СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 11

• 28 118
  • 835
  •   1
Отговори
# 615
Аз съм ужасен хипохондрик и умирам от страх, а детето ми разказва, че миналата седмица, когато е бил на курс, в обедната почивка е упътвал група китайци как да стигнат до НДК.

# 616
  • София
То какво да ни е страх - изпуснато е вече положението.
Човешките общества винаги успяват да закъснеят с реакциите си.
И от нас да зависи, не се взимат толкова лесно решения за карантина на милионни градове.
Абе хак да ни е - Негово Величество Човекът - туше пред някакво микроскопично създание.

# 617
  • София
Бих помолила колежката да си стои вкъщи 2 седмици, поне.
Онзи ден синът ми с приятели са видели един китаец на улицата и казали "Корона вирус". Той, от своя страна, започнал да кашля в ръката си и да мята към тях. Разбирам, че предразсъдъците са ужасни, но инстинктът за самосъхранение е вродено човешко чувство.

# 618
Аз всеки ден пътувам с автобусите, които идват и отиват към летището, те са ми най-удобни.
 А проверката на летището ми се струва много проформа - какво като термокамерата не улови температура.... Каква е гаранцията, че тези хора няма да се разболеят след ден, два, 15  ?

# 619
  • София
Наборът, след олимпиада по физика вчера, излезе с коментара - "много яки задачи бяха". Да ви кажа само заради този коментар си струваше подготовката. Оттам нататък всичко, което е изкарал е бонус за него (и гордост за нас Simple Smile)

# 620
Точно същата реакция на Ния след химията. Каза, че вероятно няма да мине, но толкова много й харесало, че хич не съжелява, че ще има да наваксва с бел за сметка на химията. Много се радвам на такива реакции. Без болни амбиции, просто за предизвикателството и интереса към предмета.

# 621
  • София
Добър ден Simple Smile
На биологията е било кошмарно трудно според дъщеря ми. Въпреки това се радвам, че отиде и видя какво е изпит по биология. И видяхме сградата на 73-то, макар че доста са се постарали да я скрият между блокове и спираловидни улички.

Може ли един много страничен въпрос, но мисля че видях тук отговора преди няколко седмици. Какво правите против гъбички в обувките? Някой беше споменал, че се слага нещо през нощта в обувките, когато са боти и краката седят затворени по цял ден в тях.

# 622
  • София
Аз си имам мое обяснение за това - природните науки, ако се интересно поднесени, предизвикват естествения интерес на децата за процесите около тях, в живата, неживата природа и вселената. Това е естествено любопитство, което всяко дете има, но някъде по пътя прекалено често бива утрепано от безумни учебници и псевдо преподаватели.

# 623
Аз си имам мое обяснение за това - природните науки, ако се интересно поднесени, предизвикват естествения интерес на децата за процесите около тях, в живата, неживата природа и вселената. Това е естествено любопитство, което всяко дете има, но някъде по пътя прекалено често бива утрепано от безумни учебници и псевдо преподаватели.

А аз мисля така за всички науки. Защото са интересни както природните процеси, така и обществените такива /човек живее в общество и е нормално да се интересува от отношенията в него/, което включва и обществените науки, и литературата. Всичко може да е интересно. Стига да се поднесе по достъпен за разбиране начин и да се разпали любопитството на човека да иска още информация и да я търси.

# 624
  • Бургас
Дъщеря ми вчера беше на пробен изпит по математика.
На кой да го изпратя или аз трябва да го кача в пощата?

# 625
  • София
Всъщност си абсолютно права, Judy...

# 626
Здравейте, искам да попитам майките от Варна.
Все още дъщеря ми не е решила какво иска да учи след 7ми клас, определено трябва да бъде с математическа насоченост, а не езикова. Смятам, че е малко вероятно да влезе в Математическата гимназия тъй като матурата по български език ще я затрудни. Моля ако имате информация за паралелки, които наблягат на математика да ме насочите.

# 627
А кога най рони ще излязат резултатите от физиката? Или поне условията със задачите. Моят младеж не се е справил с втората задача.

# 628
  • София
Моят не отиде на физиката, а за биологията не беше класиран, но каза, че БЕЛ-а и географията са били трудни. Особено за БЕЛ каза, че бил гаден теста, но темата за ОЛВ благоприятна.

# 629
  • София
Девойката беше доволна от БЕЛ и физика олимпиада, но математика доста я е затруднила.

Общи условия

Активация на акаунт