Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема №4

• 53 556
  • 806
  •   1
Отговори
# 555
  • Под Сините камъни
Фактурата за декември месец в офиса, в който работя излезе на 05.01.22г. Нямаше компенсация. На ЕВН сме, ако има значение.

Благодарим за информацията. Знаете ли каква е цената за киловат с ддс или без ?
НТ 0,27341
ДТ 0,38636
НАЧИСЛЕН АКЦИЗ 0,00718
ДРУГИ ТАКСИ 0,0704
Това са данните от послесната фактура БЕЗ ДДС
Тази фактура е със сключен договор .Цените без договор са различни.
На мен ми е странно,как ме засичат на 4ти Ноември и на фактурата е записано "отчетен период ноември.За мен,това си е фактура за предходния месец.
Да, да със сключен договор сме към ЕВН

# 556
Аз утре ще мога да ви кажа в най-лошия случай, ако сте без договор каква е цената. Направо тръпки ме побиват, като се помисля каква ще е , сега разбирам, че и компенсация нямало да има. Февруари щели да ги дават накуп.....

# 557
Чета последните страници, не виждам колко ви е сметката за ток ?
Няма лошо, за ток се говори, но сякаш се отклонихте от темата с тези компенсации...

# 558
Чета последните страници, не виждам колко ви е сметката за ток ?
Няма лошо, за ток се говори, но сякаш се отклонихте от темата с тези компенсации...

Права сте.. С компенсация или без компенсация все ни е тая, но горе долу се опитваме да разберем каква сметка ни чака 🙄

# 559
  • София
445,50 лв. за около 900 кВ/ч

# 560
Нашите киловати са 1774, а както казах по-рано е 365лв.
Но след Змия се успокоих.

Всъщност не знам как са толкова след като ни нямаше около седмица и конвектора беше изключен, а го включихме след засичането, защото се пада след нова година

# 561

Без коментар😑

# 562
  • Пловдив
И аз се шокирах-445 лв,а за въпросния месец имахме 350 kWh,защото си следя електромера всеки месец.Оказа се,че откакто минахме на свободния пазар ,ни направиха схемата да плащаме 2 месеца назад.И понеже ,вече сключих договор ,ме изравняват,за да стартирам от датата на договора .Най-общо казано,ми издават фактура за 2 месеца потребление.Но,компенсации никакви,нищо,че единия от месеците е ноември,а уж декемврийските щяха да се изплащат февруари.

# 563
И аз се шокирах-445 лв,а за въпросния месец имахме 350 kWh,защото си следя електромера всеки месец.Оказа се,че откакто минахме на свободния пазар ,ни направиха схемата да плащаме 2 месеца назад.И понеже ,вече сключих договор ,ме изравняват,за да стартирам от датата на договора .Най-общо казано,ми издават фактура за 2 месеца потребление.Но,компенсации никакви,нищо,че единия от месеците е ноември,а уж декемврийските щяха да се изплащат февруари.

Нито е за разбиране нито нищо Нелина.
Вече ме блокираха тотално всеки месец правя си сметки накрая пак съм изненадана..

# 564
  • Пловдив
Райчева,съчувствам.
Тъкмо калкулирах киловатите -654 kWh за 432 лв(не били 445 ха ха).Средна цена на kWh (за двата месеца)с преносите и акцизите ,без такса мощност -52 ст/kWh без ДДС

# 565
Леле, как се плаща такава сметка! Че това си е почти една заплата!!!

# 566
Леле, как се плаща такава сметка! Че това си е почти една заплата!!!

С радост😊 Добре, че не сме на една заплата.. Като се замисля ако беше така сигурно щяхме да останем гладни с дете.
Живеем в държава, която сметката на ток е една заплата.. 😑

# 567
С какво се топлите, Райчева?

# 568
  • Велики Преслав
Госпожо Райчева, много често вече стана това, държавата ви е виновна.
Извинявайте, тока за битови потребители, все още е на поносима цена. Преди да обвините някого, най-добре си вижте консумацията. И аз съм имал подобни сметки, ама си го бях изхарчил тоя ток.
Никъде, не сте описала, какви са ви консуматорите. Ако се топлите с конвектори, каква искате да ви е сметката?
Казвам всичко това, без да ви обиждам и без тон, но тая държава, все виновна за нещо.

Последна редакция: пт, 14 яну 2022, 07:50 от Васил Василев

# 569
Те май говорят за промишлен ток. Обърках се и аз, смесиха се малко темите

Общи условия

Активация на акаунт