Отговори
# 735
  • София
На мен ми искаха този тест преди да се пристъпи към хирургично лечение. Мисля, че има отношение като цяло към терапевтичния подход. Аз правих съкратения вариант (панел от мутации, най-типични за българската популация); пълният вариант отнема повече време, с което аз не разполагах.
Ако ще си правите теста само от любопитство, трябва много добре да го обмислите. Имайте предвид, че ако се открие мутация, е редно да се изследват и децата ви, братя и сестри също.
Все още с много скъпи тези анализи в България и ми е чудно как така в Плевен дават безплатен обяд?

# 736
  • Варна
Зори,прати и на мен номер,ако обичаш!

# 737
  • София /Абсурдистан
Ясно. А вече като се е появил веднъж квартиранта, има ли значение?
Ако се изследват и роднини, прави ли се някаква превенция?
Може ли и на мен номера?

# 738
Чудя се какво бих спечелила, ако се изследвам за генетична предразположеност и се окаже, че съм носител, освен да живея в страх до края на живота си? Не, че сега покрай рака на мама няма да ходя на преглед с ужас всеки път.
Тя пак е изпаднала в дупка. След уж затишие, тази сутрин пак от някъде е изтекла лимфа и сега се притеснява, че не може да започне лъчелечението. Фатално ли е, ако стартът му не се вмести до 40 дни от операцията? Мина един месец, а явно все още мястото не е спокойно. Може ли да се направи нещо в домашни условия? Чуди се и къде да се запише за проследяване и хормонолечение. Някой и казал, че в Сити малко го карат на конвейр и преклаяват с прегледите. Ганчева и е казала, че едва ли не на 3 месеца ще и правят скенери. Това не е ли прекалено? В същото време в Надежда уж обръщали по-индивидулно внимание. Майка нищо не иска да чете и всичко пада върху мен:(

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 09:59 от BettyBoop

# 739
  • София
Важно е да е напълно заздравяла раната!В Сити правят по-често скенери, в Надежда е обратното- там само при съмнения .Сцинтиграфия правят всяка година.

За теста - ако е положителен за яйчници,ще си махна и тях. И преди се чудих  да ги махам, но ако изследването покаже,ще ми е по-лесно да реша.

Явно има доста желаещи,защото са казали,че резултатите може и след година да ги получим.Ще видим дали ще е така,но аз и без това цяла година се каня и не съм отишла.

0898626114 това е телефона

# 740
  • София
Аз вярвам , че начина ни на живот определя здравето ни независимо какви гени носим.
Бети, не се тревожи, за лъчелечение аз препоръчвам Токуда, за проследяване също може там. Аз се лекувам в Софиямед, но там правих химия и не знам дали може направо за диспансер да се запише . Ако искаш пиши на лично как да отдеш да питаш.
И наистина не се тревожи, не знаеш какъв късмет имаш .
Скрит текст:
Момичетата тук знаят как загубих майка си за по  малко от месец след диагностицирането на рака на стомаха. После  шест ТЕЖКИ месеца беше между живота и смърта, пред това време аз бях по терапии химия после лъче, и малко след това ни напусна и тялото и. Мъката не може  да се опише, не мога да се съвзема .

# 741
О, определено е късмет. Всеки ден и повтарям на майка, че Господ я обича. Ако не се бяха завъртяли така нещата, че покрай други болежки да и дадат направление за мамолог, кой знае как щеше да се развие болестта. Тя обаче се е вторачила в следоперативните усложнения, които вероятно са нормални  и само повтаря- защо на мен? Искрено се надявам скоро да се успокои.

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 11:18 от BettyBoop

# 742
  • София /Абсурдистан
Бети, да не ви минава и през ум да ходите на лъче с неоздравяла рана! Изчакайте да оздравее напълно и тогава. Не е фатално. Аз отидох преди така с неоздравяла напълно малка раничка и момичетата тук знаят какви случки ми се случиха.

# 743
  • В царството на игрите:)
Чудя се какво бих спечелила, ако се изследвам за генетична предразположеност и се окаже, че съм носител, освен да живея в страх до края на живота си? Не, че сега покрай рака на мама няма да ходя на преглед с ужас всеки път.
Точно това ще спечелиш. Още нерви и страхове. През годините видях всякакви случаи - със счупени гени, без счупени гени и какво ли още не. Е, отидоха си и от едните и от другите. Аз и сега гледам дъщеря си със страх какво ли я чака, а ако знам, че имам и кофти гени, съвсем ще изтрещя. Превантивни операции няма да и правя. Пък имам и син....Ако рака е решил да споходи някого, то не знам дали имаме полезен ход. А и счупения ген не означава 100 % , че ще се разболееш от рак, а, че вероятността е по - висока. На прегледи така или иначе ще ходи и аз също Simple Smile
Дами, много добре премислете това решение и това, което то носи като тежест.

# 744
Аз не бих се подложила на подобен тест. Гледам напред, не ми се рови в страховете ми. Предразположеност може да има, но тя се се изявява, ако се появят отключващи фактори. Страхът и продължителния стрес са едни от тях.

# 745
  • София
Да ама я си представете щастието, което се изпитва, когато ти кажат, че не е генетично. Аз също има дъщеря и изследвани гени. И бяха меко казано щастлива.
Зори, може и повече от година да почакате. Аз някога направих пътека до майчин дом да питам дали е готово.
Също така тогава не приемаха всеки, трябваше да си интересен( млад, без болни роднини, и др.), не правеха ако нямаш рак ( пиша го за тези, които са тук , заради майките си)
.
Аз вярвам , че начина ни на живот определя здравето ни независимо какви гени носим.
Аз пък мисля, че нещата са 50:50. Един от най-здравословно живеещите хора, които познавам си отиде на 36г от тумор в главата.

# 746
  • Варна

0898626114 това е телефона

Това е телефона на ас.д-р Зорница Камбурова от МУ Плевен. Тя работи в областта на онкогенетиката.
http://www.mu-pleven.bg/index.php/bg/structure/2016-05-31-08-23-41/363-department-of-pathological-physiology/3757-d-r-zornica-kamburova

# 747
Зависи какво се има предвид под здравословно живеене.
Истината за мен е, че всеки трябва да прави онова, което смята, че е добре и се чувства спокоен.
Не бих си направила теста, но разбрам тези дето искат да си го направят.
Тита, как си, успех ти желая. Всичко да е добре!

# 748
Според мен има смисъл от теста най-вече ако ракът е тройно негативен.
Ако не е - няма смисъл. Така или иначе всяка осма жена ще се разболее от рак на гърдата. С гени или без гени все тая.

Ако обаче жена Все още не е диагностицирана, и има фамилна обремененост и тестът е безплатен (или има излишни няколко хиляди лева) тогава си е ОК. Както Анджелина си го направи.

# 749
  • Варна
Бела, всичко е наред при мен. Изследванията ми са добри, кръвното отлично. Подутината на врата ми не е от лимфните възли. Онколожката ме прегледа, палпира и под мишниците. Каза, че е в меките тъкани, вероятно заради болката в гърлото ми преди време.
Утре съм на вливане.

Общи условия

Активация на акаунт