Клиника Адела Фертилити - тема 9

• 35 739
  • 723
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Не, не ме гледа. При 400 е2 на втори ден няма никакъв смисъл да ме гледа.

Ако хормоните са ок ще те викнат за преглед и хормони.

Относно случката - разказвала съм я по-подробно преди това. Исках да дам пример, как Калчев няма да направи пункция при кофти хормони и ще те канселира, докато в Надежда ще те пунктират без проследяване или хормони, ще ти вземат парите и ще ти кажат "сори, ама яйцата ти не стават".

# 76
Та не ми стана ясно как точно в Адела проследяват на естествен при хубави хормони на 1-3 ден?
Викат те на 9-10 ден, имаш преглед и хормони. Ако си като мен с бързо нарастващо ЛХ и не го хванат навреме, те канселират. Ако го уцелят преди да е скочил много, ти дават Цетротид, а в моя случай понеже по принцип съм проблемна с това ЛХ и 3-4 дни инжекции с медикамент за стимулация. Реално на 2-3 ден нямаш преглед. И в дните до 9-10 ден също нямаш прегледи. Смятат го за излишно, вероятно защото в тези дни се оформя и нараства доминантния фоликул. Вече след 9-10ти ден ако фоликулът е още малък може да те викат през ден за преглед и хормони. Всичко е относително, защото всяка от нас е различен случай.
Скрит текст:
Понеже Дели е дала пример с Надежда и д-р Персенска, ще кажа че този месец там, имам вече 3 прегледа и ми предстои четвърти. Причината е, че нито хормоните ми са добре, нито това което показва ехографа. Въпреки това не ме канселираха, назначиха ми лечение и след седмица пак ще ходя да ме видят. Доскоро си ходех на първи преглед на 2ри ден, отскоро по собствена инициатива реших да ходя чак на 7ми ден, но ме посъветваха да започна отново да си ходя на 2ри ден на преглед, защото дава най-добра информация. Персенска не е цялата Надежда и там всеки доктор има различен подход, което е нормалното.
Шанс да се изпусне фоликул има винаги. Моят пример от миналата седмица: на 7ми ден фоликул 20 мм. 10ти ден вече го нямаше. Тоест ако бях отишла директно на 10ти ден нямаше да разбера, че е имало фоликул. Прогестеронът нисък, лигавицата тънка - сигурно щяха да ми кажат, че е ановулаторен цикъл.

Общо взето различни доктори, различни подходи. Всеки от тях си има собствените наблюдения и причини да действа по начина, по който е решил да действа.
Моето мнение е, че при жени с нормален резерв и нива на хормони не е проблем, че прегледите не са толкова чести, но за жени с ИЯР и кофти хормони като мен води до загуба на време и намаляване на шанса.

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 07:12 от **Bobby**

# 77
Здравейте, мили момичета! Първо пожелавам успех на всяка една от вас в борбата й за рожбичка. Gift Heart
Няма да ставам многословна с нашата история, за да не дотягам, но на кратко да кажа, че съм пациент на др. Семерджиева. При нея съм правила процедурата за проверка проходимостта на тръбите (оказаха се проходими) и две овулации ми е потвърждавала. Общо взето всичко друго уж при мене също е нормално според изледванията. При ММ вече на трета СГ излиза занижена моефология. Първият резултат беше 3.5%, вторият 1.5% и сега третият е 0.5%...другите му параметри са добри. До колкото я гледахме тая разширена СГ, повечето сперматозоиди имат малки глави. Това четох, че е свързано с някакъв дефект в акрозомата и следователно трудност при пробиването (оплождането) на яйцеклетката. Явно това е слабото място - морфологията. Нашите намерения са да опитаме една инсеминация, може би две и ако ли не, да си пристъпим към ИКСИ или може би ИМСИ, тъй като то е по-подходящо при занижена морфолофия. Та моята молба е: бихте ли могли да ми кажете колко горе долу излиза цялата процедура в Адела? Да кажем, че ще правим ИМСИ. Уточнявам, че няма да кандидатстваме по фонда. Гледах ценорасписа, но не съм сигурна дали калкулирам всичко. Кои точно процедури от ценоразписа трябва да се включат? Предполагам пункция на фоликули, за да се извлекат тези които ще бъдат оплождани? Другото трябва да е ембриотрансфер, инжектиране на сперматозоид, култивиране на ембрион до деня на трансфера? Много ще съм ви благодарна, ако ми кажете горе долу колко би излязъл тотала. Много ви благодаря предварително Simple Smile

# 78
От скромния ми опит. По времето на моя ЕЦ преди четири години все още имаше прегледи на 2-3 ден.
Скрит текст:
Малко след това сякаш взеха да го пропускат и да разчитат на хормони. За мен лично не е ок за разни по-специфични и частни случаи. Примерно от моето безкрайно тестване на хормони годините преди това, бях установила, че редовно имам висок Е2 до 2-3ти ден след което на 4-5ти ден вече е нисък и няма проблем. За щастие в конкретния цикъл на ЕЦ нямаше такъв проблем, но си и имах преглед. Помолих за по-ранен преглед на 7-8ми ден, защото в месеците преди това има ранна овулация към 11 ти ден. Всичко мина гладко. На следващия опит обаче се паднаха почивни дни, при което ме накараха да пусна хормони и то не когато трябва. Естествено Е2 беше в небесата, ЛХ също беше ивисок. Никой не ме изслуша и се опитаха да ме канселират по телефона, че имам ЗФ. Да съм ходела евентуално някой да ме прегледа в моя град и тн. Никой не ме изслуша и едва се преборих все пак за преглед в понеделник. Нарочно пуснах отново хормони, които показах на док и му обясних ситуацията
Той беше много впечатлен, поощри ме за самоинициативата. Очевидно нищо от останалото не беше стигнало до него. Започнахме стимулация, която в последствие канселирахме, но там ЛХ беше вече виновен.
Идеята ми е, че е много индивидуално. В масовия случай всичко би било ок. Но при някои хора се има специфика и вече там трябва много активност и от страна на пациента, за да се случат по-бързо и безболезнено нещата.
По време на ЗЕТ също минах само с хормони на втори ден. Дали заради това, ще не съм от Сф или натоварен график не знам , но други хора си имат преглед. Отново ми беше леко притеснено да разчитаме само на атях, но за щастие пък бяха нормални този път.
Calinista, събираш всичко пункция, оплождане, култивиране, трансфер, евентуално замразяване, ако има. За второто и третото зависи от вида стимулация и броя пунктирани яйцеклетки. Има разлика в сумите. Отделно имаш няколко прегледа и хормони, които също варират и случая. Изследванията преди това за двамата - МБ, плазми и хламидия, серология. Поддържащите лекарства след трансфер, които също са не малка сума.

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 07:32 от 💎Bling-a-ling💎

# 79
Добро утро! Утре в 8 без 15 трябва да съм в Адела и най-накрая ТВЛ. Надявам се всичко да е наред. Днес ми предстои пиенето на X-Prop и направо не знам какво да очаквам. Бихте ли споделили как действа? Аз нямам проблем с тоалетната, точно обратното и се притеснявам дали няма да я пазя цяла нощ.Disappointed

# 80
Много е индивидуално. Прочети хубаво листовката. Ако си по-слаба не изпивай цялото шише, а сметни по дадената формула за точното количество. На мен първия път помня, че ми подейства доста късно чак вечерта. С много редовен стомах съм. Вторият път действието беше много по-бързо. Вече с точност колко часа не помня, че минаха доста години.

# 81
  • София
Това с дните за преглед на ЕЦ е индивидуално. Няма как да те викнат чак на 10 ден ако овулацията ти обичайно е на 11-12. Боби, твоята информацията май също не е отскоро.

# 82
  • Varna
Добро утро! Утре в 8 без 15 трябва да съм в Адела и най-накрая ТВЛ. Надявам се всичко да е наред. Днес ми предстои пиенето на X-Prop и направо не знам какво да очаквам. Бихте ли споделили как действа? Аз нямам проблем с тоалетната, точно обратното и се притеснявам дали няма да я пазя цяла нощ.Disappointed
Изпих го към 12 на обяд. Хвана ме чак към 1.00 през ноща. И да пазех тоалетната цяла нощ.  Малко ме беше страх, дали ще премине действието, докато стане време да тръгвам за клиниката. Нямаше фалове.А и след катп го изпих повече не съм се хранила.

# 83
Дели, информацията ми касае стандартните случаи и първите месеци на проследяване и е актуална не само за Адела, но и за повечето клиники. Докато не се разбере, че жената има проблеми с хормоните или ранна овулация я викат на 9-10-ти ден. Няма как да обхвана всички хипотези, защото има жени с овулация сигурно и на 20-ти ден.
По мое настояване в Адела винаги съм ходела на 7-8 ден от МЦ и са се съобразявали с това. Първите месеци ме викаха на 10-ти ден и съответно ме канселираха. Всеки случай е индивидуален, факт, и аз съм го написала в коментара си. Впоследствие и с мое настояване подранихме с прегледите. Същото би ми се случило във всяка друга клиника ако не отбележа, че ми е късно да ме прегледат на 9-10 ден. Не е нужно да се заяждаме само защото вече не съм пациентка на Адела. Имам почти 5 години наблюдения върху инвитрото на спонтанен цикъл.
Brandywine, пих X-Prep преди 2 месеца. Подейства ми по същия начин както при Симона. Но както Блингчето е написала, внимавай с количеството. Аз съм 49 кг. и ми казаха да разтворя и изпия само половината от шишето.

# 84
Леле Симона ти си била още по-голяма късметлийка от мен Astonished Мен мисля ме хвана към 8 вечерта първия път, а втория беше май още към 5 следобед. Нямам идея защо реагирах така различно и двата пъти. Това за количеството никой не ми го беше казал. Даже не помня дали беше и включено в листовката преди години или по-късно се появи. Вече не помня как го намерих. Но добре, че си изпих полагащото ми се половин шише. Представям си цяло как щеше да ми повлияе.
Ранните прегледи лично аз съм си ги просила сама. Просто док много често е разсеян и въпреки, че ранната ми овулация в онзи период му беше направила впечатление, си трябваше напомняне. Даже имаме спомени, че много се ядосвах за късните прегледи при Боби въпреки ранното скачане на ЛХто. А пък колко пациенти има, които не са така ангажирани. Не четат и не се интересуват, дори не се опитват да разберат основните процеси при една АРТ процедура. При тях всичко се подчинява на принципа на пробата и грешката. Особено, ако лекарите им се пренатоварени и изпускат и забравят някои неща.

# 85
Много благодаря, момичета. Направо не разбирам защо изписват тази гадост, вместо да забранят вечерята и да направят една клизма. Нямам намерение да ям повече днес след 12 часа. Надявам се всичко да мине нормално.
Пожелавам ви успех и ако се засечем с някой утре ви пожелавам късмет!

# 86
Няма как всичко трябва да е спокойно и прочистено за удобството на оператора. За щастие поне при пункциите и хистеро се ползват свещички, които са блага работа на фона на x-prep Smile Ще мине и ще остане далечен спомен. Успех утре!

# 87
  • Варна
Бренди, стискам палци всичко да мине леко и резултатите след ТВЛ да са добри! Да пишеш после, че ще те мислим! Няма да се плаши, с теб сме!
Аз не използвах свещичка Бизакодил, както искаха. Ползвах 2 микроклизми Релаксит. Ако имате хемороиди си е неприятно после...

# 88
  • София
При мен винаги е имало ранни прегледи и без да напомням. Аз също съм с ранна овулация. Но ми е казвал, че ако имам овулация на 9-10 ден няма да ме пунктира, защото при толкова ранна овулация фоликулите не узряват добре.

Калчев иска да проследи един нормален цикъл преди да започнеш какъвто и да е опит. Също така иска проследяване на овулация с тестове, за да се ориентира.

Боби, не се заяждам. Просто правя разлика между различните клиники и лекари, защото момичето попита как да се ориентира. Споделих какъв е бил моя начин на ориентация - да отида при двама лекари в един и същи цикъл и да си направя изводите.

# 89
  • Варна
Аз пък ще споделя нещо за узряването на фоликулите. Когато забременях със синът ми, овулацията ми беше на 10-ти ден, бях на 23 г. и е жив и здрав! С неуспешната бременност и увреденото бебе забременях с овулация на 14-ти ден... Бях на 28 г...
Не винаги късната или ранна овулация означават проблем, както и овулация точно като по учебник не е сигурно, че ще е качествена.

Общи условия

Активация на акаунт