Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема №4

• 52 497
  • 806
  •   1
Отговори
# 720
  • ...живея на последния етаж...
Готвя на газ, бойлера го включваме основно на нощна, а не в 18ч. и лятото сметките са ни около 70 лв. Това в отоплителен сезон с климатик и котлон  да имам сметка 88 лв. ми е малко нереално.

# 721
Вече няма да пиша колко ми е сметка за ток...явно ви дразня...не виждам смисъл да ви лъжа...

# 722
  • Пловдив
Родителите ми също готвят на газ от поне 30г.Сметките им винаги са били 3-5 лв по-различни от останалите съседи ,които са готвели на ток .Лятото често и сметките им са по-високи от нашите, нищо че бойлерът им е 80л ,а нашият 200л .
Мултикукърът го намирам за много икономичен уред .Повечето неща готвя вътре .
На мен ,сметката на joy ми е абсолютно реална ,сравнявайки я с нашата .
 Ние също готвим на ток .Четири членно семейство сме ,като целодневно има човек вкъщи .Телевизорът работи почти нон стоп 65 инча).Всеки ден съдомиялна ,пералня 4-5 пъти  седмично.Хлебопекарна през ден .Бойлер 200л.на ток ,който не се изключва и всеки ден се пълни вана за децата .Отопление на къща 260м2 (чисто 200м2) с климатик ,като температурата никога не пада под 23 ° на първи етаж и под 24° на втори етаж .И съм написала сметките -
Януари - 123 лв
Февруари- 115 лв.
Да,къщата е много изолирана ,затова е напълно сравнима с  вътрешен апартамент ,с хубаво изложение и съседи ,които те топлят .

# 723
За периода 02.02-02.03 250 лв.Малко повече от миналогодишния февруари,но и мгв са малко повече.

# 724
В Пловдив може и да имаш сметка 100 лева зима с отопление на ток, но Пловдив не е България и не навсякъде в България е топло като в Пловдив. Simple Smile
За мен, сметка 100 лева е нереална за зимен месец. За мен казвам, защото не живея в топлия Пловдив.
Тези телевизори намирам за абсолютно излишно да се изброяват на отделен ред като консуматори на ток.

260 лв е моята сметка. От две години насам е все толкова за февруари, по назад не помня как са били.

# 725
Да бе,щото е много топъл Пловдив,затова зимата рядко падаме под 250 лв за ток,при положение че отопляваме и с камина на дърва 🙄.Та,като ударя чертата,идват и по около 150-200 лв на месец за дърва.Много е топъл,да.
Ако имаш супер хипер изолирана и ниско енергийна къща,както е видно от Нелина, може да плащаш малки сметки.Но такива според мен са единици,а и вложената сума,за постигане на това, предполагам че е доста голяма.

# 726
В Пловдив може и да имаш сметка 100 лева зима с отопление на ток, но Пловдив не е България и не навсякъде в България е топло като в Пловдив. Simple Smile
За мен, сметка 100 лева е нереална за зимен месец. За мен казвам, защото не живея в топлия Пловдив.
Тези телевизори намирам за абсолютно излишно да се изброяват на отделен ред като консуматори на ток.

260 лв е моята сметка. От две години насам е все толкова за февруари, по назад не помня как са били.

Лично за нашият апартамент ( Варна)е важно да има слънце... има ли слънце и в стаите се стопля въпреки студът навън.
И да тази зима най-високата ни сметка за сега ( мисля, че го засякоха 05 дек-05 януари е 88лв).
Февруари имахме 4 дни когато спрях климатика в къщи, защото в стаята ставаше 22градуса  от слънцето, но имаше повече студени и по-точно мрачни дни и ми е интересно каква ще е сметката...
Казвала съм, че с ММ стоим на по-хладно, за нас 22градуса са нормални и мъжът ми дори ходи по-къс ръкав.
Затова и всеки път обяснявам какво е разположението на апартамента  и какви градуси поддържаме и не виждам какво му е нереалното в случая.
 Изложение: Запад-изток, старо строителство тухла, среден етаж, заобиколени сме от съседи.  В стаята която я използваме за склад през деня когато има слънце градусите са 17-18, да падат под 10 не съм виждала тази зима, даже стаята граничи със стълбището на в хода и може да се каже, че е най-студената стая в апартамента....
А телевизорите са си консуматори....
Нашия приятели се жалваха,че тока им бил 300лв... иначе много им е икономично подовото и много им е уютно... Аз като им отида на гости и ставам вир вода та чак ми е лошо на тяхната топлина.
Старите хора са казали "Кефа цена няма" ... някои хора като нас са "моржове", други си тачат жегичката...

# 727
Февруари 366лв
Със 100лв на долу от предния, няма промяна в консумацията (мисля).

# 728
Слънчев ми е апартамента, но слънцето пече денем, а денят зимата е кратък, а денем хората сме на работа. Като се скрие слънцето, и бахър си става...за мен топли слънцето, ама лятото...другото че топли зимата са дрън дрън ярина както казват старите хора Simple Smile
Не съм съгласна изобщо с този довод аз.

Варна, Пловдив....не разбират че има и студени местенца...Simple Smile

# 729
Слънчев ми е апартамента, но слънцето пече денем, а денят зимата е кратък, а денем хората сме на работа. Като се скрие слънцето, и бахър си става...за мен топли слънцето, ама лятото...другото че топли зимата са дрън дрън ярина както казват старите хора Simple Smile
Не съм съгласна изобщо с този довод аз.

Варна, Пловдив....не разбират че има и студени местенца...Simple Smile

Именно ...... 88лв ток  някои не разбират от студени месеци, други като нашите приятели плащат 300лв пак във Варна.
Ще ви снимам бележката си за ток. Нощната ел.енергия е от климатик и съдомиялна, хладилник и слоукукър често

Скрит текст:
ако искате ще кача и лятна сметка без климатик...даже не е и лятна...
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 10 мар 2022, 11:13 от Joy Joy

# 730
Тета,колко зими изкара в Пловдив,та генерализираш така?Да,в сравнение със София е по-топло,но България не е София само.Сега направих справка- в момента в някои големи градове в Северна България е малко по-топло,от колкото в Пловдив.

# 731
  • София
Нашата нова сметка е 440 лв.
Да се свършва тая зима, че ми писна вече.

# 732
teta75, вашия блок има ли изолация?

Нашият е добре изолиран и когато е слънчево е много топло. Топлината се задържа дори и вечер (естенствено не е толкова топло, колкото през деня).
Когато е слънчево не пускаме парно дори и вечер.
Парното го пускаме, когато има няколко мрачни дни.
Сметката за парно ни е 50лв на месец, но тя не е обективна, защото засичат веднъж годишно.

# 733
  • ...живея на последния етаж...
Не знам колко градуса е в Пловдив в момента, ама до преди половин час в Габрово беше -4. Има и сняг, че и валеше нов. В момента пече слънце, но пак е минус. Климатът в двата града е много различен , изобщо няма място за сравнение. Миналата година на 15 април имаше цъфнали люляци в Пловдив, при нас цъфнаха около 15 май.
Апартаментът, в който живеехме до скоро, е на последен етаж, южен. Изолиран, с изолация на всички тавани. Денем зимата, когато е слънчево, температурата в стаите е стигала до 26 градуса. Но скрие ли се слънцето, моментално пада и става доста студено. Съгласна съм, че докато пече, климатикът не включва, но за съжаление това е само за 3-4 часа. Останалите 20 си работи.
Последна сметка 197лв.

# 734
Скрит текст:

Слънце няма.И да има ми го крие съседната къща.За сметка на това лятото е безмилостно (слънцето).Вече целогодишно нямаме сметка под 100 лв

Общи условия

Активация на акаунт