Отговори
# 60
  • assenovgrad
И от мен кураж, Лейди! Хайде да се маха и тази операция, за да си отдъхнеш малко! Мислим те, да знаеш! Имаш много стиснати палци от нас!

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 20:02 от Голяма Питанка

# 61
Лейди всичко да минава утре и после бързо да е възстановяването.✊✊.
Тинти после и за теб ще продължим.
Лагерта отиди да ти сменят тия лекарства,да пробват с нещо друго да го регулира. (Според мен времето много оказва влияние в момента)
Ейнджъл да нацелуваш малчуганите.

# 62
Здравейте, поздрави на всички борбени момичета тук. Майка ми постъпва утре в МБАЛ Надежда за първа  химиотерапия. При нея има  в гърдата бучка под 2 см, ангажирани лимфни възли под мишница и към ключицата. Единодушно всички лекари решиха химиотерапия и след това операция. Майка е на 55 години , без странични заболявания. На консултацията с проф. Тимчева, каза, че за нея ще трябва абсолютно всичко - химиотерапия 4 до 6 курса, радикална операция, лъчетерапия и заради положителен Her2 и таргетна терапия 1 година след всичко това. За химиотерапията й написа следното : docetaxel + herceptin + perjeta. Ако можете , моля Ви напишете ми какво може да очакваме като странични ефекти при това лечение? Тя изпитва ужас от химията.

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 20:33 от siqina_ani

# 63
siqina_ani Доцетаксела е така наречената бяла химия. Аз правих първо 4 червени  след това 4 бели. Белите при мен бяха съпроводени с болки в кокалите и мускулите, болки в ноктите на ръцете и краката. Повечето момичета понасят по леко бялата химия за разлика от червената. При мен беше обратното. Задължително мама да си вземе Зофран и да го пие сутрин и вечер поне 4 дни след терапия.В болницата ще и го слагат венозно и няма нужда да си носи от него.Аз също съм на Херцептин, но без Перджета, тъй като нямам засегнати възли. При мен Херцептина го започнаха от петата химия, успоредно с Доцетаксела.18 броя са за една година през 21 дни. Кажи на мама да не се шашка толкова. Не е кой знае какво. Минава и заминава. Успех!

# 64
  • София
Сияна, повечето сме минали през този ужас на неочакваното. Няма д ти каже че е леко, но минава бързо, особенно за нея, ще е песен, щом е с пораснали деца/дете. Ще може да обръща внимние на себе си.

# 65
Благодаря ви за добрите думи и помоща със съвети. Да, прави сте, когато има кой да се погрижи за теб и най-вече да не се безпокои за децата си ще мини по - лесно.

# 66
Здравейте дами майка ми е оперирана от рак на ендометриума. стадий T1ANOMO G2. Умерено диференциран ендометриален аденокарцином, миометрална инфилтрация до 1/2 от дебелината на миометриума. Направи 25 курса лъчетерапия.Искам да ви попитам някой от вас 
имаше ли такава диагноза или да имате информация за прогназата. Благодаря ви на всички.
  Здравейте! Тук повече като че ли сме с рак на гърдата, а явно майка Ви е с по-рядка диагноза и затова не получавате отговор. Първи стадий по това, което виждам би трябвало да е добра прогноза. Само лъче, без химия? Какво казват лекарите? Не че обичат да правят прогнози. Надявам се майка Ви да е добре!

# 67
  • София
Лейди,утре всичко да мине безпроблемно и успешно!Бързо възстановяване!

Ейнджъл,защото те пращат на скенер ?

Kacha,на 6 месеца .

Лагерта,да не пък от хормоните да го вдигаш това кръвно.Онколозите,какво казват за него?

# 68
Лейди , от сърце ти желая всичко да мине леко и ти да си спокойна . Успех ! Марита , от теб не очаквах да пишеш , че си смъртно болна . Та ти си най- оптимистична и повдигаш духа на всички тук . Мами , говорете с децата си , успокоявайте ги и затова ,че ги обичате и те са всичко за вас се лекувате .

# 69
  • София
Лейди, имаш силно стиснати палци и от мен! Всичко ще е наред, сигурна съм! ❤️❤️❤️

Лагерта, не е добре това кръвно! Смени кардиолога е моят съвет. Не може да си с 200 кръвно, при положение, че си на лекарства!

Да ви кажа, моето прескачане на сърцето се върна, откакто съм на работа. Беше спряло. Явно е от стрес, така си го обяснявам, при положение, че няма кардиологичен проблем. Ама как да избягвам стреса, това не ми е ясно.

# 70
  • в сърцето на един мъж...
Лейди и от мен едни стиснати палци за утре!

# 71
Лейди, успех и бързо възстановяване! Стискам палци.
Сигурно сте чули за Програмата Виктория. Накратко санаториум, с приятели е готино, почиваш си, има разни процедури, дават ти болничен. Вижте във Фейсбук АПОЗ и приятели, днес писаха това:
"Здравейте,
свободни места по програма Виктория към 11 февруари:

Баня Карловско
няма места

Хисаря
2, 12 март;
17 и 27 ноември;
7 декември

Банкя
Февруари  20 ;
март 2, 13 и 24;
април 4, 15 и 26;
май 7, 18 и 29;
юли 1 и 23;
август 3, 14 и 25;
септември 5, 16 и 27;
октомври 8, 19 и 30;
ноември 10 и 21;
декември 2."
Аз бях в Баня, Карловско, това с Банкя ми е интересно как е.

# 72
  • София
Би било чудесно,ако се организираме от тук и отидем дружно .😀А дали ще трябва да минаваме пак през ТЕЛК за този болничен?

# 73
Не, без ТЕЛК е. Само се записваш при тях за избраните дати, за една седмица е, комплект изследвания и това е. Казваш в работата че отиваш на лечение Simple Smile а там е Безкраен празник. Аз не съм свикнала да бездействам та малко ми беше трудно Grinning
Болничните ги дават последния ден в санаториума.

# 74
Аз, тия дни съм на високи обороти и  все не ми стига време да си изчета форумите, ама добре че се разрових, та да видя че има нова тема........Напуснах работа, почнах едно обучение, оправям си ТЕЛК-а, и на детето подадох документи, ама там повече изследвания искат...имотните саги продължавам, но съм на финалната права и  накрая съм си обещала една хубава и  дълга екскурзия или почивка. А, да- и  куфар си купих. Оранжев....да грее и от далече да си го познавам.
Лейди, стиснала съм ти и аз палците. Всичко ще е  наред! Просто трябва и това да мине. И ще мине! И ще дойде и нещо хубаво след него...........Знам и вярвам!
За програма Виктория- аз ще ходя през август. И препоръчвам да се възползвате. И от психотерапия- също) групова или индивидуална, няма значение- важното е някъде да излеете това дето Ви тежи) Изобщо от всичко, което може да ви разсее и накара да мислите и да чувствате нещо различно от страх и притеснение) освен груповите психотерапии почнах да рисувам и да лепя мъниста на едни картини, много добре ми се отразява). Болничния за санаториалното  лечение е прост болничен, няма да Ви трябва ТЕЛК за него( няма да е продължение).
Децата, аз съм информирала какво ми има и какво ми се случва, но съвсем спокойно съм разговаряла и  поради факта, че всичко ми мина някак нормално, не мисля че има драма....Като се замисля, то и с околните няма такава- даже си мисля, че повечето хора около мен сега възприемат рак-а, като нещо съвсем нормално и естествено.......както грипа, настинките и  ангините. Щото той си е такова. Просто отнема повече време за лечение, малко по- тежко е  това лечение( но и по- тежки има, знам)......,но минава и заминава. Факт, че тия дни съм непрекъснато в движение, след хора, в близък конткат с болни- ми не ме  е хванало нищо.
И да се похваля- влизам си вече в старите дънки..........От една страна- добре. От друга- не е добре, щото тамън мислех да изчистя гардеробите и да си купувам нови дрехи......

Общи условия

Активация на акаунт