Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 63

• 32 272
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
В момента на лекарите им е трудно.  Не смеят да издават болнични и да преглеждат. Но и за бременните е тежко. Ако не са виждали бебето отдавна . И отделно- тази изолация не позволява много разсейване и се мисли основно дали детето е добре

# 481
  • Пловдив
Ето днес и 45 дневния не могат да ми пуснат без преглед,сега говорих с АГ. Само картона ще ми даде.
На мен ми звънна и каза да ида утре ...

# 482
Ето днес и 45 дневния не могат да ми пуснат без преглед,сега говорих с АГ. Само картона ще ми даде.
На мен ми звънна и каза да ида утре ...
Тя и на мен ми каза в петък да звънна днес ,кога е удобно да се отиде да се взема болничния,ама днес каза,че не можело да издават болнични. Сега се сетих болнични ми беше до 13.03 от там нататък нещо трябва ли да се обаждам до работата не знам.

# 483
Моят час също беше отменен за 31.03, но ми се струва, че и тогава ще се отмени. Добре,че скоро бях на ФМ. Наистина е много притеснително, но по-добре далеч от болниците. Щом го усещаме и се чувставме добре, значи всичко е ОК, аз така се успокоявам, момичета! Много жени са в това положение за съжаление...

# 484
Днес сестра ми отиде и ми взе без проблем продължението на болничния. До сега никой не ми е звъннал за отмяна на консултацията и утре отивам да видя, дано не ме върнат. Има ли такива, които днес и вчера са си минали на преглед, въпреки всичко?

# 485
Могат да издават болнични, аз лично взех днес. За 45 дневния може със задна дата после да се издаде.

# 486
Аз днес съм на преглед. 36 г.с + 2 съм и в толкова напреднала бременност, слава богу че не ме върнаха. Вчера само ми звъннаха да съм без придружител и да звънна преди да вляза на информация, за да не сме повече от две чакащите.
За жени влезли в 9 месец не ми се струва изобщо удачно да отменят ЖК,ако има особености около бременността,както при мен (с намалени води съм от 20 г.с) още по-малко.
В крайна сметка има жени,чиито АГ трябва да планират и секцио,те какво да чакат да започне естествено раждане ли,щом има индикации за планова операция?
И лекарите и ние просто трябва да сме по-гъвкави,спрямо ситуацията. Всяка бременност е различна. Пожелавам лека бременност на всички!

# 487
  • Бургас
И лекарите и ние просто трябва да сме по-гъвкави,спрямо ситуацията. Всяка бременност е различна.

Toчно! Аз съм съгласна, че трябва да има ограничения и не трябва всяка бременна да се юрне за рутинна консултация. Кантари предполагам, че всички си имаме по къщите.
Но има много други с проблеми.
Аз съм в 32 г.с. и бебето изостава с 2 седмици. За сега било допустимо, но трябва да се следи кръвоток и тонове, защото цяла бременност вървеше със седмица напред. Изоставането започна от 5-6 седмици насам. Ако излезе проблем трябва да се реагира на време. Предупредиха ме, че може и да се наложи спешно да се извади бебето. Отделно бъбреците ми създават грижи, заради които лежах цяла седмица в болница. И там също стриктно трябва да се следи положението, че инфекцията беше сериозна. Трябва да ходя на прегледи на минимум 2 седмици до 36 г.с., а после всяка седмица. Но в това положение всички сме под ножа и изобщо не е помислено за различните случаи. И да отида в спешен кабинет какво - за щастие нямам болки, контракции и т.н., никой няма да ме погледне. На мен ми трябва наблюдение и следене, не е достатъчно само че бебето мърда.

# 488
И лекарите и ние просто трябва да сме по-гъвкави,спрямо ситуацията. Всяка бременност е различна.

Toчно! Аз съм съгласна, че трябва да има ограничения и не
Аз съм в 32 г.с. и бебето изостава с 2 седмици. За сега било допустимо, но трябва да се следи кръвоток и тонове, защото цяла бременност вървеше със седмица напред. Изоставането започна от 5-6 седмици насам. Ако излезе проблем трябва да се реагира на време. Предупредиха ме, че може и да се наложи спешно да се извади бебето.
И нашата бебка изостава със седмица,така си върви от около 25 г.с. Изоставала е и с повече, минахме през куп изледвания,за да разберем дали има притеснителна причина казаха ни че няма,че просто е по-дребна.
Знам,че за някои може да звуча налудничаво,но сега преди всеки преглед се чудя с колко е наддала и ме притеснява все още,за това и държа да ходя на ЖК.
И моя АГ коментира секцио последният път и днес очаквам дори и дата да ми назначи.. А много исках нормално раждане, но здраве да е!

# 489
Момичета, сега като отказват да издават направления и други документи исках да питам дали изследванията за прием в болница Васерман, СПИН и тн са по здравна каса. Попаднах на коментари, че на момичета им се налага да си ги плащат при прием в болницата и дори някой са платили по 200лв допълнително за тях.
И ако АГ няма да ми издаде направление за тези изследвания да започна да си търся лаборатория, в която да ги направя.

# 490
  • Бургас
Dreamer_19, аз в събота бях на последната ФМ и там доктора подробно гледа всичко, прави доплер и каза, че на този етап няма нищо притеснително. Но трябва да се наблюдава и следи по-често. Как ще стане не знам. Ще търся варианти за частен прием, все някой ще се съгласи, но не е там работата. Просто не е помислено за индивидуалните случаи.

Semana15 и аз не съм ги правила  тези изследвания. Знам, че в РЗИ Бургас ги правят безплатно, но не съм стигнала до тях още.

# 491
Здравейте Simple Smile
Абсолютно съм съгласна с Мария.Всяка бременност е различна и ни е с рисковите ,се притесняваме супер много.Аз,така бях месец и нещо без преглед,щях да се побъркам.Като знам че преднит еми 2 ,след определена седмица спират да се развиват,как мислите че се чустваме.Отделно пием куп лекарства и инжекции всеки ден.Дано успеем да се опазим и да се радваме на добър финал.

# 492
Рискова или не, всяка бременна се притеснява за състоянието си и развитието на бебето си. Според има начин да се предприемат гъвкави решения по този въпрос от господата управляващи. Но от няколко дни следене на новини, никъде не чух да се задават подобни въпроси. Имам усещането,че сме някак в страни от цялата тази суматоха. Обсъдиха тока, водата, учениците, шофьорите....

# 493
Момичета, сега като отказват да издават направления и други документи исках да питам дали изследванията за прием в болница Васерман, СПИН и тн са по здравна каса. Попаднах на коментари, че на момичета им се налага да си ги плащат при прием в болницата и дори някой са платили по 200лв допълнително за тях.
И ако АГ няма да ми издаде направление за тези изследвания да започна да си търся лаборатория, в която да ги направя.
Еее, направо се възползват от ситуацията, за да печелят. И то от бременните. Не ги е срам! Тези изследвания, заедно с микробиология са задължителни при бременност, нямат никаква съвест. Аман от печалбари...

# 494
На мен също ми направи впечатление, че бременните изобщо не сме обект на обсъждане. Казаха само, че ако бременна имала нужда от спешна консултация щяло да й бъде оказана такава 😑 Много успокоително, няма що

Общи условия

Активация на акаунт