2019 година вече е в историята. Някои я определят като „трудна“, други като „повратна“, а трети казват, че им е донесла „незабравими моменти“. Но за да предвидим настоящата година, често трябва да обърнем поглед назад и да открием онези неща, които най-много са ни вълнували, които са отключвали спорове и дискусии, които не сме спирали да обсъждаме.

BG-Mamma съхранява редица спомени за отминали години и 2019 също зае своето място във форумната история. През 2019 във форума се регистрираха 38 069 души, създадоха се 15 259 нови теми и се публикуваха 1 957 974 нови мнения. Това са цифрите, но ще Ви разкрием нещо още по-ценно, а именно – кои бяха най-вълнуващите теми за нашите потребители.Теми за обмяна на опит и препоръки

Никое щастие не е пълно, ако не го съпреживееш с останалите. Ето защо редица бъдещи майки чакат да чуят добрите новини заедно, пишейки в темите „Първи (ранни) признаци за бременност“и „Втора бледа черта на теста за бременност“.

Както през 2018, така и през изминалата 2019 година темите „За бързи кулинарни въпроси и отговори“ и „Ти какво сготви? Снимай, покажи?!“ продължават да са все така четени и коментирани, тъй като дават идеи и съвети на дамите как да подобрят уменията си в кухнята.

Темите „На море в Турция“ и „На море в Гърция“ за поредна година са най-обсъждани в периода на летните отпуски.

Теми за споделяне и подкрепа

Темата за здравето по правило вълнува всеки и потребителите ни не са изключение от тази максима. На страниците на форума се създават микрообщества, в които хората не просто споделят, а и съпреживяват проблемите си заедно. Една от най-четените теми за изминалата година е „Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване“. Най-коментирана пък е темата, посветена на паническото разсройство, в която се водят широки дискусии за менталното здраве.

През пролетта хиляди майки стискаха палци на изпитите на децата си и превърнаха темата „Седми клас. Първо класиране“ в най-четената и най-коментирана в категория „Образование“.

Тъй като споделената мъка е половин мъка, темите „С какво ви дразнят свекървите“ и „Да се оплачем“ отново генерираха огромен брой прочити и коментари.

Социални теми и теми от обществено значение

Обществените теми, развълнували в най-голяма степен потребителите, са „Протестите срещу проект на Стратегия за детето“ и „Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?“.

Климатичните промени, които вълнуваха света през 2019, не оставиха равнодушни и потребителите, които разпалено обсъждаха момичето, станало символ на климатичното движение – Грета Тунберг.

Теми, свързани с българското блогърско общество като „Блогъри и влогъри от България и чужбина“, също са генерирали рекорден потребителски интерес.Лайфстайл

Минималистичният начин на живот също е тема, предизвикала потребителското любопитство. Сериозен интерес през 2019 отчита и темата „Zero waste“ и „Plastic-free“ като начин на живот – струва ли си?“, която отразява широкото обсъждане на проблема със замърсяването в медиите и социалните мрежи.

Красотата неизменно е една от темите, която силно вълнува женската аудитория, а и не само, затова две от най-четените теми в категория „Красива мама“ са „Нови придобивки в гардероба“ и „Новите ни козметични похождения“ – неизчерпаем източник на вдъхновение.

Освен в търсене на добрия външен вид, потребителите ни са в непрекъснато търсене и на свежи идеи как да подобрят атмосферата в дома си. Затова не е изненада, че темата „Преди и след (home makeovers)“ е най-четената в категория „Дом“.
Това е само една малка част от необятните дискусии, разразили се в BG-Mamma, през последната година. Вярваме, че във форума съществува разнообразие, в което всеки може да открие „своята тема“.

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 15:15 от Редактор***