Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема №4

• 53 479
  • 806
  •   1
Отговори
# 780
  • Пловдив
Най-големите консуматори -бойлер,фурна и котлони обикновено се свързват директно .Остава с уреда да си засечете телевизорите и компютрите .Видно е че климатиците имат нормална консумация при разликата в сметка с отопление и без.

Последна редакция: сб, 26 мар 2022, 23:03 от nelina_london

# 781
  • София /Абсурдистан
Котлони много рядко пускам, ползвам мултикукъри,2броя. Апартамента е вътрешен, изложение И-З и не е студен. Вече имам съмнение, че някой може да се е прикачил. Но пък от ЧЕЗ казаха, че техните правомощия са само до електромера долу, където всичко било наред. А нагоре нямат право да гледат. Та така.

# 782
Казваш, че отоплявате непрекъснато.
Това не го разбирам, хем вътрешен, среден апартамент, нем непрекъснато отоплявате.
При нас системата например е настроена на 23 градуса и последните 4 дни въобще не се е вкл отоплението.
Обитаваме тройна на твоята площ и сметката ми е по-ниска.
Като сушилня и пералня се пускат нон стоп, готвя всеки ден и имаме и 2 фризера и зарежда чак на колата.

# 783
  • София /Абсурдистан
И аз поддържам 23. Нямам обяснение, освен някой да се е прикачил, но това няма как да го разбера.

# 784
  • Пловдив
Може да изключите главния ви предпазител и да видите дали електромерът продължава да отчита .
 Живея в къща и всичките ми съседи имат изключително разнородни сметки без отопление с един и същи обем бойлер  - от 60 до 150 лв без отопление или охлаждане .Дори тези с най-висока сметка почти не използват ТВ .Много трудно могат да се правят сравнения за отделни домакинства .

Последна редакция: сб, 26 мар 2022, 23:38 от nelina_london

# 785
  • София /Абсурдистан
От ЧЕЗ смениха всички ключалки на таблата и никой вече няма достъп до електромерите, освен инкасаторите. Ще проверя и кой е инкасатор на района и това с изключването ще го направя, стига да се съгласят да отключат.

# 786
  • Велики Преслав
От ЧЕЗ смениха всички ключалки на таблата и никой вече няма достъп до електромерите, освен инкасаторите. Ще проверя и кой е инкасатор на района и това с изключването ще го направя, стига да се съгласят да отключат.
Не може да бъде.
Всички потребители трябва да имат достъп до дисплея на електромера и главния МАП в главното табло.

# 787
Видно е че климатиците имат нормална консумация при разликата в сметка с отопление и без.

Климатиците работят и лятото. За това и летните й сметки също са високи.

За мен най-голям източник на разход зимата са отоплителтите уреди.

# 788
  • Пловдив
Аз реших,че климатикът не е работил при цитираната сметка от 160 лв.Ако е бил в режим охлаждане в този месец,трябваше да се опомене .

# 789
И аз така си помислих, дано да се включи потребителката и да разясни.

# 790
Айрън лейди е уточнила. Пост #774.

# 791
  • Пловдив
Този пост го видях,но предположих ,че от охлаждане не скачаме директно в отопление .У нас, малко над два месеца не се е ползвало нито охлаждане ,нито отопление и от там си калкулирам колко ми струва отоплението на месец ,използвайки тази база .

# 792
OutOfNowhere и The Iron Lady, а какви са ви сметките ,когато няма отопление?Септември месец ,например .

Моята няма 100. Лятото, когато ползвахме климатик за охлаждане, но не всеки ден, пак нямаше 100 по спомен.

# 793
  • София /Абсурдистан
Климатик за охлаждане ползваме постоянно в топлите месеци, защото е много задушно в къщи. Понякога и спим на затворен прозорец и климатик, блока ни е до централното шосе към Бизнес парка и дори и през нощта има силен трафик и много шум.
През септември е 160 лв сметката.
Питах родителите ми, пенсионери са, те нямат толкова ел. уреди, имат камина, ток плащат 100_120 лв за тристаен апартамент. Бойлера го изключват през деня. Не мога да му хвана края.

Последна редакция: нд, 27 мар 2022, 18:18 от The Iron Lady

# 794
  • Пловдив
Тогава трябва да засечете поне един месец ,в който не сте ползвали климатици ,за да разберете колко ви е консумацията без тях.Иначе,ако си купите ватметър ,може да си ги включвате един по един и да ги следите .

Нашата сметка за Март е най-висока от цялата зима - 139,70 лв.Дължи се на по-малкото слънчеви дни  и така само отоплението е около 60лв .

Общи условия

Активация на акаунт