Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема №4

• 53 507
  • 806
  •   1
Отговори
# 690
Е ня е на тец...том сметките за ток са различни от нашите.
А за парното 80 лв е прогнозна, да не бърза да се радва дамата..на изравняването дпуго ще излезе, нагоре обичайно..

# 691
Е ня е на тец...том сметките за ток са различни от нашите.
А за парното 80 лв е прогнозна, да не бърза да се радва дамата..на изравняването дпуго ще излезе, нагоре обичайно..
Те на нея са и все така от 15 години насам Simple Smile Няма общо прогнозата Simple Smile
И аз съм на ТЕЦ - нищо общо сметките Stuck Out Tongue Winking Eye
Иде ми да си вържа жица за уличната лампа под терасата Joy

# 692
  • Велики Преслав
Duhi_puhi, няма смисъл от лампата, вече за съжаление се захранват централно само през нощта. Много други са я мислили тая схема 🤣.
Шегувам се. Моята нещо се бави, та да видим колко имам. Около 300 смятам.

Последна редакция: чт, 17 фев 2022, 20:04 от Васил Василев

# 693
Duhi_puhi, няма смисъл от лампата, вече за съжаление се дахранмат централно само през нощта. Много други са я мислили тая схема 🤣.
Шегувам се. Моята нещо се бави, та да видим колко имам. Около 300 смятам.
Нашата улична лампа освен да мига неритмично, дори не свети като хората. Дърта крушка с дърт плафон. Искам да й спра тока и да го ползвам пълноценно JoyJoyJoy

# 694
  • София
Зимата на 2011-2012 бе супер студена. Тогава две поредни сметки за парно бяха 450 лв - един постоянно работещ радиатор, друг, който се пуска понякога + топла вода за 4 човека. Тристаен панелен апартамент. Холът бе южен, а точно там бе постоянно работещият радиатор.
Не мига да повярвам, че има сметки под 100 лв за парно.

Както вече писах нашата последна сметка е почти 520 лв. Не е за пълен месец, а основното ни отопление е на пелети.

# 695
Интересна тема. Следя я с интерес.

И за да не е спам: 180лв ток за декември. 4 климатика, пералня всеки ден, печка на ток, хладилник с голям фризер, бойлер нон-стоп, техника бол. За друго не мога да се сетя. Но инвестираме в уреди от най- висок клас. Крушките на лампите също са ни енергоспестяващи. И смятам, че сметката ни е висока. Все пак не сме имали студена зима от години.

# 696
Прогнозна е тази сметка да парно, знаете как се плаща там..на прогнозна, или на равти вноски, но накрая реално се засича и изравнява...та дари ще остате 80 за месеца, или не. Ще се види лятото.

Наемател в боксониера на ТЕЦ има сметки 50 и 40 лв за ток тези месеци последните. 1 човек е.

# 697
Прогнозна е тази сметка да парно, знаете как се плаща там..на прогнозна, или на равти вноски, но накрая реално се засича и изравнява...та дари ще остате 80 за месеца, или не. Ще се види лятото.

Наемател в боксониера на ТЕЦ има сметки 50 и 40 лв за ток тези месеци последните. 1 човек е.
Различно е ТЕЦ сметките. Ние сме с дистанционно отчитане, всеки месец ни е реална. Изравнителната е в рамките на стотинки.
Зависи от града и съответна ТЕЦ. То и цените им са с доста големи разлики... Ето от 50 до 108 лв за МВТЧ (не казвам, че това е в момента, ама разликите са тоз диапазон).
Та си сравняваме ушите в тая тема, но наистина цифрите в долния и горния край на сумите се забелязват, особено като чета темата от години и някои потребители не знам как все едни такива ги докарват Simple Smile

# 698
Извинявам се в такъв случай...при нас са прогнозни сметките, за това предположих така.

Иначе мин.година за тази боксониера средно реално излязоха по около 48 -50 лв.

Майка ми се оплака че последната й сметка е 80 лв..а плащала обичайно 40 лв. Тя е икономична принципно, изненада се. Казах й да види показанията, да не са засекли др електромер. Ама едва ли..

# 699
Интересна тема. Следя я с интерес.

И за да не е спам: 180лв ток за декември. 4 климатика, пералня всеки ден, печка на ток, хладилник с голям фризер, бойлер нон-стоп, техника бол. За друго не мога да се сетя. Но инвестираме в уреди от най- висок клас. Крушките на лампите също са ни енергоспестяващи. И смятам, че сметката ни е висока. Все пак не сме имали студена зима от години.
Имате по средно 25 киловата на ден, /800 киловата месечно, изхождайки от цената/,как точно решихте  , че сметката ви е висока? Колкото и да са ви енергоспестяващи уредите, защото и моите са такива, имате 4 климатика работещи.

# 700
Сметката за ток много зависи от жилището- изложение, изолация, квадратура и кубатура, етаж и не на последно място  начин на живот на обитателите. В старият ни 2 стаен апартамент плащахме по високи сметки отколкото сега в 3 стаен. И само да кажа, че А+++ при климатици Mitsubishi и Daikin не е като при А+++ при Финлукс, Haier, Gree, Neo  и знайните и незнайни марки, които се предлагат на нашия пазар.

# 701
  • Велики Преслав
Натт, много си права за климатиците, но това е за друга тема.

Само ще кажа на Мия Рулана, хубаво да си помисли, наистина много ли е висока сметката и! Моята е двойна почти, а имам 3 климатика от висок клас. С други думи 180 лв за тая консумация, по-скоро е ниска

# 702
  • Под Сините камъни
Току що си провирих сметката за ток и .... не съм доволна - 96.13лв ЕВН
Готвя на газ, отопляваме се на ТЕЦ, който за тоя месец е 165лв.
Някой беше качил цените на ТЕЦ в различните градове. Ние сме в Сливен и цената ни по договор е 94лв и някакви стотинки за 1000 МВТЧ.
п.п. Забелязах, че последните месеци сметката ми за ток е все 96лв с разлика в стотинките. Значи думи нямам.
Възможно ли е всеки месец да е едно и също, при все че ние различна консумацията. Примерно тоя месец по малко съм готвила на фурна, която също си е голям консуматор на ток като бойлера.

# 703
И аз сега видях - 163,84 лв.
Бойлер,пералня,сушилня,духалка в кухнята/банята,2 климатика ,лаптопи 2 ,тв 2.
Готвене ежедневно.
Миналата година по същото време киловатите са били : 559 ,а сумата 105 лв (но бяхме само с 1 климатик и без сушилнята) , а сега са : 852.

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 09:38 от малката лисичка

# 704
И аз сега видях - 163,84 лв.
Бойлер,пералня,сушилня,духалка в кухнята/банята,2 климатика ,лаптопи 2 ,тв 2.
Готвене ежедневно.
Миналата година по същото време киловатите са били : 559 ,а сумата 105 лв (но бяхме само с 1 климатик и без сушилнята) , а сега са : 852.

800 киловата по средна цена дн/нощ -0,20 -идеално!

Общи условия

Активация на акаунт