Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 63

• 32 207
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Десислава.....
Аз също не съм взимала болнични, а само за този месец март, защото ми е трудно вече да работя и пак от вкъщи си движа всичко, по час, два. Когато си плащаш сама осигуровките е малко по-различно и много по трудно! Но не тръгнах да пиша тук за това, а за отношението, което все повече се губи между лекар и пациент, сякаш парите са замъглили и човечността и загрижеността, за съжаление ще станем и тук като на Запад.

# 526
Проблема е, че в момента виждате каква е обстановката, а не че лекарите нехаят за нас! Ако нещо не е наред никой няма да откаже да ни прегледа. Вчера казах, че ме боли корема и веднага ме погледнаха на ултразвук! На никоя бременна няма да бъде отказана помощ, но и ние трябва да разберем, че в момента нещата са наистина много комплицирани.

# 527
  • София
Савова....
Разбирам те напълно, но например в болница Вита база 1, сме бременни около 6 жени с предстоящо раждане, толкова ли никой не успя да се обади на нас тези шест жени да ни кажат, дайте онлайн да оправим майчинство, дайте да видим сега какво предстои, някой да те увери, че всичко е временно и ако нещо тръгне да се ражда си знаеш лекаря идва....

# 528
  • Пловдив
Добре, да речем, че усетя нещо, че не ми е ок, реално аз нямам следящ АГ и пак трябва да търся частен кабинет, ето това не разбирам или да ходя на спешен кабинет, където мога да взема мястото на някоя жена, която наистина е спешна.
И това ще мине, просто неяснотите натоварват психически.

# 529
Добре де дайте предложение какво може да се направи Simple Smile.

# 530
Хора,
не се тревожете относно административната част. Всички счетоводства в тази държава със сигурност са запознати с извънредното положение. Ясно е, че ще има забавяне с изплащанията на болничните, но трябва да го приемем. Аз също много се притеснявах в началото, но в крайна сметка го приех. Пазарувам само с кредитна карта, когато преведат пари от НОИ, тогава и аз ще връщам.
Неприятно е и това, че липсват ЖК, но разберете, друг начин няма. Не се натискайте нелегално да ходите на прегледи, ако нямате оплаквания.
Едва ли дезинфекцират след всеки пациент, а в кабинета шанса да се заразиш е най-голям. Не подценявайте ситуацията.
Ако имате някакви опасения, че състоянието ви изисква неотложна помощ, се отправете към най-близкия спешен кабинет.
Аз лично ще го направя, ако имам кървене, съмнения за изтичане на води, липса на движение на плода, високо кръвно, контракции, раждане.
Дано всички сме здрави!

# 531
Хей, дами, наистина много сериозна дискусия сте за хванали и явно не сме само ние тук. Преди малко видях в групата “Майките на София” във ФБ, че Биляна Гавазова от БТВ е писала, че ще правят репортаж на тази тема вследствие на зачестилите въпроси в редакцията им. Искат да се свържат с някоя бременна дама по скайп да разясни тревогите, които всички имаме. Дано да излезе скоро и да е от полза!

# 532
Здравейте, питах и в друга тема, но нямаше много отговори- мога ли да поставям вагинални глобули Макмирор за бяло течение в 5-6 г.с ? Благодаря

# 533
  • Бургас
Здравейте, питах и в друга тема, но нямаше много отговори- мога ли да поставям вагинални глобули Макмирор за бяло течение в 5-6 г.с ? Благодаря

Това трябва лекар да го каже. Аз слагах такива в 9-10 г.с., изписани от АГ след микробиология.

# 534
Този пък Биляна Гавазова ни мога да я понасям! Търсят само сензации..

# 535
  • Бургас
В случая изобщо не мисля, че са сензации. Трябва да се помисли и за бременните. Особено за тези с проблеми, болничните, феталните морфологии, за които си има срок и т.н.

# 536
В случая изобщо не мисля, че са сензации. Трябва да се помисли и за бременните. Особено за тези с проблеми, болничните, феталните морфологии, за които си има срок и т.н.

За какво става въпрос, за какви сензации говорите относно този проблем?

# 537
Питаха го снощи ББ какво да правят бременните в това положение. Отговорът им беше един вид: голяма работа като са бременни, ще търпят

# 538
Питаха го снощи ББ какво да правят бременните в това положение. Отговорът им беше един вид: голяма работа като са бременни, ще търпят
Много му е селяндурски изказът на  ББ. А това изказване е повече от безочливо. Той да спре да пуска всякакви от чужбина. 300човека поне си заминаха днес от Банско. Какво правят тука по време на епидемия? Пръскат зарази. Този, заразеният от Троян е контактувал с 200учители и с още една камара хора. Бъдете силни, бременни момичета. И дано, дори да има корона, да мине като съвсем лека настинка. Аз все се мисля, че бременните имат много ангели хранители, бъдете спокойни.

# 539
Трябва да се помогне на бременните, разбира се. Аз също съм засегната с отменени жк. Тази журналистка, обаче последното, за което мисли е да направи добро и да помогне. Според мен е по-добре да се сезират медиите като цяло, а не жълтата журналистика. А ББ и аз го слушах..думи нямам.

Общи условия

Активация на акаунт