Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 63

• 32 173
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Когато последно се чух с моя АГ му казах, че вече нищо не пия, дали трябва си купя някакви хапчета. Той ми отговори, че може само витамини. В това време е хубаво да се приемат според мен. Вие какви витамини за бременни пиете?
Фемибион 2 пия аз.

# 571
  • Пловдив
Пия тези, от няколко дни консумирам ежедневно и фрешове.

# 572
  • София
Аз ползвам, от оня ден, Pregnancy complex на Viridian.
Преди това съм ползвала други витамини на марката и съм много доволна.
Харесвам ги, защото не ползват титаниев диоксид и други съмнителни неща за самата капсула.

# 573
Аз пия Б12, Д3 и Омега 3. Внимавайте с витамини А, Е и Ц по време на бременност. Скоро ще питам и за прием на Б6, че ми е под референтната граница.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 15:31 от zila1

# 574
Здравейте, момичета. Сега се прибирам от преглед за установяване на плод и пулс, Слава Богу се установи добър пулс, но лекарят направи някакво странно изказване - че образуванието му се виждало малко странно, но пулса бил добър..?! Не ми прозвуча добре, и малко се притесних,защото вече имам един мисед. Възможно ли е "образуванието" да му се вижда странно,защото самото зачеване е 23 дни след края на последния ми цикъл, тоест заченато на 25.02, което е 5 г.с, а пък той го изчисли 7-ма .. Малко ме притесни, дали да не го сменя :/

# 575
Едно уточнение - Фамотидина не е антибиотик, не се бори срещу бактерии.
Това е антиацидно средство, което се пие преди хранене и блокира рецептори в стомаха, които стимулират производството на стомашни киселини.
Приема се както сте посочили след консултация с лекар и при нужда Simple Smile

Точно Прокомбо ми изписа и АГ-то. За Фамотидина прочетох,че се използва повреме на бременност,ако се налага. Спада към групата на антибиотиците, които са разрешени само при необфодимост и то определени. Вчера не издържах и пих вечерта 1 хапче. По спокойна нощ не съм имала. Пробиотика не мисля да го спирам.
Знам, че не е антибиотик. Не съм се изразила правилно явно. Имах в предвид,че спада от група В/Б на лекарствата за бременни. За сега мисля,че пробиотика действа. Благодаря!

# 576
Аз да питам, потите ли се много, последните дни, откакто се позатопли, усещам едно обилно потене, което е много неприятно.

# 577
Аз да питам, потите ли се много, последните дни, откакто се позатопли, усещам едно обилно потене, което е много неприятно.

Не,нямам такива наблюдения.

# 578
  • Бургас
Аз по принцип не се потя, сега също. Но от 2-3 седмици може би ми е постоянно топло. Цяла бременност ми беше нетипично студено, сега пък ми е горещо. Хормоните явно здраво бушуват.

# 579
Мале, като бях бременна , юли направо умирах. По 4 пъти  на ден се къпех.

# 580
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ministerstvoto-n … -izgotvi-prepork/
Дами, от министреството са изготвили препоръки към бременните, които според мен са напълно адекватни. Имате право да си потърсите правата при тяхното нарушаване!

# 581
здравейте, сладурки! при мен тест отрицателен... за съжаление. Чаках цикъл, но само зацапване, което спря. Инсеминацията беше на 4ти Март. Кога става това ‘ имплантиране ‘ ? дали все пак има някакъв шанс 😭

# 582
Значи  не може да се отменя ФМ при лекар от ЖК ?
"Наблюдаващият акушер-гинеколог или личният лекар са длъжни да издават болничен лист за майчинство."
На мен ми казаха, че не може да се издаде първичен болничен от следящия лекар. Или личния го издава, или си на частен преглед или влизаш в болницата. Следящия лекар НЕ издава първичен болничен... Това е информация от вчера

# 583
Има право да издаде първичен болничен, ама явно поради някаква причина не иска или не му сезанимава.

# 584
  • София
Здравейте, момичета. Сега се прибирам от преглед за установяване на плод и пулс, Слава Богу се установи добър пулс, но лекарят направи някакво странно изказване - че образуванието му се виждало малко странно, но пулса бил добър..?! Не ми прозвуча добре, и малко се притесних,защото вече имам един мисед. Възможно ли е "образуванието" да му се вижда странно,защото самото зачеване е 23 дни след края на последния ми цикъл, тоест заченато на 25.02, което е 5 г.с, а пък той го изчисли 7-ма .. Малко ме притесни, дали да не го сменя :/

Как цели 23 след последен цикъл?
Аз бях на преглед в 5г.с. и видяхме само плоден сак. Сега се прегледах пак в 8г.с. и имаше 1.86см плод и пулс.
Може би при теб е още рано да се види отчетливо. Изчакай 2-3 седмици и се прегледай пак. Не се притеснявай излишно, така и така нямаш избор освен да изчакаш да порастне още мъничко, за да се види по-добре.

Късмет Heart

Общи условия

Активация на акаунт