Клиника Адела Фертилити - тема 9

• 35 744
  • 723
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ех Арвен, на 23 се забременява по-лесно от на 43 Flowers Hibiscus

# 91
  • Варна
Ами 2 години ми костваше да забременея на 23, даже 3... Като си с един яйчник и четвъртинка от другия, пак не е много лесно за съжаление.
Колко покрай мен забременяха на 40 и отгоре. Това, че си млад в днешно време не винаги е предпоставка за безпроблемно забременяване и износване.

# 92
Арвен, и аз като теб с един яйчник...

# 93
То затова докторите се виждат в чудо заради нас. Всяка с различни проблеми, години и допълнителни екстри. Grinning
И аз съм в клуба на единия яйчник. Другият даже ми казват, че не могат да го видят по прегледите. Силно редуциран и унищожен от ендометриозата.

# 94
  • София
Да, не казвам че вие нямате проблеми.
Когато яйцеклетките са стари, фактори като хормони и време и начин на узряване са от много по-голямо значение. Мойте яйца например ги е хванал алцхаймера и не могат да се делят правилно, все по някоя хромозома в повече има Simple Smile)

# 95
  • Варна
Най-големият куриоз е, че и двата пъти успявам да забременея точно от яйчника с редуцирани размери. Страх ме е да си помисля какво качество са яйцеклетките ми, като знам, че майка ми на 40 г. вече е била в менопауза... Каквото - такова, ще се боря, докато имам сили и енергия. Късметлийка съм, че успях изобщо да родя синът си.
Като чуя вече " млада си, има време" и ми призлява.

# 96
  • София
Арвен, мойта майка също на 38 е била в менопауза, аз на 45 все още имам нормален яйчников резерв, спонтанна овулация и хормони в норма. На 41 имах естествено забременяване. Не всичко е наследствено.

# 97
Арвен, каква е причината за редукцията? Може и на лични.
Моят редуциран док не можа да го намери онзи ден. Sad
Но така и никога не разбрахме работи или не.

# 98
Аз ако съм на 28, дори 30 щях да си свиркам още спокойно 😆, но имам чувството, че като чукнах 34, а миналата година 35 тотално изтрещях и годините изключително много ме притесняват. А уж не сме чак толкова зле, ама не става и не става. Моята баба е родила майка ми на 38 и майка ми има късна бременност (прекъсната), та се успокоявам сама себе си, че съм плодовита и все ще стане някога 😆

# 99
Аз съм яйчник и половина / половината един доктор като ми маха кистата, явно е решил, че част от него не ми трябва/ , това го разбрах чак като започнах инвитро. Ама от него пък извадихме повече яйцеклетки , отколкото от целия. Аз съм с доста нисък амх. Не знам колко е наследствен яйчникова резерв, обаче майка ми на около 37 някъде е почнала да влиза в менопауза. Аз хич не съм далеч от тези години 😣 Имам приятелки на 40+ с много добър яйчников резерв / малко им завиждам/ , забременяха,  та родиха .
Арвен как си?

# 100
Това с дните за преглед на ЕЦ е индивидуално. Няма как да те викнат чак на 10 ден ако овулацията ти обичайно е на 11-12. Боби, твоята информацията май също не е отскоро.

По-скоро на Боби информацията е актуалнa

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 03:51 от neomi

# 101
  • София
Пускаш хормони на 2-3 ден - от тях се разбира дали имаш ЗФ, или ако нещо друго не е наред.

Ако хормоните са ок ще те викнат за преглед и хормони.

Ще го напиша пак, щото ми преиначавате думите.

Хормоните са на 2-3 ден, за да се види дали са ОК (високо ФСХ, високо Е2, пропорция между ЛХ и ФСХ).
На спонтанен цикъл прегледът и хормоните след това са в зависимост от предполагаемата овулация.
На 2-3 ден преглед има при стимулация, ако трябва да се цели месец с повече антрални за стимулация. Ако нямаш проблем с антралните, хормоните са достатъчни.
Аз съм имала стимулирани цикли и със, и без преглед на 2-3 ден. На ЕЦ - само хормони на 2-3 ден.

Неоми, ти ако знаеш кога ти е обичайно овулацията, е редно да кажеш на доктора или акушерката, за да го вземат предвид.

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 15:53 от delisardeli

# 102
  • Варна
Верче, на 21 г. ме оперираха. Цяла година един онкогинеколог във Варна не можа да разбере имам ли киста, нямам ли, та накрая ме оперираха по спешност в Плевен с 2 кисти на десен яйчник. Едната беше 5 см, другата 8 см и не ми стигаше това, та 5 дни след лапарото направих вътрешен кръвоизлив и се наложи ре-лапароскопия, едва ме спасиха. Оказа се, че яйчникът ми е кървял. Още тогава знаех, че за мен започва сериозна битка и нямам време да чакам.
Натали, аз съм изследвала АМХ през 2017 г. и беше добре, но инхибин В беше към долната граница. Въобще не знам на какво да се надявам вече Simple Smile
По-добре съм, обаче още нямам сили и се задъхвам от най-малкото. За сега няма да ми правят вливки, ще изчакаме до другата седмица.

# 103
Арвен , винаги има на какво да се надяваш 😘 За първи път като ми изследваха амх бях в шок 0.5 .... Да не казвам, че като ми извадиха 7 я , бях в потрес и ревах . Назобиха ме като бройлер за продажба ... Ама дето се вика , като е писано да стане,  става . Само моя мъж беше на 1000% , че ще стане и то от първия път, даже така му обясняваше на Калчев , че е дошъл за близнаци, ама момче и момиче, че той беше в шок / гледа го около 5 мин втренчено / 😁 Значи има прогрес с лечението ти 😚

# 104
Аз пък ще споделя нещо за узряването на фоликулите. Когато забременях със синът ми, овулацията ми беше на 10-ти ден, бях на 23 г. и е жив и здрав! С неуспешната бременност и увреденото бебе забременях с овулация на 14-ти ден... Бях на 28 г...
Не винаги късната или ранна овулация означават проблем, както и овулация точно като по учебник не е сигурно, че ще е качествена.

Напълно съм съгласна с теб! В билогията на човека нещата не се случват по учебник.
Точно за това е добре да се прилага индивидуален подход, а не конвейрен принцип!
Прилагането на индивидуален подход изисква и индивидуално проследяване, а не "по стандарт".

И нека не се бъркаме, че тук някой се заяжда, всеки си е сърбал попарата и ако на някой нечие мнение не му харесва, нека преди да критикува да се сети, че може би той е имал късмета да "не е сърбал тази попара".

И нека не се бъркаме, че лекарската компетентност има нещо общо с начина на организация. Няма. Но липсата на второто може да опорочи първото, дори да е на високо ниво.

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 03:48 от neomi

Общи условия

Активация на акаунт