Майски бръмбарчета 2020 - Тема 4

• 44 467
  • 748
  •   2
Отговори
# 645
  • Бургас
И ние сега харчим само за храна. Баткото не ходи на уроци, което си беше сериозен разход. За бебето всичко е купено, няма джобни за училище, излизане и т.н.
За първи път на Великден ще празнуваме четиримата вкъщи. Свекър ми е именик и винаги на обяд сме при тях, заедно с брата на мъжа ми и неговото семейство. Но това да е. Да сме здрави, другата година ще се съберем с още един брой внучка. 😀
Козунаци си меся всяка година, децата се радват и помагат. Ще боядисаме яйца, салата, агнешко и ще отбележим празника.

Добре дошли на новите момичета!
Фолиева киселина пия Неофолик мета.

# 646
Mad_hatter, много благодаря за информацията относно Надежда, това звучи доста обнадеждаващо Simple Smile Аз също смятам да раждам в Надежда, но и Шейново ми е резервен вариант, защото е близо до дома ми, с някои от вас живеем доста близо една от друга, ще може да направим някоя среща след време в Борисовата Simple Smile В Шейново съм лежала няколко пъти по различни причини,  познавам лекар, на който имам пълно доверие там, но той се занимава основно с операции, не че не минават и бременни през него и не води раждания, но мисля, че силата му е по-скоро на друго място. Времето ще покаже какво ще стане до края, но не е зле да имаме резервен вариант при всяко положение Simple Smile

# 647
Аз съм на частно от самото начало, защото в клиниката ми е по-спокойно, а и имам допълнително здравно осигуряване, което ми поема повечето разходи.
Но е факт, че си плащаме осигуровки и е доста нагло да карат всички да си плащат заради кризата. Трябва да си потърсим правата, как така ще си плащаш осигуровки с години и когато дойде моментът за мед. грижа, която се поема от ЗК да ти кажат - еми плащай си.
То бива да крадат, ама на гърба на бременните жени.....
И аз се следя на частно и имам и фонд, който покрива доста неща, но гледам да си пускам и по ЗК каквото ми се полага. Днес ми пуснаха ПКК и урина. За микробиологията си платих миналата седмица.
Ужасно е в какво положение се намираме. Редно е да си търсим и изискваме каквото ни се полага.

# 648
  • Стара Загора
Мария, как се справяте в онлайн обучението? И двамата ли батковци са ученици?

И аз благодарение на допълнителното здравно ходих на частни прегледи около 7 пъти, тоновете ми ги покриват и самото раждане също.

# 649
И ние сега харчим само за храна. Баткото не ходи на уроци, което си беше сериозен разход. За бебето всичко е купено, няма джобни за училище, излизане и т.н.
За първи път на Великден ще празнуваме четиримата вкъщи. Свекър ми е именик и винаги на обяд сме при тях, заедно с брата на мъжа ми и неговото семейство. Но това да е. Да сме здрави, другата година ще се съберем с още един брой внучка. 😀
Козунаци си меся всяка година, децата се радват и помагат. Ще боядисаме яйца, салата, агнешко и ще отбележим празника.

Добре дошли на новите момичета!
Фолиева киселина пия Неофолик мета.

Благодаря, Мария! С първата ми бременност аз също я пих. Имам дъщеря на почти 2 години, но сега се чудя дали пак да я пия. Някакви паранои ме гонят, понеже преди две години хапчетата бяха оранжеви, а сега са бели. С тези извънредни положения и неизлизане от вкъщи вече съвсем избудалях Cry Всяко нещо ми се вижда подозрително 🤨

# 650
  • Бургас
vi1ena и моите са бели. Партидата била такава не се притеснявай. Може да питаш в аптеката да ти препоръчат други, но гледай да са метилирана форма, че по-добре се усвояват.

Деси и двамата са ученици - 3 и 7 клас. Някакъв ужас беше в началото, но взеха да влизат в релси нещата. Малкия е на лаптопа в хола, баткото на компютъра в детската. Купихме камера и си вървят часовете. Само трябва да се съобразяваме да пазим тишина, че се получават комични ситуации. 😁
Имат си междучасия след всеки час и търчат в кухнята са пият вода или нещо да хапнат набързо. Пълен цирк. 😀

# 651
  • Стара Загора
Малко да ви развеселя от тревогите и скучното ежедневие Joy
Скрит текст:
Лято 2020

# 652
Здравейте мами, днес и аз минах на ЖК и тонове. Издадоха ми болничния и всички документи за раждането. Тоновете не бяха добри, защото господина само се въртя и хълцаше.. накрая извикаха моята АГ и тя каза да ме пускат да си ходя. Grinning Лошото е че господина продължава да се върти ту главично, ту седалищно, другия път пак ще ме прегледат, дано е застанал правилно и си стои така, че не ми се иска изобщо секцио.

# 653
Привет! От коя седмица при раждане в Щерев не препращат към МД или Токуда? Трябва да си започнала 36 седмица или да е минала вече и да е започнала 37?

# 654
  • Пловдив
Здравейте.Аз днес имах запазен час при моята лекарка,но ми казаха,че нямало да я има до 30.04.Звъня й-не вдига и вече не знам какво да правя...На преглед не съм ходила от март месец,,,

# 655
Канят се да удължат карантината до 13ти май. Освен всичко друго започвам сериозно да се притеснявам за слагането на ваксини на бебетата. Вчера педиатърката ми каза, че не се слагат ваксини от месец и не се очертава да слагат, докато не отменят карантината.

# 656
  • Варна
decuto, така ще е това лято Joy

FBID10205730504285826, ехееее какво дълго отсъствие без предупреждение Open Mouth Аз много се разочаровах от лекарите като цяло в това извънредно положение... Имаш ли вариант някой друг лекар да те погледне на частно? При мен сега се получава пауза от месец и половина между прегледите и не мога да чакам повече, ще си платя...

vi1ena, аз също препоръчвам Неофолик мета

tarantula87, мисля, че в болницата първите ваксини поне ги слагат...

# 657
  • Пловдив
decuto, така ще е това лято Joy

FBID10205730504285826, ехееее какво дълго отсъствие без предупреждение Open Mouth Аз много се разочаровах от лекарите като цяло в това извънредно положение... Имаш ли вариант някой друг лекар да те погледне на частно? При мен сега се получава пауза от месец и половина между прегледите и не мога да чакам повече, ще си платя...

vi1ena, аз също препоръчвам Неофолик мета

tarantula87, мисля, че в болницата първите ваксини поне ги слагат...
Ами и аз ще ходя на частно някъде.То не съм минала и очния преглед,понеже съм с диоптър,та утре ще ходя до личната да ми дава направление-надявам се да ми даде...И дано се свържа с Гинеколжката ми  да я питам какво да правя..Ще ходдя и аз на частно,не мога така..

# 658
И аз разбрах, че първите две ваксини в болницата си се слагат. А то следващата нали е чак на месец. Ще се надявам дотогава да се е оправило положението.
Иначе, Tracyyy123 май трябва да си 37+0 за Щерев, но най-добре питай в темата за болницата.
Стискам палци всички бебета да се завъртят правилно и много леки раждания да имаме.

# 659
Моя позната роди на 20.03.2020. Сложили са ваксината в родилното, но всички останали ваксини, ще са.... Бог знае кога...

Общи условия

Активация на акаунт