Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема №4

• 53 532
  • 806
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Благодаря nelina_london , ще пробвам днес да питам в Енергото ни на място, защо нямам включена компенсация за декември. Ако не стане, ще питам по имейл. Може пък и , както казва raycheva_26 , компенсацията, понеже е голяма, да е за двата месеца.

Би трябвало да са разделени компенсациите за Декември и Януари. Най-малкото, защото ги смятат на различна сума за MWh.

# 676
Сметка 314лв 180лв е компенсация
134лв за плащане..

# 677
На някого случвало ли му се е и в мен ли е проблемът Flushed
Плащам сметки за всичко през EasyPay. За съжаление от известно време тези за електричество излизат на различни дати и мине не мине седмица се мъкна до някой офис.
Тези дни съм в карантина и се притесних, че няма да мога да платя едната сметка за ток. Имам на Вайбъра EasyPay и до миналия ден виждах сметката за електричество + такава за вода. Днес си мислих да взема платя по нета тока поне, ама отварям.... Проверка и плащане от линка на  EasyPay и ми пише, че нямам сметки Scream
Чудих се дали свекито не е минала да плати, но жената твърди, че не е. После ми каза за изравняването, че може заради това да няма сметка... то хубУ, ама за водата къде е?
Някой благодетел да ми ги е платил едва ли, та къде мога да проверя. Има ли вариант да е някакъв бъг днес на изипея?
В айта EVN ми е голяма каша и не мога да се регна, за да видя какво и що имам.

# 678
При мен излизат.
Влез си в сайта на дружествата за най-,сигурно..и си провери.
За ток и по тел съм проверявала, ама 0700...скъпо е.

# 679
  • Пловдив
Ако имате стара фактура,регистрацията в сайта е лесна.Иска се клиентския номер(не ИТН) и номер на фактура.

# 680
При EVN вместо на 0700 могат да се ползват обикновенни номера.... Пазят ги в тайна кучетата като цяло.

EVN проверка на сметка телефона по принцип е 070017777 и е скъп, ОБАЧЕ ако се обадите на  032970777 ще се свържете със същото автоматично меню обаче ще ви отчете разговора към стационар и ако имате безплатни минути съвсем ще се наредят нещата.
Всички номера 0800 и 0700 реално си имат аналози. Това е системно изискване.  Има любителско приложение (поне за Андроид) и там можете да виждате стотици номера и да ги набирате без да ви коства нищо....
Това е линк към приложението
https://play.google.com/store/apps/details?id=tenev.plamen.com.fixedNumbers

# 681
Уфф.. Simple Smile
Благодаря първо на teta75, виках Неволята, дойде и успях да се регна в сайта, така както е писала и nelina_london.
И даааааааа...фактурата трябвало да се плати до днес Sad
После сто часа, докато намеря откъде да платя. Намерих, писах данните на кратата, платих (уж), но ми излезе надпис Server erorr Smiling Imp В банкирането парите са блокирани, а в тъпия сайт Wink стои надпис В процес на плащане!!??!! Сега пък и не смея да рестна страницата... Сумата е смешна, ама защото не е лично мой, а съм поела ангажимент...и един път вече плащах наказателна такса за забравено плащане Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 682
  • Пловдив
Не ми е излизал server error, вчера имаха някакво ъпдейтване на страницата и бе временно недостъпна,може да е от там.Иначе по половин -един ден си стои статуса "в процес на плащане" докато се изчисти самата сума и тогава се актуализира като "платена".

# 683
nelina_london , благодаря!
Чак си представям как някой носи пеша от банката до офиса на EVN (100-150 м) моята "свещена" сума за плащане, която е едноцифрено число.
С обаждания по телефона нещо не ми се занимава, но ако не се промени до петък или им отрежат тока, ще се наложи да ползвам номера от Marsian Flowers Hibiscus

Извинявам се за вмешателството в темата, по-друга посока е разговорът тук.
Но специално за тази сметка, за която пиша от одеве, разликата е била следната: до месец август 2021 г сума Х лв, за месеците от септември насам сума 2 пъти по Хлв.

# 684
Не е по темата, но относно платените номера, 0700, това са на практика най обикновени номера, както са дали по горе линк за приложението, там има номерата на почти всички фирми и институции, винаги го ползвам.

# 685
  • София
517 лв за 1100 кв/ч

# 686
51.44 лв.
Включва готвене, миялна, пералня и сушилня всеки ден + лаптоп, включен 16 часа на кабел + телевизор около 5 часа.

П.П. Нямаме бойлер и не се отопляваме на ток. Топла вода и отопление (апартамент 60 квадрата) - ТЕЦ (86.17 лв.).
Общо 138 лв. За зимен месец съм доволна.

# 687
  • София
245 лв.потресена съм....Миналата година за същият период е била 188 лв.
1 климатик (този отоплителен сезон решихме да не го изключваме уж за по-голяма ефективност), нжво  радиаторче в детската, което пускам за 15 минути след като си вземат душ, бойлер, сушилня , пералня, съдомиялна-2 деца и 2 възрастни. Много ми се вижда...(спалнята не я отопляваме и пак няма оправия).

# 688
  • Русе
Чак не знам дали да пиша...новата ми сметка излезе вчера /Русе, Енерго про/..та имам 85лв. което е много под очакванията ми. Та ние юли имахме 150лв. Единствената разлика е бойлера, който сега е към парното, явно доста си харчи един бойлер 150 литра Simple Smile

# 689
51.44 лв.
Включва готвене, миялна, пералня и сушилня всеки ден + лаптоп, включен 16 часа на кабел + телевизор около 5 часа.

П.П. Нямаме бойлер и не се отопляваме на ток. Топла вода и отопление (апартамент 60 квадрата) - ТЕЦ (86.17 лв.).
Общо 138 лв. За зимен месец съм доволна.
Те такива постове като четат от НСИ и управляващите констатират, че МРЗ е достатъчна за вся и всьо и никакви излишни допълнителни доходи не са нужни Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт