Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема №4

• 52 512
  • 806
  •   1
Отговори
# 765
177 и стотинки. В сравнение с предния месец е с 50лв надолу. Към Енерго Про сме.
Консуматори : 3 климатика, бойлер, всекидневно готвене +от време на време и фурна, около 10 перални седмично (поне половината са на дълга програма, на 60 градуса).

# 766
Ето го моя зимен сезон, очаквам вече да вървим надолу.
Два климатика, два бойлера, 3 до 4 основни готвения за седмица, около 3 перални седмично и всичката обичайна домашна техника. Двама човека, 130 кв. апартамент, външно изолиран, изток-запад изложения в южен квартал на София.
Добре ли е, зле ли е не знам, но това е.

# 767
Повече от добре - отопление и топла вода на ток.

# 768
  • София /Абсурдистан
При мен е 250 лв уххх…. Малко жилище от 65 кв, 3 климатика, бойлер от 100 литра, който не се изключва, 3 броя компютри, 3 тв, печка на ток, готви се всеки ден, много дребни ел. уреди, пак е доста, мисля. Ама пък аз съм и постоянно в къщи и отоплявам постоянно. Към ЧЕЗ сме.

# 769
При нас е 200. Паднала е с 50-60 лева от рекордните 250 и няколко миналия месец. И това за двустаен апартамент с 1 бойлер, 1 климатик. Останалото е пералня, сушилня, миялна, духалка понякога вечер в спалнята пускаме. Не мога да кажа, че съм се рязбила да готвя - тази седмица съм правила веднъж пиле с ориз ня фурната и два-три пъти съм сварила яйца. Пускаме пералня 3-4 пъти седмично, понякога повече, сушилня почти след всяка. Дано падне повечко, че се дразня вече - пусках миялната на нощна тарифа, тиха е и не пречи, спирам бойлера през деня, но … без ефект от опитите ми за икономия. 😀

# 770
  • Пловдив
OutOfNowhere и The Iron Lady, а какви са ви сметките ,когато няма отопление?Септември месец ,например .

# 771
  • София /Абсурдистан
OutOfNowhere и The Iron Lady, а какви са ви сметките ,когато няма отопление?Септември месец ,например .
160.

# 772
Сметката ви е висока и без отопление. Реално то ви излиза 90лв на месец за трите климатика.

# 773
  • Пловдив
Винаги съм мислила ,че бойлерът е най-енергоемкия уред  ,в месеците без отопление на ток .Обаче тези 160 лв са си множко и явно наистина имате доста консумация от останали уреди.

# 774
  • София /Абсурдистан
Ами не знам защо. Всички уреди са нови и енергоспестяващи, крушките са лед, през топлия сезон не пускам и сушилнята. Но един от климатиците работи постоянно през лятото поради ред причини, другите два само вечер през лятото. Може би има значение, че аз съм повече в къщи. Даже и електромера проверявахме.
Бойлера е с вградена еко система, отчита потреблението и сам си решава кога да се включва и кога да изключва. Него не го пипам.

# 775
  • Велики Преслав
И моя е от умните, ама зимата си навърта по 60 лв ток.

# 776
Защо не си вземете уред за измерване на консумацията на тока.Така горе-долу ще имате представа кои реално са големите ви консуматори,и колко ел.енергия изразходват за денонощие.Ако има нещо нередно в някой от тях, веднага ще усетите.

# 777
Направило ми е впечатление в темата, а и не само, че много хора не си правят сметка на реалната консумация на електроенергия. Някой като каже ми аз духалката или радиатора го ползвам само по няколко часа сутрин и вечер- ми то от там идва голямата консумация. Няколко пъти ми се е случвало в Кауфланд да има промоция на духалки за по 10-12 лв, ми то няма човек да не купува.

# 778
  • София /Абсурдистан
Защо не си вземете уред за измерване на консумацията на тока.Така горе-долу ще имате представа кои реално са големите ви консуматори,и колко ел.енергия изразходват за денонощие.Ако има нещо нередно в някой от тях, веднага ще усетите.
Мисля да взема такъв уред от Практикер, но не очаквам нещо кой знае какво. Само хладилника е стар, но и той е клас А. Всичко друго е ново.
И още ще кажа, че преди 3 г ни смениха електромерите на входа и всички сметки станаха двойни.

# 779
Просто старият ви електромер не е отчитал реалната консумация.
Има жилища които са си доста студени и се отопляват до май-юни и това има значение.

Общи условия

Активация на акаунт