Клиника Адела Фертилити - тема 9

• 35 755
  • 723
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Изгубен, тихичко честито и от мен и дано всичко е наред до термин! 🙏

# 556
Изгубен, Честито! Живи и здрави до успешен финал Blush
И аз съм на мнение, че ще има много новородени бебета по Коледа и пожелавам на всички тук да изживеят това щастие  BlushBlushBlush

# 557
Здравейте, отново, момичета.

Първо искам да кажа едно тихичко честито на Изгубен, пожелавам ти лека и успешна бременност.

Отдавна не съм писъла и сигурно сте ме забравили. Нашата заповед излезе на 20 и очакваме да я получим всеки момент. Естествено няма да започем процедура следващия цикъл .
Имам един въпрос към вас и той е за цената на предварителните изследвания. Колко общо излизат за двамата партньори? (гледах ценоразписа, но не успях да намеря всички изследвания в него).

За мъжа:
- изследване за хламидия, уреаплазма  и микоплазма (PCR test) – до 6 месеца преди инвитро процедурата;
- микробиологично изследване на семенната течност – до 30 дни преди инвитро процедурата;
- изследване за Хепатит B и Хепатит С, СПИН и Сифилис – до 3 месеца преди процедурата.

и за жената:
- изследване за хламидия уреаплазма  и микоплазма ( (PCR test) – с валидност до 6 месеца преди процедурата;
- микробиологично изследване на влагалищен секрет – до 30 дни преди процедурата;
- сepoлoгичнo изcлeдвaнe нa кpъвтa за Хепатит B, Хепатит С, СПИН и Сифилис – до 3 месеца преди процедурата.

Благодаря предварително и успех на всички.

# 558
Изгубен , много се радвам! Нека всичко да е наред до термин!
Днес и на мен ми звъняха, искаха да съм на 1-ви на преглед, но отказах. Няма как от днес за утре да намеря кой да ми гледа детето, а и ще съм в цикъл, абсурд да пътувам просто... Помолих ги след 10-ти да ми дадат час, ще видим кога пак ще се обадят.
За първичен преглед ли звънят?
Аз звънях да питам за пациенти дали започват процедури, казаха че не.

# 559
Fallingstars, серологията беше около 70 и няколко. Не помня с точност. По ценоразпис я изкарвам 78. МБ, плазми и хламидия са 87.
Фани, Арвен е за контролен преглед след хистеро, а Хопчи ако не се лъжа беше за първичен преглед. И двете имаха часове, които се отмениха след ИП. Предполагам в момента се опитват да отметнат част от тези отменени прегледи.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 10:20 от 💎Bling-a-ling💎

# 560
  • Варна
Да, както е казала Блинг ми отмениха контролният преглед след ХС. Девойката, която ми се обади идея си нямаше на кой ден от МЦ трябва да съм на преглед, та се наложи аз да ѝ обяснявам, че след оперативна ХС, Калчев ме иска около овулация, а не по време на менструация.... Беше и много изненадана, че съм от " провинцията". Значи, това винаги ме е дразнело. България не е само София... Кой знае от кое село е, ама... Зла съм, очаквам цикъл всеки момент и ми е много мърморещо настроението, обаче къде отиде индивидуалният подход и вниманието??? Ми, можеше да се съглася и да отид на 1-вия ден от менструацията на преглед и тогава Калчев какво щеше да види, освен, че шуртя като река???

# 561
Арвен, възможно е да е била новата акушерка, в момента я обучават и затова да не е била достатъчно подготвена.

# 562
Охх, Арвен Grinning Това за “зла съм“ много ми хареса. И аз съм така в момента. Благодаря, че ме развесели Sunglasses

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 14:41 от 💎Bling-a-ling💎

# 563
И на мен ми звъня вчера едно момиче,каза нищо да не пия,но днес се обади Мира и каза, че искат и утре да пусна тест и да го пратя,и ще кажат,но и тя намекна нищо да не пия.....
Блинг, качвам снимка ,не разбирам дали имам всичко от тромбофилии, но май ги имам.

# 564
Аз ужасно се ядосах. Казаха ми да звънна преди следващия цикъл, да преценят ДАЛИ ще ме вземат ако са починали процедури. Питах за 40+има ли възможност за по-бързо развитие, тя каза не... Трябваше март да почна по принцип, явно това нищо не означава, щом жената от регистратурата каза че като почнат щели да преценят дали... Не е лично към мен, явно такива са инструкциите, не ме пита изобщо коя съм.

# 565
Изгубен, имаш три фактора, които са ок. Но има и още много. Въпрос на личен избор е дали ще продължиш за ровиш. Аз няма да се меся, защото имам друг опит и съответно доста обременен мозък.
Скрит текст:
Примерно на мен тези трите също са ми нормални, но имам няколко други, които не са. Пак не се водят високорискови, но определено си имах нужда от терапия по време на бременност. И дори с нея нещата не бяха идеални през повечето време.
Фани, дръж връзка с акушерките. Не се занимавай с рецепция. По принцип от заповедта наистина трябваше да се довършат само напредналите процедури. Повечето клиники така процедират. В Надежда забелязах, че работят с жени с НЯР и по-висока възраст. Дали са намерили някакви законови вратички или просто се действа на принципа между капките. Положението е ново за всички и ще мине време докато се уточни всичко. Предполагам, че ако има начин да се работи дори само с част от пациентите, от клиниката ще уведомят.

# 566
Аз понеже до сега с Теди комуникирах и така си беше решено, март , и сега ми беше неудобно да въпрос само да звъня на другите да ги притеснявам. Мен ме издразни това, че тя каза, че когато започнат, да звънна и щели да преценят дали да ме вземат... А предишните уговорки бяха 10 дена преди това изследвания, и после на 1 ден звъня. А тя ме отряза, че щели да преценяват дали да ме вземат. Мислех че се подразбира, че щом е отпаднал опита март, е логично когато почнат да се включа, но това че щяло да се преценява ме притесни.

# 567
Изгубен, тихичко честито и от мен и лека и безпроблемна бременност!
Ако имаш възможност, за всеки случай пусни от вродените тромбофилии PAI (4G/5G). На повечето места този ген е включен в панела вродени тромбофилии, не мога да си обясня защо в Бодимед го пропускат.
Ако аз бях изследвала само трите гена, които са пуснали на теб, всичко щеше да изглежда перфектно, защото нямам мутации в тях. Но след инвитро загубих бебето си в 8-ми месец "благодарение" на мутация в гена, който написах по-горе.

# 568
Фани, разбирам проблема с комуникацията. Но трябва да се пренасочиш към Мира или Цвети, за да "изградиш връзка" с тях и да е по-лесно занапред. Няма как иначе. Колкото по-бързо свикнеш с някоя от тях, толкова по-добре.

# 569
Много ти благодаря, така ще постъпя. Мислех че в един формален отговор няма какво да се обърка, но явно може. За това права си, вода от извора ще пия.

Общи условия

Активация на акаунт