СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 11

• 28 125
  • 835
  •   1
Отговори
# 585
Изрядно попълнени тетрадки...Преди малко се сети, че има домашно по математика, ама нали така или иначе нямал тетрадка номер 2....Не знам как реши, че няма, като всичко съм му купила в началото на годината..Набързо попълни пет урока
Но спокойно щеше да си отиде без домашно

# 586
Ох, дали и в гимназията има учебни тетрадки? Хич не ги долюбвам.

# 587
Аманда, важното е, че се е сетило детето.

В гимназиален етап има ли уч.тетрадки?

П.п. Мария, писали сме едновременно:)

# 588
  • София
Моето мнение е, че всички вдъхновяващи речи всъщност са досадни.
Напоследък гледам все по-често да следвам съветите на свекърва ми - без дълги тиради, с няколко изречения. Според нея на третата минута децата изключват и спират да те слушат. Много съм склонна да ѝ вярвам. За съжаление собственият ѝ син, сиреч мъжът ми, изобщо не е в състояние да прозре смисъла на това правило. 😁

# 589
Ред, н а третата минута? Твърде оптимистично:)

# 590
На пазара се предлагат учебни тетрадки за гимназиален етап. Предполагам зависи от учителя дали ще се изискват такива.

# 591
Благодаря. Но не са едно и две Smile
УТ география:
стр. 5, упр. 6 и 7;
стр. 7, упр. 9 и 10;
стр. 9 , упр. 8,
стр. 10, упр. 1;
стр. 11 упр. 8; - тук е писал нещо, но частично
стр. 13, упр. 10;
стр. 16, упр. 3;
стр. 17, упр. 4
стр. 18, упр. 2;
стр. 21, упр. 9
стр. 24, упр. 6
стр. 25, упр. 1 и 6

# 592
  • София
Биси, права си.
Беше образно казано.
По-скоро след третото изречение. Simple Smile

# 593
Съпругът ми също е по речите- той го удря по друга струна- отговорност, сериозно отношение към живота и т.н. Минимум два часа.. Децата обикновено покорно слушат, макар понякога видимо да заспиват:grinning: А с мен спорят, иронизират ме и т.н
Губим си времето ссмо

# 594
  • София
Ох, а моята дъщеря сама се надъхва и даже обясняваше какви съученици незаинтересовани имала и как сигурно щяло да им е студено след 5 години на автомивката, на която щели да работят...  Тя не е с върховни резултати, но съм много доволна от прогреса между 1 и 2 пробен изпит. По математика имаше 25 т. на първия и направо се бях отчаяла, но на втория има 68 т. Ясно ми е, че е средно постижение, но за нас си е голям напредък. До изпита има още време и  може да успее и повече да постигне.

# 595
  • София
При моето никакви речи, поучения, навикване, строг тон, любезно подканяне не вършат работа. Почти нищо не върши работа, всъщност. Само сядането до нея и висене на главата и Rage Но каквото - такова.

В интерес на истината, "вдъхновяващите" речи на майка ми и баща ми, когато бях ученична, ми бяха супер, ама супер досадни. И изобщо не ми дейсваха амбициращо.

# 596
  • София
Много ме бива по вдъхновяващите речи, но детето все не мога да вдъхновя! Joy
В 7 клас го вдъхновяваше единствено крясъка ми, след около 20 подканяния и молби.
Сега го вдъхновява ултиматума, че ще го върна в кварталното училище, от което излезе още в 4ти клас. Даже съм му казала, че паметник ще му издигнат там, ако се върне. Ще е единственият такъв случай! Joy

# 597
  • София
[quote author=lila link=topic=1179137.msg40237822#msg40237822 date=1582
В интерес на истината, "вдъхновяващите" речи на майка ми и баща ми, когато бях ученична, ми бяха супер, ама супер досадни. И изобщо не ми дейсваха амбициращо.
[/quote]
Аз от репера на времето си давам сметка, че много са ми повлияли речите на нашите. Макар в момента да ми беше досадно. Но те ги произнасяха някак с апломб, без назидание и с гордост, че имат такава дъщеря. Това ми е трудно да постигна.

# 598
  • София
Аз от репера на времето си давам сметка, че много са ми повлияли речите на нашите. Макар в момента да ми беше досадно. Но те ги произнасяха някак с апломб, без назидание и с гордост, че имат такава дъщеря. Това ми е трудно да постигна.

При нашите акцентът беше: "Ние колко добри ученици бяхме, трябва да си като нас" и то доста назидателно. Затова ги мразех тези лекции. По принцип бяха прави, но не бяха уцелили правилния начин на въздействие.

# 599
Биси, права си.
Беше образно казано.
По-скоро след третото изречение. Simple Smile

Те доказано си страдат от избирателна глухота. Чуват само това, което им изнася. На останалото кимат утвърдително, но това е по-скоро някакъв заучен рефлекс, в действителност не чуват нищо.
Едно време майка ми ни беше намерила цаката при възлагането на задачи за изпълнение. Тя си говори нещо, ти кимаш и вмъкваш едно "добре, да, ясно". В един момент обаче тя започна да ни кара да повтаряме какво е заръчала. И тогава се започваше едно "Ъ, какво?".

Общи условия

Активация на акаунт