днес й го дадох за първи път. Много й беше тегаво, повдигна й се, а аз щях да се разплача, че й го причинявам Sad

Чудя се как се стигна до тук, дали след като се излекува няма да се случи пак и ми е много болно. Питаха ме също така дали си мия гърдите преди и след кърмене... Миех ги първите три седмици, но след това направих консултация с консултант по кърмене и спрях да ги мия, освен при взимане на душ...

Имам спомен, че на една от първите консултации педиатърката каза, че има млечница, (да е била на месец тогава, сега е на 3), но консултантът каза, че няма и затова не ме е притеснявал обложеният език. Но оттогава насам може и да се е развило нещо, че все пак минаха 2 месеца.

# 103
Здравейте отново, момичета! Ние сме се обзавели с млечница Sad Вторник бяхма на консултация и трябваше да сложат на малката ваксини, но педиатърката като й видя езика отказа да й ги бие. Последваха дежурните съвети да давам вода. ...

Мило Шоколадче, а успяваш ли да даваш вода?
На мен ми казаха същото - да давам вода (за да не развие гъбички, профилактично) - толкова, че след кърмене езичето да се отмие от млякото (имам и ориентировъчното около 100 мл на ден). И са едни драми всеки път - тя не иска, стиска устни, ако успея да нацеля полу-отворена уста, то бута биберона с език, плюе водата, дави се с нея, защото не иска да я глътне (тези две - три капки, които успея да капна на езичето, не си представяй глътки), после най-често повръща и започва пак да търси мляко и така се повтаря докато не се умори от борба и пищене. Disappointed
Ако някой е успявал в подобна ситуация, също, ще се радвам, ако сподели съвет Flowers Four Leaf Clover

# 104
Candida albicans е нормален обитател на устната кухина. При намален имунитет например, е възможно да се размножи в повече и ето я млечницата. Гъбички, момичета,се лекуват само и единствено с антимикотични препарати. Не с вода! Устата на бебето не се плакне, водата не предпазва от гъбички, зърната не се мият преди кърмене, това са абсолютни глупости. Колко от вас са излекували вагинални гъбички с миене с вода или гъбички по ноктите с вода? Да мислим малко логично.
Медлиниел, не си мъчи детето, спри да му ръчкаш тази вода. Тя не е лек за нищо. Вода ще започнеш да предлагаш със захранване.

Шоколадче, педиатърката ти е откровена идиотка. Трябва да мажеш устата на детето и зърната си с антимикотичен препарат. Има доста на пазара. За пиене ли ти е изписала или за мазане?

Общи условия

Активация на акаунт