Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 63

• 32 315
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
Аз бих направила такъв тест, ако резултатите от БХС и ранната ФМ не са добри, ако имаме генетична обусловеност към такива заболявания или ако съм над 35.

Относно рисковете, раждането също крие рискове, както всяка манипулация. Затова избираш добър специалист, който да извършва манипулацията, без значение амиоцентеза или вадене на зъб.

Амниоцентезата крие риск от загуба на бременността и затова се прави само в крайни случаи. Изобщо не може да се сравнява с вадене на зъб или с раждане.

П.П. Също така, нека да отбележим, че нормалното раждане не е "манипулация", а естествен процес.

# 271
Реших, че не искам да се стресирам излишно и тъй като съм в ДЯ, реших че трябва да си направя разширения тест. Тествах се за Даун, Патау, Едуардс и още 6 синдрома и също така за секс хромозоми.
За сега всичко е ОК и научих пола на бебето Simple Smile.
Днес трябваше да правя ФМ, но като им показах резултатите и ми казаха, че няма нужда да правя стандартния тест и само ме видяха на видеозона.

# 272
  • София
А, аз изобщо не се движа 🙁 През дена ми се налага да работя от леглото с лаптопа, нещо, ако се разходя до кухнята, изчистя или хапна, боли ме гърба, трудно ми е като ходя до тоалетната понякога, мисля, че се запичам, излязоха ми хемороиди, мажа се с хеморрел. През деня ми гори стомаха от киселини, краката ме болят, вечер е същото . Взимам и смуча гавискон отминава само временно. Бебчето много ме рита, болезнено е като се обърна на някоя страна, пия си магнерот и алеракт на макс, взимам и но-шпа при болка, АГ-то искаше да ги намалим малко, но аз и казах, че и без това понякога забравям да ги взимам по график, и по 1 биозин мама на ден, дали не трябва да пия витамини не знам? Избива ме на рев, ММ излиза в 9.00 и се връща в 21.00, работи, по цял ден го караме на вайбър. Сама съм и ще полудея, нон-стоп в леглото. Всички били болни, не излизай, коронавирус, сняг и топло през ден, понякога и вечер ми се гади и ми се повдига ....В сряда поне ще изляза да си удължа болничния до АГ-то, в средата на 30-тата г.с. съм и си мисля, че ще полудея до раждането.....Не знам какво да променя, опитвам се с лека храна и фрешове, гледам да не се ядосвам, къщата е в хаус, подреждам по малко, ще се опитам да се разхождам повече, надявам се времето да се оправи, мисля, че съм в депресия, чувствам се ужасно, някоя от вас минавала ли е през това?

# 273
  • Denmark
А, аз изобщо не се движа 🙁 През дена ми се налага да работя от леглото с лаптопа, нещо, ако се разходя до кухнята, изчистя или хапна, боли ме гърба, трудно ми е като ходя до тоалетната понякога, мисля, че се запичам, излязоха ми хемороиди, мажа се с хеморрел. През деня ми гори стомаха от киселини, краката ме болят, вечер е същото . Взимам и смуча гавискон отминава само временно. Бебчето много ме рита, болезнено е като се обърна на някоя страна, пия си магнерот и алеракт на макс, взимам и но-шпа при болка, АГ-то искаше да ги намалим малко, но аз и казах, че и без това понякога забравям да ги взимам по график, и по 1 биозин мама на ден, дали не трябва да пия витамини не знам? Избива ме на рев, ММ излиза в 9.00 и се връща в 21.00, работи, по цял ден го караме на вайбър. Сама съм и ще полудея, нон-стоп в леглото. Всички били болни, не излизай, коронавирус, сняг и топло през ден, понякога и вечер ми се гади и ми се повдига ....В сряда поне ще изляза да си удължа болничния до АГ-то, в средата на 30-тата г.с. съм и си мисля, че ще полудея до раждането.....Не знам какво да променя, опитвам се с лека храна и фрешове, гледам да не се ядосвам, къщата е в хаус, подреждам по малко, ще се опитам да се разхождам повече, надявам се времето да се оправи, мисля, че съм в депресия, чувствам се ужасно, някоя от вас минавала ли е през това?

Мисля, че депресията е често срещана при бременни жени, а също и в този период на годината. И въпреки всичко ако стоиш и се концентрираш върху лошото, все така зле ще се чувстваш. Мисли как съвсем скоро ще видиш детето си, сядай и пиши на един лист само хубавите неща от деня, ако ще и да е "днес гледах много интересен/полезен филм" или "започнах интересна книга" или каквото и да е. Преди година така се справих с депресията (макар и да не съм била бременна) - фокусирах се върху приятните неща от деня и не мислех за тези, които ме карат да съм тъжна. Помогна ми и да си мисля за какво съм благодарна днес. Опитай Simple Smile и стискай зъби, малко ти е останало! 🤗

# 274
Аз като спрях да ходя на работа се почувствах много самотна и все едно времето не минаваше. И се бях вкарала к аз във филма яката. Ама си лежах, гледах тв, поспивах. Абе, минава времето ама ти е самотно. Ама после ще си имаш компания в гушкането, пиенето на кафе, разходките. Това е твоето време, възползвай се. Не казвам, че после на а да имаш твое време, но вярвай ми...мозъкът то ще е зает със съвсем други неща.

# 275
Аз не работя от теста още,работата ми не е за бременни.
Но от началото още,много излизам-училища за бременни,кино,кафета с приятелки.Дали има 10 дни да съм била в къщи ако е валяло или много студено.
Даже и като се схващах пак излизах,просто така се чувствам добре.
Има моменти когато се чувствам като слон ,но се преживява.
Просто гледай от хубавата страна !

# 276
И аз щъках много. И от колата не слизах до преди да вляза в болницата.

# 277
  • Бургас
Ако не се налага да лежиш по здравословни причини за задържане защо не излизаш? Аз със сигурност ще се побъркам вкъщи. Мрънкам, че ми тежи вече, а ходя на работа още в 30 г. с. Но почивните дни вкъщи се изнервям. Трябва да съм до края на март на работа, но взех да се замислям дали да не ходя и април. Мъжа ми като чу и лошо му стана. Угода нямам.
А и за самото раждане и възстановяване е важно да се движиш.

# 278
На мен ми се налага да полежавам повече, още от 8-ма седмица ми предписаха много почивка. От тогава съм в болничен, но до към 26-та семдица поработвах от вкъщи, удрях по едно рамо на колегите до колкото можех. Четях си и книжки, интересни ми бяха на Малкълм Гладуел, не ми се четеше художествена литература. Гледах леки филмчета и сериалчета, за да се разсейвам. От едно известно време вече не ме свърта да чета на тези теми и си взех книга за кърмене, гледам клипчета за дишане по време на раждане и т.н. Направила съм един голям списък в ексел, за това което ще ни е необходимо за раждането и първите дни с бебо и ровя по сайтове на различни магазини, сравнявам цени, търся мнения, купувам по малко по малко, за да не се струпва всичко на куп. Така се разсейвам, защото имам доста подготвителни контракции, започна едно гадене, киселини и какво ли не. Знам, че може да е тегаво, но се старая да запомня всяко едно усещане, защото сега като наближава края, смятам че ще ми липсват тези дни в които усещам ритници, макар и да ме боли.

# 279
Amorfia, ако няма медицинска причина да лежиш, изобщо не се залежавай. Разхождай се навън, слушай музика, като бих добавила и разходки по магазините, но наистина сега има втора вълна от грип и за още две седмици избягвай затворените помещения с хора. Може да правиш у дома йога или упражнения за бременни. Може да си вземеш и гимнастическа топка и да седиш върху нея(както препоръчах по-рано) или да правиш упражненеия с нея. Тя, освен другите ползи, облекчава и болките в гърба и в таза. Гледай филми, чети книги, чети и гледай лекции за раждане, кърмене и разни такива неща.

Според мен, малко или много всяка бременна преминава през подобни периоди. Просто сега и периодът е такъв, малко депресарски, но скоро ще дойде пролетта, ще дойде и бебето, така че животът ти ще се промени изцяло. Аз също през първата бременност имах период на зацикляне, но в напреднала бременност поне беше лято, така че излизах всеки ден. Но времето ми течеше баавно, много бавно, и имах чувството, че съм бременна от цяла вечност. Доста си полежавах, а навън излизах почти само с колата, което се оказа голяма грешка. Колкото повече лежах и не се движех, толкова по-тежко ми ставаше, а накрая раждането беше трудно и продължително. Затова и все препоръчвам на момичетата тук повече движение, особено ако ще раждат нормално. С втората бременност почти не сядах, камо ли да полегна. По цял ден обикалях площадките с дъщеря ми, понякога дори я носех, а когато имаше кой да ми помага за нея, пазарувах и подреждах къщата за новото бебе. Разликата беше осезаема в сравненеие с първата бременност - никакви наченки на депресия, физически се чувствах добре, въпреки постоянните подготвителни контракции и болки в таза, и накрая леко и малко болезнено раждане.

Но бременни или не, съм забелязала, че човек зацикля, когато се застои и не е зает с нищо. Затова е най-добре винаги да си имаме занимания за да нямаме време да мислим за лоши неща и да зацикляме на едно място. Дали ще е хоби, работа, спорт или каквото на човек му е приятно, няма значение. Важното е да правим нещо и да си ангажираме мислите с него.

# 280
Здравейте дами! Според вас възможно ли е да съм бременна и кога най - рано мога да си направя тест за бременост? Последният ми цикъл беше на 12-ти (5 дни) по даните на едно прилогение най - благоприятните дни за зачеване са на 25-ти и на 26-ти фревруари, а със мъжа ми имахме полов контакт на 25-ти. Имам някакви симптоми като замайване, подут корем, "наперени" 😁 зърна като преди цикъл и съм Почти постоянно гладна.

# 281
Рано са те хванали симптомите. Ами... Най- добре си изчакай датата на цикъла. Сега и да направиш тест, не знам дали въобще ще се отрази каквото и да е

# 282
  • София
Здравейте дами! Според вас възможно ли е да съм бременна и кога най - рано мога да си направя тест за бременост? Последният ми цикъл беше на 12-ти (5 дни) по даните на едно прилогение най - благоприятните дни за зачеване са на 25-ти и на 26-ти фревруари, а със мъжа ми имахме полов контакт на 25-ти. Имам някакви симптоми като замайване, подут корем, "наперени" 😁 зърна като преди цикъл и съм Почти постоянно гладна.
А как не си разпозна симптома "идея си нямам как се правят бебета" или "как функционира организмът ми на елементарно ниво"?

# 283
Момичета, в 21 седмица съм и гърдите ми "поспаднаха". Има ли повод да се притеснявам? Случвало ли се е на някой? Разбрах по сутиена. От седмица ми е голям, а го бях изпълнила доста.

# 284
Момичета, в 21 седмица съм и гърдите ми "поспаднаха". Има ли повод да се притеснявам? Случвало ли се е на някой? Разбрах по сутиена. От седмица ми е голям, а го бях изпълнила доста.
Моите бяха доста наедрели,после спаднаха и сега пак са оле мале 😁 Днес влизам в 32 седмица.

Общи условия

Активация на акаунт