Професия учител - 8

• 39 429
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
  • Ямбол
То един го вкара филма, точно за да подскочат другите.

# 526
  • Пловдив
Работодателите настояват за пълни заплати:

http://u4avplovdiv.com/%d0%bf%d1%8a%d0%bb%d0%bd%d0%b8-%d0%b7%d0% … WimaZhaQ4NYocOwoo

И още едно  изявление:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10991990537578 … d=100010032196964

# 527
Добър вечер.  Влизам с конкретен въпрос.  Преподавам електронно, като от миналата седмица с гугъл клас рум. Преди това основно, чрез месинджър. Трябва ли да се съхранява всичко, което учениците изпращат за проверка ? ( паметта ми се напълни и изтрих всичко) сега ме гризе съвестта- обърках ли ?

# 528
  • Dope Reach
В Google Classroom всичко се пази, няма нужда да се запазва на устройство. Аз още не съм почнала да проверявам домашни даже, а те стоят от седмица и половина. Simple Smile

# 529
Да, но преди това цяла седмица не запазих нищо и се питам дали би ни трябвало да доказваме свършена работа например?

# 530
  • Ямбол
Е, толкова ли не можеш да прехвърлиш на компютър. Нищо не се знае какво ще ни искат после и върху какво ще оформяме. На нас ни искат доказателства, тези които ползват месинджъри и вайбъри.

# 531
  • Dope Reach
Надали някой ще ти направи проблем, ако не пазиш информация от тази особено объркана първа седмица от дистанционното обучение. Simple Smile

# 532
  • на изток от рая
Аз ползвам zoom. Домашни гледам да не давам, а насрочвам допълнителни часове, в които учениците работят и проверяваме. Ако има нещо неясно, питат и обяснявам.
Доказателство - няма, работа свършена- има.
Обаче не се включват всички ученици всеки път. Хем първият ми час започва по-късно, не е в 8.00. Приятно ме изненадаха ученици, които не са много активни в часовете в училище, големи организатори се оказаха.

# 533
Липсата на отчетност е само в твой ущърб. Но явно и Директорката толкова знае и може, затова го допуска.

# 534
Поздрави на НБУ! Wink

Някой без G suite, само с Classroom, да ме упъти за Hangsout? Как да стане безплатно? А, други приложения за видеоконференция няма ли към Classroom?

# 535
  • Ямбол
Не вярвам някой директор да е искал домашните на учениците да се отчитат, а и не му е нужно за отчетността. Просто в един момент може тези домашни да се ползват като критерии за оценяване и тогава, няма да има на какво. Но както казва колегата, за първата седмица, едва ли ще е толкова фатално.

# 536
  • Sofia
От доста време следя свободните работни мест в РУО София. Не бях влизала няколко дни и от вчера виждам,ч е са изтрити всички свободни позиции, обявени след 06.01.2020г. Дали е някакъв бъг или има връзка с ИП (например забрана за нови назначения Thinking)

# 537
  • на изток от рая
Липсата на отчетност е само в твой ущърб. Но явно и Директорката толкова знае и може, затова го допуска.
Румка, аз не говоря за отчетност, а за доказателства, че е наистина извършена отчетената работа. Иначе отчети пращаме всеки ден до директора - с кои класове сме работили, какви са били уроците - за НЗ или упражнение, използвана платформа и начин за обратна връзка.

# 538
  • у нас
От доста време следя свободните работни мест в РУО София. Не бях влизала няколко дни и от вчера виждам,ч е са изтрити всички свободни позиции, обявени след 06.01.2020г. Дали е някакъв бъг или има връзка с ИП (например забрана за нови назначения Thinking)
В РУО Бургас е по същия начин.

# 539
  • Добрич
Всеки си пее според неговата черга ( гледна точка, прощавайте).

За каква "отчетност" и "доказателства" говорим? Всеки ден даваме доклади и се отчитаме пред директора. Разбира се хора, които не са учители, не са наясно.

Не мисля, че е възможно доказване на труда. Да покажа какви файлове съм дала, ползвала, задачи, уроци, презентации, линкове и пр., да това мога да го направя. За всеки урок имам отделен файл.

... За тези ученици, на които носим на хартия всичко, какво точно отчита учителят? Времето, загубено по пътищата  брои ли се?.....

За тези ученици, на които родителите ми се обадиха, че мобилният им интернет по средата на миналата седмица е свършил и новият пакет, ще дойде  с новия месец, за тях в момента какво се отчита?....

За тези, дето не желаят да се включат в облайн обучението (или родителите им не ги пускат), не искат да се рагистрират из разни платформи, не пишат уроци, планове, не решават задачи, не се присъединяват към групите на класовете, за тях какво? Според инструкциите отсъствия и оценки не се пишат  в момента...

За тези, дето нямат приложение за отваряне на документи от офис пакета на Microsoft, нямат приложение за отваряне на pdf,  и не могат или не искат да си инсталират, за тях какво точно отчитаме?.....

За тези, дето ги мързи да попълнят онлайн упражнение или тест, независимо от многократното подканяне, напомняне, заплашване, че ще учат следобед,  в събота, неделя и през лятото, за тях какво отчитаме?

И ако има такова допълнително обучение, пак ние ще го отнесем. Сега работим по много часове и не вземаме лекторски. После, с тези, дето сега не са участвали по най-различни причини (от основателни до неоснователни), пак ние ще работим. Следобед, в събота, в неделя и през лятото.... Защото нали е ясно, че няма как някой да остане , заради дистанционното обучение....

Кабинетът ми е на последния етаж с южно изложение. Още в края на месец май, в стаята температурата е 30 градуса. Купих си един въртящ вентилатор, защото едва се изтрайва. Предиобедите, а за следобедите, и за юли не ми се мисли....

От миналата седмица това стои заковано в групата на класа ми във Фейсбук. Не е съвсем без ефект, повлия на няколко деца, но до там.... Разчитах и на това, че поне малко ще реагират на думата "глупави". Според позитивната психология, трябваше да използвам думата "умни", обаче за "моите деца", това е по-подходящият вариант.

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 14:40 от Вела

Общи условия

Активация на акаунт