Дълги болнични заради отказ от медицинско лечение

• 5 425
  • 217
  •   1
Отговори
# 75
  • тук-там
Не изчетох всичко.
Критични позиции им викат... М, да. Всеки трябва да може да бъде заместен на даден етап. Иначе говори за лошо планиране на персонала.
А болничните няма да ги коментирам. Ще взима, докато има кой да и ги дава. Оспорете един!

# 76
  • софия
Може и ако ти е счупена дясната, а си левичар.
Същото е и с крак - какво толкова.

Чупила ли си крак и да ходиш на работа така? Защото аз съм и повярвай ми не мисля,че някой би отишъл така на работа.

# 77
Ооо, ще ще.
Иначе се стига до критични решения. И теми тук.

# 78
  • софия
Е знаейки какво е няма шанс да ида така. За това са измислени болничните. Факт, че нявкои хора прекаляват с тях или ги вземат без нужда. Една колежка си взе болничен,че получила паник атака и същата вечер беше на дискотека. Та има и такива. Но когато наистина си болен и то така,че ходенето на работа да влоши състоянието ти, е редно да си вземеш болничен и да останеш вкъщи.

# 79
  • София
И най-гнусното е да си болен, но да ходиш да сееш зарази, че да не разсърдиш шефа и да не се сещаш, че другите колеги може да се разболеят или да пренесат болестта ти на малките си деца, възрастните си родители или на други рискови групи.

Последна редакция: пн, 17 фев 2020, 09:30 от Fever Ray

# 80
  • София
И най-гнусното е да си болен, но да ходиш да сееш зарази, че да не разсърдиш шефа, но да не се сещаш, че другите колеги може да се разболеят или да пренесат болестта ти на малките си деца, възрастните си родители или на други рискови групи.
И мен тази безотговорност ме учудва. Заради някой много съвестен/ работлив/ пресметлив колега се разболяват и тези около него.

# 81
На вас ви се струва безотговорно, обаче на предишната ми работа имах колежка, която в разстояние на месеци излезе два пъти в болничен по три-четири дни и, като се върна, ѝ казаха, че не търпят "болнави хора" и да си пише молба за напускане. /Отвратителна фирма с отвратителни хора за шефове....добре, че се махнах/

Има хора, за които не е толкова лесно да си намерят работа, а не могат да останат без доходи и затова се свиват и ходят болни на работа...

# 82
  • София
Е, аз имам близка, която беше със скарлатина и преди 15-тина години шефовете й я накараха да иде на работа. Целият офис + въпросните шефове и семействата им се тръшнаха със скарлатина. Наложиха им глоба от здравната инспекция и от инспекцията по труда, защото няколко от колегите й подадоха сигнали. Фирмата излезе на много по-големи загуби. Близката ми си смени работата, а сега има успешен частен бизнес. Колегите й също напуснаха. Фирмата май вече не съществува. Т.е. за подобни фирми и шефове също има "лекарство".

# 83
Да, така е. Изобщо не споря за това.
Дразнещо ще е, ако примерно кажеш - виж разбирам, че си много болна и понеже сме много загрижени, спаведливи и тем подобни лицемерщини решихме, че ще те освободим, така че да можеш да се лекуваш колкото искаш.
Има ли разлика?
Пак казвам повечето хора са еднакви, че и доста прозрачни.
С болднатото съм много съгласна.
С другото не толкова. Не нога да разбера какво й е кривото на шефката в случая, че не постъпва така.
Пък и да не е шефката. На колеги, които се дънят, рядко ми се е случвало да мълча и обичайно е било като съм пътник от тая фирма. Особено ако нещо претендират за съобразяване, а те самите не се съобразяват.

# 84
Три седмици болничен не се взимат ей така за нищо от приятелка ЛЛ, трябва ЛКК, щом ги дават, значи че жената е зле. Другото не ви интересува. А и да ви кажа, на 52 години нещата не са като на 25, правилно сте забелязали. Много е стресиращо и отчайващо да си зле, а да не срещаш разбиране у околните. А как ще се лекуваш вече и дали ще се лекуваш си е лично твоя работа, не на началството. Аман от работохолици на млади години, и на чужд гръб и сто тояги са малко. При нас в такива ситуации шефовете настройват служителите към отсъстващите, като им дават тяхната работа, а не е спешно да се свърши. Отвратително, но факт.

# 85
Жената е зле , защото не се лекува , а ЛЛ може да удължава болничния и да сменя диагнозата .

# 86
Три седмици болничен не се взимат ей така за нищо от приятелка ЛЛ, трябва ЛКК, щом ги дават, значи че жената е зле. Другото не ви интересува. А и да ви кажа, на 52 години нещата не са като на 25, правилно сте забелязали. Много е стресиращо и отчайващо да си зле, а да не срещаш разбиране у околните. А как ще се лекуваш вече и дали ще се лекуваш си е лично твоя работа, не на началството. Аман от работохолици на млади години, и на чужд гръб и сто тояги са малко. При нас в такива ситуации шефовете настройват служителите към отсъстващите, като им дават тяхната работа, а не е спешно да се свърши. Отвратително, но факт.

Явно не сте чели темата, затова няма да обяснявам пак неща, които вече неколкократно посочих.
Документално всичко е наред - след втория болничен колежката се е върнала на работа за един ден, после отново е взела болничен, но с друга диагноза. Въпросът обаче съвсем не е в достоверността на болничните, други аспекти коментирахме тук.

# 87
И въпреки това има лимит за взимане на болничен, който не може да се надвиши. И да - възстановяване на 52 годишен човек не е като на млад, а и болничните както е известно не се заплащат в пълен размер. И най-важното, шефката й не е тази, която ще определя колко болничен и се полага за определено заболяване, представете си че има хронични заболявания и наслагване на симптоми. Представям си как я обсъждат зад гърба й, страшно неприятна ситуация. Че и лекарката й била приятелка, вярно е това, че в службата нищо лично не трябва да се споделя. Уморените коне ги убиват нали?

# 88
Тя сама не се грижи за бързото си оздравяване, не й пука колко ще отсъства или още по- зле, харесва й да си седи в къщи и да си пие чайчето. Другите през това време вършат и нейната работа. И трябва да са много състрадателни, нали?

# 89
На 52 не е на 92.
Важното е, че не съдейства за лечението.
Има поговорка Помогни си сам, да ти помогне и Господ.
Ние да я съжаляваме ли?

Общи условия

Активация на акаунт