Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 63

• 32 180
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте! След 5 дни болки в стомаха и киселини от всимко, днес АГ  каза,че съм възпалила гастрит и ми изписа пробиотик и Фамотидин вечер. Не се съмнявам.в лекарката си, но в аптеката ми казаха,че не било подходящо за бременни. Някой пил ли е ?

Не искаш ли да пробваш първо с хранителен режим? Има много изследвания и полезно инфо какво да се яде и какво да не се яде при гастрит.
На листовката на фамотидин наистина пише да не се взима от бременни, пък и са ти обърнали внимание в аптеката. Аз не бих го пила, но аз не ти и знам болката, така че може и да греша.
Ами постоянна е, освен ако не лежа. Постоянно имам киселини и ми се гади. Да не говорим,че почти не ям,защото ми е лошо. Хапвам варени картофи по-малко, солетки и банан евентуално.

# 556
  • Германия
Здравейте! След 5 дни болки в стомаха и киселини от всимко, днес АГ  каза,че съм възпалила гастрит и ми изписа пробиотик и Фамотидин вечер. Не се съмнявам.в лекарката си, но в аптеката ми казаха,че не било подходящо за бременни. Някой пил ли е ?

Не искаш ли да пробваш първо с хранителен режим? Има много изследвания и полезно инфо какво да се яде и какво да не се яде при гастрит.
На листовката на фамотидин наистина пише да не се взима от бременни, пък и са ти обърнали внимание в аптеката. Аз не бих го пила, но аз не ти и знам болката, така че може и да греша.

За конкретното лекарство не мога да помогна, но винаги си имайте едно наум, че във всички листовки пише че лекарстват не са подходящи за бременни и кърмачки. Дори и да не вредят, няма нужните изследвания и тестове с бременни (логично, нали 😉), за това фирмите си връзват гащите и казват че лекарството не се препоръчва за бременни и готово.

Има сайт в който по активната съставка може да се провери дали дадено лекарство може да се приема или не, потърсете

# 557
Обикновено за киселините изписват Омепразол.
Имах същите симптоми, които изчезнах ( не на 100%) в 15 седмица.

# 558
Здравейте! В 21г.с съм и мисля, че от няколко дни получавам контракции. От 10г.с някъде пия но шпа 3х1 заради болки в кръста. Не мога да се свържа с АГ—то ми по телефона вече два дена за да се консултирам с нея, а ако отида до поликлиниката ще ме линчува, че съм отишла щом не кървя или не раждам..
Та ще Ви помоля да ме посъветвате дали да си купя Магнерот? Четох, че се изписва при такъв проблем, а и без това често получавам крампи, които знам, че са следствие на липса на магнезий. Също така има ли различни видове магнерот или милиграми/ брой таблетки разрешени за ежедневен прием.
Ще съм благодарна на всякаква информация. Първа бременност ми е и не съм много запозната 😞

# 559
Аз в началото бях на магнерот 3х1, което е поддържащата доза. После понеже зачестиха контракциите минах на 3х2, но нямаше дългосрочно много добър ефект и сега съм 2х2 магнерот и вечер 1 алеракт.
Всичко комбинирано с 3х1 и вече 3х2 нощ па.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 23:51 от mad_hatter

# 560
Здравейте! В 21г.с съм и мисля, че от няколко дни получавам контракции. От 10г.с някъде пия но шпа 3х1 заради болки в кръста. Не мога да се свържа с АГ—то ми по телефона вече два дена за да се консултирам с нея, а ако отида до поликлиниката ще ме линчува, че съм отишла щом не кървя или не раждам..
Та ще Ви помоля да ме посъветвате дали да си купя Магнерот? Четох, че се изписва при такъв проблем, а и без това често получавам крампи, които знам, че са следствие на липса на магнезий. Също така има ли различни видове магнерот или милиграми/ брой таблетки разрешени за ежедневен прием.
Ще съм благодарна на всякаква информация. Първа бременност ми е и не съм много запозната 😞
Аз пиех по 3 пъти на ден по 1 таблетка но шпа и 1 таблетка бусколизин, но докторът по много странен начин ми изписа да пия магнерот. Може би най-добре да се обърнеш към спешен кабинет, защото по време на бременност е препоръчително да пиеш лекарства само по лекарско предписание. Успех!

# 561
  • Плевен
Аз пия Магнерот 3 пъти по 2 и ношпа 3 пъти по 1. Това е почти от началото на бременността. Скоро ще влизам в 9 месец. Аз нямам контракции. Пия ги превантивно заради предишно преждевременно раждане.

# 562
  • Бургас
В началото и аз започнах с Магнерот 3х1. После увеличихме дозата, защото контракциите се засилиха. Сега пия по едно прахче Диаспорал 300 мг. сутрин и 2 Магнерота вечер.
Опитай да се свържеш още веднъж с лекаря си.
В товa положение не бих тръгнала към спешен кабинет само за консултация. Аз на своя глава бих си купила Магнерот. Можеш да започнеш с по-лека доза и повече почивка, докато успееш да се свържеш с доктора.

# 563

Сигурна ли си, че са контракции? Пиеш ли още Но шпа? По принцип в тези седмици лекарите вече не изписват Но шпа или Папаверин, а само магнезий, ако има маточна активност. Разбира се, всеки лекар процедира по различен начин, но се смята, че лекарствата от типа на Но шпа спомагат за изглаждане на шийката и затова обикновено ги изписват само в по-ранна бременност.

Ако си сигурна, че са контракции, предвид че нямаш връзка с лекаря, можеш да вземеш по-малка доза, докато се свържеш с лекаря. Аз съм пила Магнезиев Диаспорал, а другите варианти са Магнерот и Алеракт. Ако искаш, най-добре попитай в аптеката.

# 564

За конкретното лекарство не мога да помогна, но винаги си имайте едно наум, че във всички листовки пише че лекарстват не са подходящи за бременни и кърмачки. Дори и да не вредят, няма нужните изследвания и тестове с бременни (логично, нали 😉), за това фирмите си връзват гащите и казват че лекарството не се препоръчва за бременни и готово.

Има сайт в който по активната съставка може да се провери дали дадено лекарство може да се приема или не, потърсете
Има пробиотици за бременни, попадали са ми някакви. Потърси в нета, ако се притесняваш за този конкретно. Даже съм чела коментари, че после бебетата нямали колики на майки, приемали пробиотици по време на бременност.

# 565
Аз пия procombo pregna, малко е скъп. Не знам другите как са, но съм доволна. Ако искаш му виж листовката в нета.

# 566
Точно Прокомбо ми изписа и АГ-то. За Фамотидина прочетох,че се използва повреме на бременност,ако се налага. Спада към групата на антибиотиците, които са разрешени само при необфодимост и то определени. Вчера не издържах и пих вечерта 1 хапче. По спокойна нощ не съм имала. Пробиотика не мисля да го спирам.

# 567
Питаха го снощи ББ какво да правят бременните в това положение. Отговорът им беше един вид: голяма работа като са бременни, ще търпят

Супер неприятна ситуация, просто ми се струва, че въобще не се бяха сетили за бременните. В тази ситуация най-логичен отговор можем да получим само от лекарите си. На мен д-р Божилова от Свети Лазар ми отмени часа за детската консултация.

# 568
Когато последно се чух с моя АГ му казах, че вече нищо не пия, дали трябва си купя някакви хапчета. Той ми отговори, че може само витамини. В това време е хубаво да се приемат според мен. Вие какви витамини за бременни пиете?

# 569
Едно уточнение - Фамотидина не е антибиотик, не се бори срещу бактерии.
Това е антиацидно средство, което се пие преди хранене и блокира рецептори в стомаха, които стимулират производството на стомашни киселини.
Приема се както сте посочили след консултация с лекар и при нужда Simple Smile

Точно Прокомбо ми изписа и АГ-то. За Фамотидина прочетох,че се използва повреме на бременност,ако се налага. Спада към групата на антибиотиците, които са разрешени само при необфодимост и то определени. Вчера не издържах и пих вечерта 1 хапче. По спокойна нощ не съм имала. Пробиотика не мисля да го спирам.

Общи условия

Активация на акаунт