СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 11

• 28 650
  • 835
  •   1
Отговори
# 120
За мен поне деца,които не са ориентирани трябва да се насочат към ЕГ,защото според мен там ще има по-голям избор на ПП в 11 и 12 кл.
Светла, какво ще рече това? След 10 клас пак ли ще избираме нещо? Да си призная, хич не съм много в час Relieved
На болните желая бързо да оздравяват Ние минахме по-леко, с кашлица и температура, но за ден-два, макар че АБ не ни се размина.

# 121
  • София
Ние у дома сме все ящни. Младежът не прави изключение. Може да кара на пържоли и домашни суджуци по цял ден Wink Хич не е по плодовете за съжаление. Но покрай нас му се налага да яде просо, елда, риба и от сорта неща, които иначе би си спестявал.
Сега покрай пубертета поувеличи количествата храна, то при този бърз растеж е нормално.

# 122
  • у дома...
До миналата пролет Ани караше на картофи. Пет дни в седмицата картофи, два - сандвичи. От момента, в който влезе в пубертета, от гърчаво тапицирано скелетче стана девойка с типично женска фигура 90/70/90. С много приказки промени начина си на хранене. Вече яде и готвено, хляб почти не яде. Зеленчуци и месо основно. Но фигурата и си е рубенсова.

# 123
  • София
При мен Николета от 1-2 години изяжда безумни количества. Добре, че още расте и спортува и поради това запазва прилични кг, защото аз ако изяждам толкова и ще стана 100 кг. Преди беше определено злояда, сега почти всичко и се яде и то по много.
Ваня все още яде много по-малки количества и малко повече внимава какво яде, но и при нея има забележимо подобряване на апетита, макар все още да си е доста по-дребна и слаба от останалите. Тя е единствената с моята структура и по-дребничка, другите две са забърсали по нещо и от баща си, които е над 190 см.
Малката която скоро ще стане на 11 години винаги си е хапвала прилично, все още не я  е подхванал апетита, но и при нея очаквам осезаемо увеличение на количествата, ако е както при Ники.
Аз също като дете бях доста злояда и после, може би чак в университета проядох почти всичко, а след 30-35 г се оказа ,че трябва да внимавам и колко ям и да се ограничавам Simple Smile. За няколко години от 45 кг твърдо цял живот, станах на 50-55 кг при ръст 161 см, което за мен беше огромна промяна.

За олимпиадата по химия, Николета реши, че няма да се яви на вторият кръг.

# 124
  • София
Олимпиадата май ще бъде пропусната. По-важен ми е ПИ по мат в Регалия при положение, че са толкова уроци назад по химия. Учителят им щеше да организира допълнителни часове, но цяла седмица отсъства заради грип.
И въобще стана кауза пердута тая работа.

# 125
  • у дома
За мен поне деца,които не са ориентирани трябва да се насочат към ЕГ,защото според мен там ще има по-голям избор на ПП в 11 и 12 кл.
Светла, какво ще рече това? След 10 клас пак ли ще избираме нещо? Да си призная, хич не съм много в час Relieved
След 10 кл  в училищата ,където не е определен с приема 3 и 4 ПП се избират-всъщност може и да са само 3 ПП ,а не 4ри.

# 126
  • София
Срокът при набора започна малко екстремно - очакваше 6 за срока по математика, а има 5.Аз лично мисля, че предвид тъпите грешки, които прави си е съвсем заслужена оценка, но факт е, че при другите оценки, които има през срока не е ясно що е с 5ца. ММ я пита на родителската среща - казала, че имал и други оценки освен нанесените в дневника и бележника... Отделно от това стартира с някакво писмено изпитване по математика, на което очаква 3-4. Та ще трябва да се постегне.
Днес голямото вълнение е подаръка за гаджето - лично нарисувана от него картина. Дано девойката го оцени.

# 127
А и баш голям избор на профилиращи предмети не виждам.
Мат + ИТ, химия и биология и БЕЛ + история. Тук таме някое училище нещо по-различно, не с идеи някакви, а по-скоро според наличните учители с хорариуми за допълване (друго смислено обяснение за профил БЕЛ + биология в нашата немска няма как някой да даде).

# 128
Светле, няма никаква гаранция, че в ЕГ или в СУ ще има по-голям избор. Теоритично е така, но ако нямат учители могат да ти предложат избор между философия, история и география и ходи се профилирай.
За нас вече е късно, но тези след нас, които ни четат, да вземат да се организират и да поискат към таблицата с ДПП да има и всяко училище какви възможни профили ще предложи на учениците, както и условията за подбор, ако всички искат определен профил. Лудост е да не знаем какви профили ще могат да учат децата ни. Как да избера между училище А и Б, които са с еднакви първи два профила и само те са обявени? Повече прозрачност и повече спокойствие за деца и родители никак не е излишно. Ще дам пример: чета, че има деца, които искат 3-ти профил рисуване. Това е специфично, но не е чудо невиждано, което да не може да се предложи. Нека се знае в кое училище би могло да се избере такъв профил, тогава за тези хора това ще е предпочитано училище пред друго със същите първи профили.
Отделен проблем е профилирането по двойки. Това е ужасно. Много хубаво и смислено би било да се избират поединично предметите.

# 129
БЕЛ + биология наистина е върха 😂
Специално за третия и четвъртия профилиращ предмет в нашето училище директорката каза, че може класът да е разделен на две. Специално питах за физика, защото нашата математическа паралелка е М, И. Като трети и четвърти в момента са посочени АЕ и ИТ. Та тя твърдеше, че ако половината от класа имат желание за физика, може да се удовлетвори. Те да учат физика, а другата половина да е с ИТ. Честно казано, не знам дали е възможно нормативно, но и ми е още далеч, а и така или иначе не вярвам да се съберат 13 желаещи за физика.

# 130
Митко е рожденик днес Simple Smile Да е здрав, щастлив, да си сбъдва мечтите и никога да не губи лекотата, с която гледа на живота! Всичко друго ще се нареди по най-добрият начин.

Още сутринта ми каза, че трябва в понеделник да отидем да подадем документи за лична карта. Не знам какво очаква, че ще стане притежавайки тази карта, но от една година я бълнува Grinning

Относно храненето - промени се много в края на миналата учебна година. Започна да обръща внимание на това какво и по колко яде, приготвя си сам храна, тренира...от юни до сега е с 10кг. надолу. Изглежда вече като младеж, детското излъчване все по-малко се долавя.

# 131
  • у дома
Моето иска 4ти ПП ФВС-съвсем сериозно го казвам...
При нас паралелката биология и химия е с 1ви биол 2ри химия 3ти АЕ и 4ти ще изберат история или философия-що не може да са само 3 ПП никой не знае,а пък защо им е философия или история още по-'малко...  в интерес на истината имат избор между матем история философия география и ИТ-обаче явно избират според учителя .
При нас не са по двойки ПП.
Дикси,да ти е жив и здрав Митака! Да сбъдва мечтите си!

Последна редакция: пт, 14 фев 2020, 14:25 от svetlaem

# 132
  • Sofia
Жив и здрав да бъде Митко и нека всичко да му се получава така, както си го е наумил!

И моята чака времето за лична карта... Наистина се вълнуват, а аз си мисля: "още нещо, за което да треперим"...

чудесен празник, Дикси! И хич не се помотквай, ами тичайте към МВР.

# 133
Светле, успели са с тези профили да постигнат това да няма ни един доволен.
Кой търсейки химия и биология, ще се радва на избор между философия или история? (говорим за 11 клас, където вече нещата не са туй ми е интересно, онова ми е забавно, а където вече мисълта за университети и нужни дисциплини излиза на преден план)

# 134
Дикси, да е честит Митко! Здраве, късмет и читави хора по пътя си да среща!

Общи условия

Активация на акаунт