Професия учител - 8

• 39 393
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Аминка, много отскоро си в системата и все още ми се виждаш прекалено надъхана за едно или друго. Което не е лошо, но в конкретната ситуация излишно нагнетяваш напрежението. И аз ще ти повторя, че прекалено много се вглеждаш в работата на другите. Освен ако не искаш да я свършиш ти и да ни покажеш как точно става.

# 616
За тъпия въпрос защо снима клипове ще взема да отговоря АЗ! Защото ако дадем готов линк и им кажем " слушай" , ролята на учителя ОТПАДА! Аз също снимам клипове ВСЕКИ ДЕН! Ако щеш, най-елементарното, снимам си презентацията, докато говоря и обяснявам. Колегите масово дават презентация или линк и са написали да изгледат/прочетат и да съставят план. За мен това не е работа! А, когато уча се беше безплатен, в групите виьдах само линкове към него сайт. Аз съм безкрайно възмутена от мързела на някои колеги. Работя в тиймс, а тези, които не са присъствали, както и за изоставащите, снимам клипове с глас/аз обяснявам/ всеки ден!

# 617
Аз имам друг тъп въпрос, някоя от вас забелязала ли е в някой чат в Тиймс едно око-видяно. Имах го само в 2 от чатовете, даже снимах за доказателство. Днес вече го няма оченцето. Колежка също така-имаше , вече няма. Странничко си е.
Снощи давах до късно инструкции как да ми изпратят задачата правилно  и в чата с две от момичетата точно такова око се появи ( изписа видяно като сложих мишката ) днес окото липсва .

ЗлаВещица много ми харесаха клиповете ти, даже успях една задача да измисля и може би ще пробвам след време ако ми позволиш да ползвам един  от тях  Simple Smile

# 618
За тъпия въпрос защо снима клипове ще взема да отговоря АЗ! Защото ако дадем готов линк и им кажем " слушай" , ролята на учителя ОТПАДА! Аз също снимам клипове ВСЕКИ ДЕН! Ако щеш, най-елементарното, снимам си презентацията, докато говоря и обяснявам. Колегите масово дават презентация или линк и са написали да изгледат/прочетат и да съставят план. За мен това не е работа! А, когато уча се беше безплатен, в групите виьдах само линкове към него сайт. Аз съм безкрайно възмутена от мързела на някои колеги. Работя в тиймс, а тези, които не са присъствали, както и за изоставащите, снимам клипове с глас/аз обяснявам/ всеки ден!

Тя не говори за клипове на собствена презентация на урок. Тя говори за клип на песен. Mp3 прави в mp4, като добавя картинки към музиката.

А, аз на Джемма и предлагам точно това, като визирам "туториали", а тя ми предложи да сляза на земята.

Еми...? Simple Smile

# 619
  • вкъщи
amy-nka смятате , че лъжа ли? Ами не, не лъжа...Ето и друга колежка потвърди, и да имам го снимано , имам и обяснение вече от една колежка от друго училище, но ще го спестя засега, докато не се потвърди и от други източници.
Ако толкова държите, ще го изпратя на лични. Преди и днес, когато липсва.

# 620
amy-nka смятате , че лъжа ли? Ами не, не лъжа...Ето и друга колежка потвърди, и да имам го снимано , имам и обяснение вече от една колежка от друго училище, но ще го спестя засега, докато не се потвърди и от други източници.
Ако толкова държите, ще го изпратя на лични. Преди и днес, когато липсва.

Не, бе, защо да смятам, че лъжеш? Обясни нагледно, щом казваш, че си направила снимка. И други ползваме Тиймс. Да видим за какво става въпрос. Може пък да имаме обяснение. Simple Smile

# 621
  • вкъщи
Аз обяснение имам, просто искам да знам дали други ги имат, защото знам какво е. Вече.
И не, не означава, че е видяно от човека, с когото си пишеш.

# 622
Добре де, покажи снимка на тая иконка, да я видим. Да обърна внимание, виждала ли съм я, не съм ли я виждала...? Така си гадая само за какво точно "око" питаш имам ли го, нямам ли го...

# 623
Колеги знам, че напрежението е повече, но окото го има и в клиповете
https://www.youtube.com/watch?v=_mZeAvxiVmg&t=439s

# 624
Колеги знам, че напрежението е повече, но окото го има и в клиповете
https://www.youtube.com/watch?v=_mZeAvxiVmg&t=439s

То това въобще не е око. Simple Smile Това е че снимката се изпраща, споделя, препраща, в процес на изпращане. Явно интернет връзката е слаба. А, може и да значи, че се споделя в момента, препраща се. Това е иконка "антенка". Като се сподели успешно картинка излиза иконка отметка в кръгче до снимката.

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 15:08 от amy_nka

# 625
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
На детето от таблета, когато си изпрати forms излита я ракета, я паяче го взема теста... Всеки път нещо различно и забавно, ако за същото говорите, де 😉, защото без снимка не знам какво имате предвид. Толкова ли е тайна тази снимка, че не искате да я качите?

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 16:30 от Почти безобидн@

# 626

Ето тук се вижда разликата между "изпраща се" и "видяно/получено/прочетено".

# 627
  • Добрич
.....

Доста колеги от различни места в страната споделят, че имат в екипите неразпознати членове. Явно "наблюдатели". Не би трябвало да наблюдават без предупреждение. Даже при проверки от РУО се предупреждава предварително.

Неразпознатите Unknown юзъри са онези, които не са активирали регистрацията, дадена от МОН чрез училището. Това не са никакви наблюдатели. Те (техните имейли на edu.mon.bg) са вкарани автоматично в групата на класа, но въобще не са стигнали до вход в Офис 365, следователно и Teams.

"Наблюдател" би било непознато Име и Фамилия.

Това не е вярно, и ще обясня защо:

Първо, има класове, където всички са с активирани акаунти. А в екипа на учителя му излиза по-голям брой с непознати гости...... Вижда всички ученици от екипа и още някой гост.....

Второ, ако в класа няма нито един активиран акаунт на ученик, когато учителят влезе в екипа пише "членове и гости (х)", където х е 0 или е броят на учениците  в класа, както са подадени в Образец 1, през септември. За платформата данните са взети от Админ...

Трето, колеги споделят, че имат членове на екипа, за които им излиза съобщение, че те са присъединили, а те не са го правили, обаче са дали на директора код.... Когато някой се присъедини с код, излиза точно такова съобщение...

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 17:01 от Вела

# 628
  • Пловдив

Тя не говори за клипове на собствена презентация на урок. Тя говори за клип на песен. Mp3 прави в mp4, като добавя картинки към музиката.

Тя прави клипове на песни, защото децата и родителите се затрудняват с ползването на диска. Пробвала съм и това, но масово ми писаха, че не им е удобно и предпочитат клипове. В края на краищата  гледаме да е удобно на всички. Между другото правя и презентации, но както казах и преди това, никой не го интересува кой какво прави. Обясних само, за да кажа, че има какво да се прави от всички и който има желание го прави.

J_M_M, радвам се, че ти върши работа и разбира се, че можеш да използваш каквото ти харесва. Всичко е публично, значи е за ползване, колкото повече помага, толкова по-добре.

Джема, напълно съм съгласна с теб Flowers Sunflower

# 629
Вещица, кой казва да ползват Диск? Това, което ученикът трябва да направи е да кликне на линка, който си му дала, за да си възпроизведе или свали мп-тройката. Който ползва телефон, има вече Гугъл акаунт, следователно може да отваря и файлове в Гугъл Диск.

Изопачавате нещата - на децата им било по-лесно да отварят линк към мп4, вместо към мп3, иначе как няма да си съгласна с Джемма, ами...

Общи условия

Активация на акаунт