Професионални серии за коса 133

• 49 386
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
лунна пътека, кое жълто олио на Керастаз, че са няколко 🤔

# 451
На мен също ми е интересен въпроса с нанасянето на термозащитата, особено преди преса на суха коса.
Наскоро гледах клипчета с термо спрейовете на GHD  и Алтерна - разделят косата на секции, пръскат и минават с преса, но аз лично бих изчакала да попие в косата. Yellow Heart

# 452
лунна пътека, кое жълто олио на Керастаз, че са няколко 🤔

Аз това оригиналното ползвам, кои са другите жълти?

# 453
Обожавам олиа за коса. Слагам всеки ден по върховете. На влажна кожа по три помпи и после на суха още две. Понякога слагам две различни олиа. Всяка сутрин си оправям върховете с тях, понякога слагам и вечер преди лягане вк. и чист арган, който ми носят от Мароко.

# 454
Получавало ли се е при някой силно накъсване на косата от прекалено ползване на протеинови продукти? Имам съмнения, че при мен се накъса от това, в комбинация с балеаж, въпреки, че в салона ползваха олаплекс..

# 455
Мами, малко се отклонявам от темата Ви- дали някой би споделил пресен опит от Shu Uemura🤔благодаря
Иначе за олиата- наистина на суха коса винаги ми отежнява и става на клечки- нанасям само на влажна- от година някъде Morrocanoil light и съм много доволна;

Аз скоро взех ultimate reset шампоан и маска от намаленията в hq. Само един път съм се мила с тях досега и съм очарована. Косата ми по принцип харесва повече протеин и мия основно с протеин. На 4-5 пъти ползвам хидратиращи продукти. Имах притеснения, че може да ми дойдат прекалено тежки, но точно обратното. Усетих ги като балансирани с привес на протеин. Още докато изплаквах маската, косата стана супер напоена и жива, плътна. След това сложих маракеш за връхчета и нектар термик. Изсуших и на суха коса олио Ланза. Получи се коса разкош - обемна, жива, гладка и мека. Основния ми проблем е че се заплита много след първия ден, особено на тила. Ами вече четвърти ден никакво заплитане и изглежда по същия начин. Само аромата ме разочарова, очаквах нещо луксозно като Лалга (която ми е също толкова любима), а е нищо особено, почти на гадно мирише. 😃
Косата ми е по-скоро дълга, права, с тънък косъм, без особено проблеми, само цъфтеж.

От намаленията в галерия успях да взема маска и спрей за обем в корена. От маската още нямам впечатления. Спрея - пълно разочарование. Първо, че не е спрей, много странно се пръска, на струя, и е все едно лак за коса. Остава едно лепкаво и спластено, ама си викам като изсуша може да е уау. Не.. стана по-зле отколкото без него. Никакъв обем. Ще му дам шанс още 2-3 пъти и ако не отива в размените.

# 456
Аз си взех маслото на Shu Uemura, косата на щерката става приказна с него, на себе си съм го ползвала веднъж и нямам формирано мнение. Ароматът ми е малко билково цветен, аз очаквах по парфюмен ( или да бъда точна, предпочитам парфюмен)

Последна редакция: нд, 23 фев 2020, 19:45 от Agent Provocateur

# 457
  • София
Sissy, за кой спрей става въпрос?

# 458
Sissy, за кой спрей става въпрос?

Съжалявам, пропуснала съм. На Мароканойл.

# 459
  • Някъде там
Търся мнение за този продукт

# 460
Искрица, само 2 пъти съм го ползвала и не ме впечатли. Първо направих терапия със стъпки 1 и 2 на олаплекс, после измих с Керастаз Рефлекшън, после хидратиращата маска на Мароканоил с кафява капачка,  Олаплекс 6 на влажна коса и Нектар термик на Керастаз. Изсуших със сешоар, както винаги. Резултата беше много обем, разхвърляна коса без мекота и гладкост.

На следващото миене направих прелош със стъпка 3 Олаплекс, шампоан Архитект, маска Шоу възстановяваща, Олаплекс 6 на влажна коса и Нектар термик на Керастаз. Пак много обем и разхвърляна коса без мекота и гладкост.

Въобще не разбрах, за какво на клипчетата в Youtube ахкат и пъшкат колко мека и копринена е косата. На всичко отгоре ми свали голяма част от червената боя. Ако трябва да го сравявам с термото на Лалга или Ми аманте, определено не бих го купила. Това обаче е на моята коса, чела съм много положителни мнения от всичките Олаплекси и затова се изтърсих толкова пари за да тествам.

# 461
Някой попита за Shu uemura. Аз съм ползвала жълтата серия Urban MOISTURE  ш+б и зелената серия SILK BLOOM ш+б, освен това и финиша Satin Design Polishing Milk. От финиша нещо се разочаровах, имаше дни ми действаше добре, други не толкова (по-скоро не видях някакъв съществен ефект). Хидратиращата серия ми идваше малко силиконова, особено шампоана. Същия ефект получавах от Митик ойл на Лореал. Хидратиращия балсам ми харесваше когато го ползвах след балансиран или протеинов шампоан, след шампоана от серията ми идваха тежки и бързо се омазняваше скалпа и косата... Не бих купила шампоана отново, не е за моята тънка коса...
Зелената серия за мен беше приятно балансирана, не разлигавя, нито втвърдява косата. Една идея по-добра серия от хидратиращата. Миризмата и на двете е нежна и ненатрапчива, използването е приятно и са икономични като цяло... Балсамите са доста добри и концентрирани, почти като маска действат. И мисля, че за тънки коси са по-добрата версия....
Сега имам интерес да пробвам ДПШ и някоя по-протеинова серия на марката...

# 462
  • Варна
Лунна единствената по-протеинова серия на Шу от Силк блум е Ултимейт рессет и тя не е за тънка коса,но.....предвид факта,че косата ти реагира странно на всичко не се знае Grinning. От всичките ти коментари на продукти съм склонна да вярвам,че никак не се разбираш с протеинови продукти без масла. Шу уемура са основно масла и действието им е много различно от всичко друго.
 Ти си виновна да купя хидратиращата Шоу/нищо хидратиращо няма в нея освен името/  Grinning и сега да се чудя какво да я правя.
 За аромата на Ултимейт рессет направо съм смаяна. За мен това е най-добре миришещата серия на марката. Имам ги всичките Grinning. На лалга ароматът е натрапчив,на Шу е нежен,но тук всичко е въпрос на вкус.
 Влюбена съм в аромата на новите Генезис. Мия с тях,пръскам се с Нилските градини Grinning и съм в нирвана.
 Относно олио финишите....Години наред чумата не харесваше никакво олио освен Митичното и макадамия. Марокан също,но последните две не им трая аромата тъй,че само топлят шкафа. Ланза олиото е първото,от което купих втора опаковка и то 185мл.-смятайте колко ми е харесало.
Олаплекс 6  го имам малко след като излезе. Ползвам го само на суха коса за обиране на фриз или на втори трети ден след миене сутрин. Разтривам едно грахче на ръцете и намачквам косата. Обира всякакъв фриз и ми дифинира къдрички.преди намачкването навлажнявам леко с ръце. Никога не съм го ползвала на мокра коса. Твърде ми е гъст за такова нещо.

Последна редакция: нд, 23 фев 2020, 23:53 от prinzesata

# 463
Винаги съм ползвала много олиота и на влажна, и на суха коса за поддръжка в дните, с него си дооправям косата като слагам всеки ден по малко. Без тях ще имам облак на главата.

# 464
prinzesata, имаше дълъг период, в който косата ми не харесваше нищо протеиново. Тогава се къносвах в медено и може би от къната косата ми беше напротеинчена. Сега вече харесвам някои (не всички разбира се) протеинови серии и по-скоро лекия протеин. За мен най-добрите за сега протеинови са Архитект ш+м и Ланза кератин ш+б. Алтерна също харесвам и Мароканойл, които ми идват по-скоро балансирани.... Чиста силна хидратация ми идва много сплескваща и бързоомазняваща...
Колкото до Show не съм аз която зарибих, по-скоро на Черен петък се запалих от вас и се реших, защото беше намалена... Грешката ми беше, че за да не изпусна промото, се навих да взема хидратиращата серия без да прочета нито едно ревю каква точно хидратация е. И сега се оказва, че не е никаква хидратация, да не кажа, че не я усещам и като балансирана. Аз бях първата, която се оплака от ш+м. Не ми харесват как се отразяват на косата ми, просто питах кое им е луксозното и къде им e ефекта. Даже не помня кой ме нави, мисля че Магнолия спомена, че си ги е купила на ЧП... Чаках нейно ревю за серията, но не намерих нищо...
Лятото ако се прибирам във БГ ще ги пусна в размените, жал мие да ги хвърлям... Smile

Общи условия

Активация на акаунт