Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 63

• 32 307
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
Дами, хапвате ли козе кисело мляко през бременността? Някъде май бях чела нещо по темата, но не мога да го намеря. Мъжо ми е купил от серията родна стряха на Лидл.

# 196
Дами, хапвате ли козе кисело мляко през бременността? Някъде май бях чела нещо по темата, но не мога да го намеря. Мъжо ми е купил от серията родна стряха на Лидл.
И краве и овче ям,коза просто не ми е попаднало пред очите иначе и такова щях.

# 197
Днес бях на преглед, всичко с бебето е наред. Док каза, че е възможно да е от срастванията от секциото със синът ми, пусна ми и урина, всичко било наред. Обаче от няколко часа имам същата болка, но само отзад в кръста малко - над него, и мисля, че са бъбреците, изкарвала съм няколко бъбречни кризи и болката е същата. Това може ли да навреди на плода? Какво мога да направя? Sad Извинете ме, притеснена съм!

# 198
Здравейте! Преди няколки дни разбрах, че съм бременна и дори си пуснах два кръвни теста и ги изпратих на гинеколога и ми каза, че бремеността се развива. Питах го кога да отида на преглед, а той ми каза "ще видим"...  от много време опити и мъки, чудото се случи. Уж щях днес да съм на преглед, а получих отговор ще видим. Питах го дали по теста може да разбере в коя седмица съм и той ми отговори само с " рано е".... Честно казано съм леко разочарована от него' понеже имам въпроси и то много. Странно ми е и за първи път съм бременна. Моля ви, помогнете ми. Имам  болки ниско в корема и течение... бельото ми е мокро постоянно. Вие можете ли да ми помогнете и да ми кажете според изследването в коя седмица съм? Благодаря!

# 199
Привет и поздравления за добрите новини! Стискам палци всичко да е наред!

За да се ориентираш в коя седмица си гледаш дата на последна менструация. Първи преглед се прави, до колкото помня, след около 10 дни закъснение. Тогава се пада 6-7 седмица и с хубава апаратура може да се види не само околоплодния сак, но и ембрионче и сърдечна дейност. Сега е много важно да си спокойна, затова най-добрия съвет, който кога да ти дам е  да отидеш на лекар, независимо този или друг, така ще си най-спокойна.

Здравейте! Преди няколки дни разбрах, че съм бременна и дори си пуснах два кръвни теста и ги изпратих на гинеколога и ми каза, че бремеността се развива. Питах го кога да отида на преглед, а той ми каза "ще видим"...  от много време опити и мъки, чудото се случи. Уж щях днес да съм на преглед, а получих отговор ще видим. Питах го дали по теста може да разбере в коя седмица съм и той ми отговори само с " рано е".... Честно казано съм леко разочарована от него' понеже имам въпроси и то много. Странно ми е и за първи път съм бременна. Моля ви, помогнете ми. Имам  болки ниско в корема и течение... бельото ми е мокро постоянно. Вие можете ли да ми помогнете и да ми кажете според изследването в коя седмица съм? Благодаря!

# 200
  • Германия
Здравей и честито, стискам палци всичко да е наред. Според това, което си постнала изглежда като да си в 4-5 г.с., което определено е рано за преглед. Нищо няма да се види, накрая след прегледа ще знаеш колкото и преди него. По-добре е в 7-8 г.с. да се отиде, тогава се вижда евентуално и сърдечна дейност.

До тогава няма много какво да направиш, освен да си спокойна, да си почиваш и да пиеш фолиева киселина

# 201
Здравейте, някой използвал ли е свщички за разхлабване. От аптеката ми дадоха Бизакодил. Свършиха работа, но сега много ме пари. Дали е нормално? За първи път използвам свещички и се тревожа.

# 202
  • Бургас
Аз използвам свещички Ева Кю и нямам парене или дискомфорт след тях.

# 203
На мен АГ ми препоръча глицеринови свещички и не съм имала с тях проблем. От едни противовъзпалителни имах парене, но защото в долния си край ръбчетата бяха остри и бях успяла да се одраскам.

# 204
Тъй като сме на тема свещички, бих искала да попитам, дали някоя от вас е използвала Гинофлоф (лактобацили) през бременността си?
В 8-9 г.с съм и заради гъбички АГ-то ми ги предписа с цел балансиране на вагиналната флора.
В нета четох, че естриолът (втората съставка на таблетката) е напълно безвредна през бременността, но бях мернала във форума и мнения, които са твърдо против..

# 205
Тъй като сме на тема свещички, бих искала да попитам, дали някоя от вас е използвала Гинофлоф (лактобацили) през бременността си?
В 8-9 г.с съм и заради гъбички АГ-то ми ги предписа с цел балансиране на вагиналната флора.
В нета четох, че естриолът (втората съставка на таблетката) е напълно безвредна през бременността, но бях мернала във форума и мнения, които са твърдо против..
Защо изобщо ходите на лекар като се консултирате с форум после. Аз имам пълно доверие на моята АГ. Каквото ми каже това.

# 206
Защо изобщо ходите на лекар като се консултирате с форум после. Аз имам пълно доверие на моята АГ. Каквото ми каже това.

Както виждате следвам препоръките на доктора, а доколкото знам форумът е за събиране на мнения. Като нямате такова, не е нужно да коментирате!

# 207

Както виждате следвам препоръките на доктора, а доколкото знам форумът е за събиране на мнения. Като нямате такова, не е нужно да коментирате!
Не събирате мнения,а се чудите дали да го ползвате. Щом АГ ви е казал ,че няма проблем да се ползва,би следвало да му се доверите,а не да четете из "нета". На мен също ми беше предписан Лактажин за течение,но с него и без него все имам. Тук във форума без да съм питала, четох,че малко нямало смисъл от Лактажина и до там. Следвам си указанията на АГ.

# 208

Не събирате мнения,а се чудите дали да го ползвате. Щом АГ ви е казал ,че няма проблем да се ползва,би следвало да му се доверите,а не да четете из "нета". На мен също ми беше предписан Лактажин за течение,но с него и без него все имам. Тук във форума без да съм питала, четох,че малко нямало смисъл от Лактажина и до там. Следвам си указанията на АГ.

Въпросът ми беше, дали някоя от вас е позлвала това през бременността... По-ясно от това за събиране на мнение не знам... Както и да е, явно в случая е по-удачно да се направи ненужна забележка, отколкото да се сподели опит в тема за въпроси и отговори ...

# 209
Не е забележка.Просто се успокойте и се доверете на АГ. Не смятам,че който и да е лекар ще изпише хапчета ,които да навредят на бременната и бебето и. По-спокойно ще ви е,ако си слушате АГ и спрете да четете ,кое е вредно и кое не.

Въпросът ми беше, дали някоя от вас е позлвала това през бременността... По-ясно от това за събиране на мнение не знам... Както и да е, явно в случая е по-удачно да се направи ненужна забележка, отколкото да се сподели опит в тема за въпроси и отговори ...

Общи условия

Активация на акаунт