Отговори
# 105
Честито на двете мами,който си знаят пла на бебоците.Надявам се утре и аз да ви съобщя пола на "щипалката" Hug

# 106
Благодаря Grinning Докторът все пак си остави 10% грешка.
Моите двама мъже много се радват, че ще станат трима Grinning Трима мъже ще си имам, мъжка майка Hug
Доби, честито бъдещо момиченце     bouquet
Чакам и останалите да кажат Grinning

Последна редакция: чт, 03 авг 2006, 06:32 от Анджелина

# 107
  • В офиса
Анджелина, честит ти мъж! Ще те носят на ръце тези твоите мъже.

И аз не пия хапчета. Наблягам на плодовете и зеленчуците.

Момичета, една дилема ми се мотае из главата.
Значи аз си ходя при лекаря, при който родих Цвета. На времето, пред 4 години, имаше една от най-добрите техники в Сф. Самият лекар е умен, аналитичен тип, добър с ехографа, обяснява добре, когато се интересуваш, винаги предлага няколко варианта с + и - и казва кой той препоръчва, но общо взето ти решаваш. Не създава излишна паника, отсява дребните оплаквания от съществените. Радва се на активно живеещи бременни, всичко е позволено, стига да се чувстваш добре. Това са нещата, които ме грабнаха още първия път. Освен това са от един град с мъжът ми, ползват един сервиз за коли. Т.е. водят си непринудени разговори по теми извън моето състояние. Може да се каже, че е максимално добронамерен към мен, т.е. към нас.

Обаче: Сега на много места има добра техника. Преди трябваше да си запишеш час за седмица напред, сега и в деня на преглед има свободни. Плащам си поредния преглед - на регистрацията ми казват - ааа на вас са ви изписали и витамини (носят ми ги от закритата вече аптека в центъра newsm78), струва едиколко си. Аз: Но аз искам без витамините, само прегледа. Отсреща: Тогава цената на прегледа ще е друга. newsm78
Питам го: А гръбнакът затворен ли му е; Той ми отговаря: Ето го гръбнака. Питам го за мерене на вратната гънка, той ааа добре си е, той този показател не е достатъчно категоричен, има други, за тях по-нататък.
Преди ме викаше на 4 седмици, сега на 3. (според мен ненужно)
И си плащам като поп.

Такаа, като контра на това имам опция абонамент в известен център (добри специалисти, хубава техника), за който няма да платя нито стотинка, вкл. за изследвания и т.н.
Как да не си сменя лекаря при това положение. Обаче ми е едно такова чоглаво. Обичам да съм лоялна и мразя промените за важни неща с много неизвестни. Освен това се съмнявам във въпросната клиника да имат същото лежерно отношение (поне от това, което съм чела за там) А и човекът с нищо сериозно не ме е разочаровал. Та, приемам мнения, може би пропускам нещо.

# 108
Тинкърбел, не знам какво да те посъветвам. И защо те вика толкова често? По принцип всеки специалист с течение на времето, заради рутината, която има, започва да претупва нещата. Смята, че и другите го разбират и не обяснява. Това за витамините е странно, нали можеш да ги купиш от всякъде, а те като бонус ти ги предлагат. Ако е добър диагностик не го сменяй, другите може и по-добра техника да имат, но е много важен погледа на добрия специалист.
Ето, доктора при който вчера бях не обяснава нищо, тихо си мери каквото е нужно, не говори на пациентката, вглъбен е, монитора само той го вижда. Но е най-добрия диагностик във Варна (така казват) и аз не задавах въпроси. Доверих се на крайната му преценка. И съм спокойна, че всичко е наред. Hug

# 109
  • София
Какви са Витамините на HIPP ?
Ето ги HIPP -Natal Aktiv
Сиропче е  Wink Пюретата и чая на Hipp детето ги харесва (също и аз ).
Само че сайта е на немски   Confused

На опаковката , която имам има описание на български.Пише , че може да се пият още преди забременяване  Sunglasses има мерителна чашка, а дозировката е 20мл дневно.
Две шишенца са по 200мл всяко (значи за 20 дни ще стигнат)  Flutter Цената на опаковката (2 шишета) е 20лв
АЗ съм от февруарките искам само да споделя,че тази цена е много висока ,аз купувам сиропа между 8.80-9.20лвима го в повечето аптеки:

# 110
Галина, благодаря, много хубаво щъркелче си имам - синичко Hug Увеличихме броя на момченцата и момиченцата, хайде давайте още девойки Heart Eyes
А аз ще трябва да си направя синя лентичка Grinning

galastra, благодаря за инфото за витамините Grinning

# 111
  • Варна
 Добро утро!!! Да се разпиша и тази сутрин както всеки ден вече съм на работа   Tired, но няма как за сега.
 Много се радвам за вас- Доби и Анджелина, страхотно е че малките човечета са ви са се показали. Направо съм супер развулнувана като прочетох и най-важното е, че всичко е наред. Само така и за напред чак до Януари.2007    Party
 А аз ще трябва тези дни да се заема със задачата да си запиша час при Балев. Благодаря за подробната информация на Анджелина.

# 112
Добро утро и от мен ранобуднички.И аз сега дойдох на работа,хапнахме с бебои ми стана лошо. Sick Нямам търпение да стане 16ч. да ида до лекаря да видим какво ще каже за мъничето-много се вълнувам.И още повече,че може да види и пола,но дано не се крие бебчо.И този път май ще ходим сами-татито е на работа извън града и няма да може да дойде.Вчера каза,че щял да дойде и пак да се връща на работа-сладур загрижен,но му обясних,че няма смисъл.  baby_neutral Пак се очертава горещ ден Embarassed Даже и климатика не мога да усетя още.Айде мами от после с пресни новини.

# 113
Добро утро, мами!
Незнаета само как ми се иска и аз да разбера пола на моето бебче...  stork-boy ? или  stork-girl ? Но трябва да почакам до утре. И дано разбира се и бебо пожелае да се покаже!

# 114
  • София
Да ви се похваля! Ще си имаме момченце! Simple Smile Simple Smile Simple Smile Супер Simple Smile Таткото вчера си купи колело по случая, за да карали заедно в парка Simple Smile Simple Smile

Само дето ще трябва да го раждам със секцио, защото плацентата била на изхода на матката и нямало да излезе. Но нищо, да е живо и здраво, все ще устискам една операция

# 115
  • София/Варна
ех, ама как ви се радвам на всички, вече знаещи пола на бебчо ... аз вече нямам търпение да идва следващата седмица и да ходя на преглед Simple Smile.
При мен с началото на 4-тия календарен месец май се появиха и киселините - не знам дали е нормално да ги имам толкова рано, но просто не се трае.

# 116
Браво на всички много се радвам! И аз на 8-ми съм на ехограф та да видим дали ще се види нещо   Wink

# 117
  • София; Дружбето
Ех, само мойто диване ли не иска да се покаже  Crazy Мислех да си запиша час при Мазнейкова другата седмица, но установих, че се намира много далече. Не ми се разкарва чак до там и се отказах. Ще си търся камера да снимам следващия преглед Mr. Green

# 118
KayRenn разбирам те напълно.И аз от началото на 4 имам ужасно,ама ужасно гадни киселини.Някъв ужас е.Ако искаш купи си газирана вода и пий като имаш,на мен ми минаваха-или натурален сок от ябълка.С тия киселини все се базикаме с мъжа ми ,че ще има много коса бебо,ще се роди с плитки  Party

# 119
  • София
Добър ден! Май днес се очертава доста горещо  Tired От сега го усещам как напича безмилостно.

Тинкърбел, а има ли го варианта да продължиш да си ходиш при същия лекар, но да посетиш и друг специалист за фетална морфология? Защото това, което те интересува, мисля че могат да ти го кажат специалисти, без да се отказваш от настоящия си лекар. И така 1 или 2 пъти (или повече по желание) през бременността си да чуеш и второ мнение (само че срещу заплащане  ooooh! )
Аз лично доста мислих и избрах този вариант. Гинеколожката ми, както не веднъж съм се оплаквала, пари не иска, но и не иска да ме гледа на ехограф. Всъщност не прави нищо, извън буквата на наредбата какво ми се полага и твърди, че това е достатъчно. Да, ама ми дава болничните, пуска ми изследванията и ме мери 1 път месечно за без пари. За мое успокоение и за да чуя второ мнение съм избрала да посещавам друга клиника с добър апарат и уж добри специалисти. Плащам си, но за мен това поне за сега е най-доброто решение. Пък и смяната на наблюдаващ те гинеколог съм чела, че си е живо главоболие  ooooh! - след като веднъж си си дал направлението, мисля че JP-то няма право да ти даде второ такова за същата бременност. Съответно трябва да смениш JP-то. Не знам дали това наистина е така, но така съм чела тук, пък и звучи логично.

Общи условия

Активация на акаунт