Отговори
# 75
  • София /Абсурдистан
Благодаря на всички за подкрепата! Утре, като изляза от упойката ще пиша пак.

# 76
  • София
Давайте да се организираме за санаториума! Че сама не ми се ходи.

# 77
  • София
Лейди, желязна си! Всичко ще е наред! Прегръдка и кураж! 🍀❤

# 78
Програма Виктория е за 10 дни. Плаща се 120.00 лв. Тази година ще ходя за трети път. За мен си е пълен релакс.                          Зори, ако ТЕЛКА ти е  от м. Декември, трябва да ти възстановят цялата сума от 660.00 лв. Ако работодателят ти не го е направил със  заплатата ти за м. 12, тогава си подай декларация по чл. 50 в НАП за възстановяване.

# 79
  • София
.....Зори, облекченитео е само за текущите данък сгради и МПС, а не еднократно, доколкото знам. Обаче когато плащаш държавни такси, винаги предоставяй ТЕЛК-а, защото има намаления, например за лична карта и международен паспорт, също и в Общината. Трябва винаги да се пита  в държавни и общински институции.
Само да допълня, после ще се върна да ви чета - трябва да се пита навсякъде, не само в държавни и общински институции - всъщност имаме отстъпки къде ли не. Поне нещо полезно да излезе от този рак.Simple Smile Имаме намаления в кина, музеи, театри, операта, за ски пасове /в Боровец например е 50% отстъпката на ски пас-а/, в чужбина редовно си нося ТЕЛК-а и освен, че имаме намаления, пропускаме големите опашки по забележителности и влизаме веднага, без да чакаме, както и придружителя ни.

Дописвам сега, че ви изчетох: Никога не съм крила диагнозата си, получих само и единствено подкрепа и желание да помогнат от всички - близки, приятели, колеги, шефове! Дори когато ми се случи за първи път, оцених колко много свестни хора има около мен, вкл. и не много близки такива се опитваха да направят нещо, за да помогнат. Всъщност, диагнозата рак ще става все по-разпространена, според официална прогноза на научните среди случаите на рак ще се повишат със 75% през 2030 г., ако през 2008 в световен мащаб са заболели около 12-13 милиона, през 2020 ще са около 22 милиона човека:
https://www.healio.com/hematology-oncology/hematology/news/print … crease-75-by-2030

Някой питаше какво правим децата при Пет скенер или сцинтиграфия на кости - моето го изпращам с преспиване при приятелче, поне за 24 часа. Не бих рискувала да е вкъщи и да ползваме една тоалетна например - радиоактивните вещества се излъчват през урината, потта и т.н.

Лейди, стискам палци! Какво точно ще оперират - сигурно си писала в някоя от по-старите теми и съм изпуснала? Ти се съсипа от операции, ужас някакъв! Пожелавам да е за последно!

А какво точно правите по тази програма Виктория - може ли някой да опише един примерен ден? Ако само се лежи и пуфти, не е за мен, трябва ми движение.

Днес отивам да ми направят превръзка и дано поизточат малко лимфа - ужасно гадно е това усещане - изтръпва ми всичко, сигурна съм, че съм насъбрала и затова е така.

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 08:39 от Olive

# 80
Лейди ,успех. Всичко ще мине добре ще видиш. Ти си толкова силна. Днес цялата ни положителна енергия ще е насочена към теб.HeartFlowers Four Leaf CloverHands Pray

# 81
Момичета, за да си вземеш парафиновото блокче за второ мнение трябва ли да се иска разрешение от някого или директно в лабораторията се отива?
Има ли нещо специфично, което трябва да имам предвид при избора на протеза и сутиен, освен размера?

# 82
Добра сряда и от мен за всички!
Лейди, всички те мислим днес и те чакаме д добрите новини.
Олив, благодаря за споделеното. Явно няма да стане със затваряне в една стая. А на някой случвали ли се е да му е зле след този скенер? Как протича-бият изотопа и се пие контраста ли?
За програма Виктория и аз съм навита. Още след операцията, в болницата ми казаха за нея. Готова съм да се възползвам.
Ралник, аз като купувах, се доверих изцяло на момичето от Амоена на Македония. Протезата обаче си ми тежи и нося дунапренената, която се води за вкъщи. И уж беше най-доброто, да няма изпотяване и някакви други екстри, обаче и се потях, и е по-голяма от другата, а това много ме дразни. И ребрата ме боляха като я носих.
За блокчетата-отидох и си ги взех срещу подпис и дата, на която да ги върна. Момичето беше много мило, каза да не се притеснявам от написаната дата, а да си свърша работата спокойно. Е, в Сити не поискаха ревизия, явно им се видя достатъчно подробно и правдоподобно.
Сънувах, че имам някаква част от гърда, там където ми е мастектомията и се радвам, че ще имам нов бюст.
Момичета, много тъп въпрос, но може ли реконструкция да се направи само от една страна? Т.е да сложа на наличната имплант, а от другата да си остане с протеза. Изграждането на нова си е май сериозно начинание.

# 83
Olive, за програмата Виктория.
Сутринта има лечебна физкултура. После лечебни процедури предписани за всеки специално - масажи, нещо незнамкаксеказваше за лимфните възли по ръката с някакъв ръкав и други специфични.
После басейн Grinning
 следобяд спец занимания по график, танци, психолог, художествено творчество, картички и т.н.. После вечеря и кой накъдето види  по разходки, барчета и т.н. общо взето е една седмица купон :- D

# 84
  • София
Лейди, чакаме те с новини!
Ех, Люба колко свежо звучиш, аз не събирам смелост да напусна работа, макар да ми е тегаво там .
За програма Виктория аз се записах за 3. 08. за Банкя, хайде идвайте да си спретнем купон! На мен ми обясниха че има някакви занимания, не е само лежане.
Днес съм по добре с кръвното пу пу.

# 85
  • София
На мен ми се искаше да не е чак лятото,защото тогава пътуваме често и без това.Мислех да е някоя от датите до края на Май максимум.И без това ръката доста ме боли тези дни.

Тинтири,успех утре на скенера!

# 86
Ей, Lagertha.....и аз съм за същия период записана, но в Хисаря...Щеше да е хубаво на едно и също място да сме, ама така пък ще обменим опит и впечатления, после....А, за работата- прецених, че не си струва да седя и просто да чакам, като мога да си намеря нещо по- подходящо( а и се оказа, че нещата там хич не отиват на добре- заместникът нещо е забатачил нещата и не ми се щеше да му оправям аз бакиите). Иначе аз си работя- нали почнах една допълнителна пред декември- там съм почасово, като има нужда...но  не се ангажирам емоционално, като не ми е удобно им отказвам да ида и най-вече- излизат ми достатъчно пари, за да  си покривам поне належащите разходи и да не харча от спестяванията.
Аз, след малко ще щурмувам НОИ-теоретично са ми минали двете седмици от излизането на решението, но пък те после ми пратиха още едно- с корекция, че били сгрешили една точка.....та може и да ме върнат, ако броят от датата на поправката 14 дневния срок за обжалване. Та стискайте палците, че ми писна да се разправям с институции и служителки, дето не им се работи и се чудят къде да те препратят.....

# 87
  • Plovdiv, Bulgaria
Лейди, палчета и от мен днес!
Аз да се похваля, че скенера е ОК, има някакви нодули в бял дроб, хемангиом в черен /четох, че се получавали от естроген -заместителна терапия/, дискова херния някъде си, но съм щастлива, че няма нищо с основното заболяване.  Днес минах ТЕЛК  - 50% за 1 година. Доктора от комисията се извини, че такава е Наредбата и догодина пак ще минавам, но щял да ми даде 3 години, ако нещо не се промени пак.  Та с този нов ТЕЛК се започва ходене-местни данъци за облекчение за данък сгради и автомобил. После в социалните за месечна помощ от 24 лв. и винетка и накрая в Общината за талон за паркиране, ако ме огрее. Та така.
Аз съм била в далечната 2012 май в с. Баня, Карловско. Но е хубаво да си с някого, когото познаваш. На мен ми беше странно да съм сама някъде и особено без семейството. Но пък може да си допаднеш с нови хора. Знам, че много жени се записват заедно всяка година и си изкарват чудесно.
Люба смело решение за работата. И аз направих това, писала съм преди няколко месеца, слез близо 18 години. Чувствам се различно, все още се наслаждавам на времето, с което разполагам, но скоро ще трябва да си търся нова. Сега кандидатствах с един бизнес проект в Бюрото по труда, да ми изплатят останалата част от сумата накуп, ако започна самостоятелен бизнес. Ако някой се интересува съм насреща.

# 88
  • Варна
Здравейте момичета ,
благодаря ви за куража който вдъхвате на всички тук включително и на мен, борци сте и ви се възхищавам, аз съм от новите и още не съм научила  имената на всички, но стискам палци и и изпращам прегръдка на всички и най вече на момичетата с операции и химиота и т,н защото знам че са уплашени като мен .
Някой попита за скенера, няма странични ефекти изобщо, само може малко да ви е разхлабен стомаха , контраста го сипват в бутилката с вода , неприятен е на вкус, нещо между силно хлорирана вода, йод, а след преглъщане малко като миризма на селски кенеф , търпи се.  Изотопа  го вливат през предварително поставен абукат , не се усеща нищо. единствено бих казала когато легнете на скенера и си поставите ръцете над главата да се наместите добре защото не трябва да мърдате 15-20 мин , съответно ръцете изтръпват и мускулите и жилите се опъват,   и това е.
Аз лично останах на хотел 24 часа, нямам деца , живея с мама и малкото ми кученце, но ми казаха през първите 24 часа да се полива с гореща вода тоалетната чиния  заради радиоактивните частици  и за да предпазим близките си , затова истанах на хотел да не ги мисля,  докато изляза от хотела на другият ден вече се е ранесло , така че няма проблем и за персонала ....и за тях се притесних .
Изкъпах се веднага с гореща вода за да смъкна колкото мога частиците, пих много вода около 2л също за да изхвъля токсините, а дрехите пуснах в пералнята веднага след като се прибрах.....но това съм аз , това не са ми го казали.
Ще пиша по надолу за резултата и дилемата ми за да не става много дълго тук .  Хубав ден на всички , и леко да минават операциите и терапиите

# 89
  • assenovgrad
Лейди, палчета и от мен днес!
Аз да се похваля, че скенера е ОК, има някакви нодули в бял дроб, хемангиом в черен /четох, че се получавали от естроген -заместителна терапия/, дискова херния някъде си, но съм щастлива, че няма нищо с основното заболяване.  Днес минах ТЕЛК  - 50% за 1 година. Доктора от комисията се извини, че такава е Наредбата и догодина пак ще минавам, но щял да ми даде 3 години, ако нещо не се промени пак.  Та с този нов ТЕЛК се започва ходене-местни данъци за облекчение за данък сгради и автомобил. После в социалните за месечна помощ от 24 лв. и винетка и накрая в Общината за талон за паркиране, ако ме огрее. Та така.
Аз съм била в далечната 2012 май в с. Баня, Карловско. Но е хубаво да си с някого, когото познаваш. На мен ми беше странно да съм сама някъде и особено без семейството. Но пък може да си допаднеш с нови хора. Знам, че много жени се записват заедно всяка година и си изкарват чудесно.
Люба смело решение за работата. И аз направих това, писала съм преди няколко месеца, слез близо 18 години. Чувствам се различно, все още се наслаждавам на времето, с което разполагам, но скоро ще трябва да си търся нова. Сега кандидатствах с един бизнес проект в Бюрото по труда, да ми изплатят останалата част от сумата накуп, ако започна самостоятелен бизнес. Ако някой се интересува съм насреща.
Шуши, поздравления за чистия скенер! От тук нататък все да са такива! Flowers Four Leaf Clover
И аз ходя на ТЕЛК в Пловдив. Засега имам 2 години  - 80%, след операции и химиотерапия. Към края на 2020-та двете години свършват и се чудя дали ще ми дадат още. При теб имаше ли ТЕЛКО-во решение преди сегашното?

Общи условия

Активация на акаунт