Азиатска козметика и грим 16

• 53 866
  • 770
  •   1
Отговори
# 120
  • Germany
Като казахте тонер...  Тледам в youtubе видеа от рода на "От кой продукт всъщност кожата ни няма нужда?" са доста популярни.  Последно гледах създателката на KraveBeauty и тя казваше, че спокойно можем да пропуснем тонера. Та какво мислите за това? Излишен ли е тонерът всъщност?

# 121
Simple Smile Такива статии за западните тоници съм чела много преди да почна да се интересувам от азиатска козметика.
За себе си съм доволна, че ги открих. Течната консистенция не е единственото което е важно за тонера. Едни може да са полезни, други да са гола водичка. Всеки си преценява трябва ли му или не.
Създателката на KraveBeauty няма тонер в колекцията си.
Сега тренда е давайте към минимализъм, няма нужда от толкова неща, обаче ще е кратък. Рекламодателите като резнат паричките на блогъри и влогъри бързо друга песен ще запеят.

# 122
Не ми е излишен тонерът изобщо. Без него не мога. Задължителни са ми измивно олио, измивен гел, тонер и крем. Ако пропусна една от тези 4 стъпки и имам ужасно чувство цял ден, чувствам си кожата опъната и  ми не толкова некомфортно, сякаш не съм се изкъпала. Евентуално мога да пропусна ампула и/или есенция, но и тях често не ми се иска да пропускам Simple Smile).

# 123
Аз обичам да се мазотя с много продукти, терапевтично ми е, и в крайна сметка ми излиза по-евтино да си намеря 3-4 серума, от които всеки прави нещо различно за моята кожа, от колкото да прекарам години в търсене на може би не съществуващия all-in-one такъв. Та от там, минимализмът в козметиката и грима не са моето нещо.

# 124
Simple Smile това е, че не мога да се сетя конкретно, имам визуална памет и само помня, че опаковките бяха нещо различно.
Директор Пи сега като каза, може би нещо с хиалуронова киселина е хвалила - тя е луд фен на тази съставка, а като гледам новата й любимо са пробиотици и лактобацили, което не съм сигурна дали не е едно и също, още не съм се ограмотявала на тази тема.

Тонера ме изкушава много също, обаче 4 отворени имам и един резерва

Zari да едно и също са, лактобацилите са вид пробиотиоци.
Аз пък имам един проблем - започвам да се обърквам кое с кое мога да ползвам. Например за вит С знам, че не е ок с киселини и ретинол. Обаче имам също серум с ниацинамид, арбутин, коджикова киселина и не знам мога ли с пептидите си да го ползвам, както и ретинол с пептиди Rolling Eyes По принцип нямам много продукти, но пак изглежда че са много защото няколко дни ползвам едните, после другите, опитвам различни комбинации, ама съм супер неориентирана. Търсех и някакъв сайт за добре съвместими съставки или не, но не открих, да не говорим че във всички продукти има по много неща (което си е предимство разбира се).

# 125
  • Варна
rgold, и аз от толкова четене се обърках и сбърках вече !
За сега съм с малка рутина - 2 измивни продукта, тонер , околоочен и нощем крем ( само той и тонера не са корейски) и мисля да включа вит Ц за избистряне на тена и за спуканите ми капилярчета, ОБАЧЕ се зачудих дали направо да не отида на лазер да ми ги премахнат и да заложа на друг продукт -серум..ама с какво да e !?!!
Преди 2 вечери бяхна козметик и ме похвали за това, че ползвам 2 измивни продукта + тонер и крем. Каза и че кожата ми е много хубава и малко се покротнах да не пазаря много неща.

necha, аз се на този етап се разкъсвам между това дали да купувам всекидневно нови книжки на дъщеря ми , защото има хиляди хубави и това да купувам козметика за лице и коса. За коса уж е кротнах последната година, ама онзи ден поръчах и едни ампули на Lador, че да видя корейците кво правят Grinning
Ooo и сега "голямото" майчинство ме спира за козметиката финансово, ама още някой друг месец ..... иииииииии дано да ми е минал мерака дотогава Grinning

ПП
Няма ли тема за размяна, препродажва на продукти ?!

# 126
Скрит текст:
Simple Smile това е, че не мога да се сетя конкретно, имам визуална памет и само помня, че опаковките бяха нещо различно.
Директор Пи сега като каза, може би нещо с хиалуронова киселина е хвалила - тя е луд фен на тази съставка, а като гледам новата й любимо са пробиотици и лактобацили, което не съм сигурна дали не е едно и също, още не съм се ограмотявала на тази тема.

Тонера ме изкушава много също, обаче 4 отворени имам и един резерва

Zari да едно и също са, лактобацилите са вид пробиотиоци.
Аз пък имам един проблем - започвам да се обърквам кое с кое мога да ползвам. Например за вит С знам, че не е ок с киселини и ретинол. Обаче имам също серум с ниацинамид, арбутин, коджикова киселина и не знам мога ли с пептидите си да го ползвам, както и ретинол с пептиди Rolling Eyes По принцип нямам много продукти, но пак изглежда че са много защото няколко дни ползвам едните, после другите, опитвам различни комбинации, ама съм супер неориентирана. Търсех и някакъв сайт за добре съвместими съставки или не, но не открих, да не говорим че във всички продукти има по много неща (което си е предимство разбира се).

За витамин C това важи само за L-Ascorbic Acid серумите, всички други форми могат да се комбинират с други продукти. Важи и за ниацинамид, може да има реакция само с L-AA. Киселини и ретиноиди не бива заедно, защото там вече има възможност да се окаже твърде агресивно наведнъж за кожата. Разбира се не е изключено, нечия коже и добре да понася слаба киселина със слаб ретиноид в същата рутина. От там нататък ферменти, пептиди, арбутин, хиалуронова киселина може да се ползват с всичко. За pH чувствителните продукти е добре да са от най-ниско към най-високо, та и затова аз лично не бих комбинирала AHA киселината си с BHA, защото ми става твърде много чакане. За повечето продукти няма чак толкова строги правила как и с какво да се комбинират, индивидуално е.

# 127
  • софия
rgold, имам подобни чуденки и аз, даже ги поставих и тук, но ето какво научих:
Ретинол не се съчетава с никакви киселини, нито с, вит С. Аз го ползвам с ниацинамид и запечатвам с крем phytoniacin, но само след като попие хубаво
За вит.С: чела съм, че се съчетава с матриксил, аргилерин, syn-ake, но не с медни пептиди.
С ниацинамид уж не става, но пък в, серума на пурито е точно така, а и  НА  корейците май за "добър ден" си го бутат навсякъде.. Няма лошо, де.
Това е моят опит, корифеите  може да кажат нещо друго

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 17:08 от swetulka

# 128
rgold, и аз от толкова четене се обърках и сбърках вече !
За сега съм с малка рутина - 2 измивни продукта, тонер , околоочен и нощем крем ( само той и тонера не са корейски) и мисля да включа вит Ц за избистряне на тена и за спуканите ми капилярчета, ОБАЧЕ се зачудих дали направо да не отида на лазер да ми ги премахнат и да заложа на друг продукт -серум..ама с какво да e !?!!
Преди 2 вечери бяхна козметик и ме похвали за това, че ползвам 2 измивни продукта + тонер и крем. Каза и че кожата ми е много хубава и малко се покротнах да не пазаря много неща.

necha, аз се на този етап се разкъсвам между това дали да купувам всекидневно нови книжки на дъщеря ми , защото има хиляди хубави и това да купувам козметика за лице и коса. За коса уж е кротнах последната година, ама онзи ден поръчах и едни ампули на Lador, че да видя корейците кво правят Grinning
Ooo и сега "голямото" майчинство ме спира за козметиката финансово, ама още някой друг месец ..... иииииииии дано да ми е минал мерака дотогава Grinning

ПП
Няма ли тема за размяна, препродажва на продукти ?!
Miss_V препоръчвам ти да опиташ с Лазер, поне съм чувала, че има резултат. Но е и важно да си проучиш мястото, където ще го правиш. Желая ти успех Simple Smile
Благодаря на всички момичета за бързото включване и подробна информация. Май ще трябва да си записвам вече Grinning
Впрочем кожата ми винаги е изглеждала най добре лятото, тогава ям много плодове, салати и пия много вода. Но зимата.... Храненето ми е под всякаква критика, както и хидратацията... И това си оказва влияние...

# 129
Назад има много писано по темите, постовете на Виола са много полезни, но накратко: така наречените активни съставки, ретинол, витамин С, ферменти и т.н., много рядко се комбинират помежду си, за себе си аз съм го решила тоя проблем по следния начин.
В една рутина ползвам само една активна съставка, останалите продукти около нея са по-семпли.

# 130
Ето състава на Celderma Hydro Capsule Serum. Ще се радвам на коментар. Ползвам го отскоро, не лепне.
[/img]

Отдавна заглеждам околоочния на Swanicoco. Сега е на оферта на 1+1. Ако някой иска да се комбинираме нека ми пише на ЛС.

# 131
Момичета, моля помогнете, ако някой е ползвал и има впечатления! Мисля да поръчам Missha Magic Cushion фон дьо тен, колебая се между цвят 21 и 23. С много светла кожа съм. Предварително благодаря!

# 132
Момичета, моля помогнете, ако някой е ползвал и има впечатления! Мисля да поръчам Missha Magic Cushion фон дьо тен, колебая се между цвят 21 и 23. С много светла кожа съм. Предварително благодаря!
Аз съм ползвала единствено техният ББ крем и двата цвята, но по добрият за мен беше 21.Аз съм много бяла с жълт подтон. Не знам дали при къшъните цветовете са подобни. Може да напишеш в Интернет на изображения нещо от сорта на colors before after и да се ориентираш.

# 133
Rgold, благодаря ти за отговора!

# 134
А Виола къде изчезна, и Теди ми се губи нещо...

Моята пратка престояла успешно 12 дни карантина в немско най-накрая тръгна към БГ... Ди видим тук колко ще поседи преди да я пуснат към мен.

Аз преоткривам продуктите не Iunik. В момента ползвам прополисовия серум, бета клюкановия серум, дневния бетаглюканов крем и нощна маска. За момента харесвам всички продукти, единствено малко по слузест и трудно излизащ от пипетата ми е бета-глюкановия серум. Хвърлила съм око на розовия серум, както и на този със зелен чай.
Иначе със сигурност ще поръчам Klairs Fundamental Nourishing Eye Butter и доста тестери на SUM37 и Sulwhaswoo.

Общи условия

Активация на акаунт